Ceasul este in perfecta stare estetica si functionala. Ceasul este enorm (mi-e si frica sa il masor)
Este insotit de toate actele si cutiile originale.
Pret : 600 euro - negociabil
Oferte si negocieri via PM sau e-mail sau la tel 0724 877 591 - Edi

-Daca sunt de acord si moderatorii, personal chiar sunt curios sa ne explicati tehnic acest tip de motor.Pana sa vad mecanismul putem sa jur ca e automat (sau ceva hibrid - gen Kinetic ca la Seiko).zaytsuca scrie:ieri mi-am dat ex la masterat facut pe tema motoarelor ultrasonice:), nu va explic cum functioneaza motorul dar numai faptul ca are asa ceva in componenta merita 600 euro. nu mai punem brandul, starea, etc. spor la vandut! super ceas!

zaitsuca, am citit cu atentie explicatiile tale si am inteles ca vibreaza asa interesant si nu se atinge statorul cu rotorul pe la nustiuciti milimetri si....mai poti sa mai scrii odata, asa ca pentru niste baieti de cartier cum merge ceasul asta?zaytsuca scrie:ieri mi-am dat ex la masterat facut pe tema motoarelor ultrasonice:), nu va explic cum functioneaza motorul dar numai faptul ca are asa ceva in componenta merita 600 euro. nu mai punem brandul, starea, etc. spor la vandut! super ceas!
am ingrosat esentialul, asa, ca pt baieti de cartier.zaytsuca scrie:pe scurt: citez direct din lucrare:
mai are si cateva referiri la lucrarea mea dar cred ca intelegeti ideea.
Un motor ultrasonic este un tip de motor electric ce func?ioneaz? pe baza vibra?iei ultrasonice a unei componente. Motoarele ultrasonice difer? de actuatoarele piezoelectrice de?i amândou? folosesc diferite tipuri de materiale piezoelectrice, majoritatea folosind “lead zirconate titanate ”, iar ocazional “niabate lithium ”, sau materiale unicristal.
Cea mai important? diferen?? este folosirea rezonan?ei pentru amplificarea vibra?iilor statorului aflat în contact direct cu rotorul.
Frecarea uscat? e adesea întâlnit? între contactele dintre stator ?i rotor. Vibra?ia ultrasonic? indus? în stator este folosit? atât pentru punerea în func?iune a rotorului cît ?i pentru modularea frec?rilor.
Modularea frec?rilor permite mi?carea liber? a rotorului, lucru f?r? de care motorul nu ar putea func?iona.
În lucrarea de fa?? se va studia un micro motor ultrasonic ce are la baz? un transductor piezoelectric. Acesta este de form? cilindric?, are diametrul de 0,8mm ?i în?l?imea de 2,2mm, acesta având rol de stator. Transducerul este din ceramic? PZT (cu aliaj de zirconiu ?i titan), este placat? cu Ni ?i modelat? cu und? laser. Dimensiunile generale ale motorului sunt: 2mm diametru ?i 5,9mm în?l?ime.
Cei care aveti DSLR canoncu obiective USM- ultra sonic motor sau cei cu nikon SWM sau VR sa stiti ca aveti motor ultra sonic in obiective.