Salutare!
Mi-am achizitionat recent acest ceas http://www.orient-watch.com/products/ca ... gory_id=31 si l-am purtat in fiecare zi, inafara de weekendul acesta. Dupa aproximativ 48 de ore l-am gasit oprit. Am deschis remontorul in pozitia potrivita pentru setarea orei si din greseala am dat 1 minut in sensul invers orelor. Se considera o problema ceea ce am facut?
Si inca o intrebare mai am. Este recomandat ca un ceas automatic sa functioneze non-stop sau nu este nici o problema ca se mai opreste din cand in cand? Se poate intampla ceva?
Va multumesc si o seara buna va doresc!
Este o problema sau nu?
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: Este o problema sau nu?
Nu este nici o problema daca ceasul se mai opreste din cind in cind 
nu este nici o problema....rezerva de putere a mecanismului este de aprox.40 de ore(era normal ca dupa 48 de ore sa se opreasca)
In regula. Dar faptul ca atunci cand am incercat sa-i setez ora am dat 1 minut in sensul opus reprezinta o problema?
Va multumesc pentru raspunsuri. Sunt incepator si orice sfat imi este de folos!
Va multumesc pentru raspunsuri. Sunt incepator si orice sfat imi este de folos!
teoretic,nu ar fi o problema.....dar mecanismele Orient si Seiko(46xxx si 7s)au un sistem de schimbare al datei mai greoi(data se schimba intre orele 21-04)in acest interval nu reglati ceasul in sensul invers deoarece riscati sa afectati mecanismul
Mie mi se oprise undeva la ora 18:20 si l-am dat invers fara sa vreau pana la 18:19. Multumesc inca odata pentru raspuns 
-
valistoica1
In genere adevarat , numai ca mai sint si exceptii . Am un Orient cu data la ora 6 care se se schima in interval de max. 10 minute , in jurul orei 24,00 , mai exact intre 23,55-00,05.seba scrie:teoretic,nu ar fi o problema.....dar mecanismele Orient si Seiko(46xxx si 7s)au un sistem de schimbare al datei mai greoi(data se schimba intre orele 21-04)in acest interval nu reglati ceasul in sensul invers deoarece riscati sa afectati mecanismul
Va multumesc pentru raspunsuri