Longines Ultronic

Aici vor fi mutate toate topicurile care sunt inchise indiferent de vechime.
iEdi
Membru Special

Longines Ultronic

Mesaj de iEdi »

De vanzare : Longines Ultronic echipat cu cal. Longines 6312.

Ceasul este in perfecta stare estetica si functionala. Ceasul este enorm (mi-e si frica sa il masor)

Este insotit de toate actele si cutiile originale.

Pret : 600 euro - negociabil

Oferte si negocieri via PM sau e-mail sau la tel 0724 877 591 - Edi

Imagine

Imagine
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
Alfie

Mesaj de Alfie »

Mecanismul acestui ceas este un mecanism pe rezonanta ESA 9162ori o varianta preluat de ESA sub licenta de la Bulova(faimosul Accutron) si utilizat la scara mare de catre Omega in chronometrele sale iar pe scara mai mica de catre Eterna,IWC,Zenith si multi altii.
A fost un mecanism revolutionar pe care eu personal il prefer intr-un Bulova ,este in house asa.
Ceasul oferit de catre Edi este in stare excelenta iar varianta ESA se pare ca a fost mai reusita si cu un grad de fiabilitate peste cele produse de catre Bulova.
Pretul este Ok doar datorita faptului ca acest ceas este insotit de documentele originale,in timp aceste documente vor creste valoarea acestui ceas si in consecinta puteti sa il considerati o investitie.
Fara documente si cutie valoarea ceasului ar fi fost mai mica,350 EU cred eu.
Cu documente este un "altfel de animal" cum spun americanii.

Succes Edi
Ultima oară modificat 03 Iul 2008, 10:11 de către Anonymous, modificat 1 dată în total.
Alfie

Mesaj de Alfie »

Ca si completare aveti aici alternative mai nefericite cred eu:
http://cgi.ebay.com/VINTAGE-LONGINES-UL ... 18Q2el1247

fara documente si matuit ulterior vandut ca NOS dar departe de acest nivel.

Mai jos un exemplu fara documente si fara bratara originala
Departe si acesta de nivelul la care este ceasul oferit de Edi

Puteti vedea mecanismul esa in acest link

http://cgi.ebay.com/HUGE-S-S-LONGINES-U ... dZViewItem
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

ieri mi-am dat ex la masterat facut pe tema motoarelor ultrasonice:), nu va explic cum functioneaza motorul dar numai faptul ca are asa ceva in componenta merita 600 euro. nu mai punem brandul, starea, etc. spor la vandut! super ceas!
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
Zar

Mesaj de Zar »

zaytsuca scrie:ieri mi-am dat ex la masterat facut pe tema motoarelor ultrasonice:), nu va explic cum functioneaza motorul dar numai faptul ca are asa ceva in componenta merita 600 euro. nu mai punem brandul, starea, etc. spor la vandut! super ceas!
-Daca sunt de acord si moderatorii, personal chiar sunt curios sa ne explicati tehnic acest tip de motor.Pana sa vad mecanismul putem sa jur ca e automat (sau ceva hibrid - gen Kinetic ca la Seiko).
-Pt. iEdi : Bafta la vanzare. :)
AR1070-56E
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

pe scurt: citez direct din lucrare:

mai are si cateva referiri la lucrarea mea dar cred ca intelegeti ideea.

Un motor ultrasonic este un tip de motor electric ce func?ioneaz? pe baza vibra?iei ultrasonice a unei componente. Motoarele ultrasonice difer? de actuatoarele piezoelectrice de?i amândou? folosesc diferite tipuri de materiale piezoelectrice, majoritatea folosind “lead zirconate titanate ”, iar ocazional “niabate lithium ”, sau materiale unicristal.
Cea mai important? diferen?? este folosirea rezonan?ei pentru amplificarea vibra?iilor statorului aflat în contact direct cu rotorul.
Frecarea uscat? e adesea întâlnit? între contactele dintre stator ?i rotor. Vibra?ia ultrasonic? indus? în stator este folosit? atât pentru punerea în func?iune a rotorului cît ?i pentru modularea frec?rilor.
Modularea frec?rilor permite mi?carea liber? a rotorului, lucru f?r? de care motorul nu ar putea func?iona.
În lucrarea de fa?? se va studia un micro motor ultrasonic ce are la baz? un transductor piezoelectric. Acesta este de form? cilindric?, are diametrul de 0,8mm ?i în?l?imea de 2,2mm, acesta având rol de stator. Transducerul este din ceramic? PZT (cu aliaj de zirconiu ?i titan), este placat? cu Ni ?i modelat? cu und? laser. Dimensiunile generale ale motorului sunt: 2mm diametru ?i 5,9mm în?l?ime.

Cei care aveti DSLR canoncu obiective USM- ultra sonic motor sau cei cu nikon SWM sau VR sa stiti ca aveti motor ultra sonic in obiective.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
Zar

Mesaj de Zar »

Multumesc pt. detalii si scuze ca am fost partial ''off-topic''. :)
AR1070-56E
mnm

motor ultrasonic

Mesaj de mnm »

Mai este si pe obiectivul Olympus ZUIKO DIGITAL ED 12-60mm, 1:2.8-4.0 SWD care pe E3 asigura cel mai rapid autofocus la data lansarii (oct.2007) si pana in prezent ne-intrecut de Canon sau Nikon.
Homo suus fortuna faber est.
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Multumesc tuturor pentru comentarii si asteptam in continuare !

Lucian inca odata da dovada de mare profesionalism in pretuirea ceasurilor - 350 euro ar fi un pret corect pentru un ceas fara nimic (acte, cutii). Trebuie sa remarc totodata ca ceasul pe care il ofer difera din punct de vedere estetic de cele din link-uri : are un cadran mult mai vizibil (mai "curat") si este un model pe care nu l-am vazut pe net ... poate nu am cautat destul ...

Tin sa precizez ca pretul meu este negociabil (in limitele bunului simt), iar cei care au mai luat de la mine piese stiu regula : daca nu iti convine marfa - primesti banii inapoi !

User
Membru Special

Mesaj de User »

pentru iEdi - nu e perfect la fel dar seamana cu al tau
http://cgi.ebay.com/HUGE-S-S-LONGINES-U ... dZViewItem
Imagine
spritzane

Seamana

Mesaj de spritzane »

al lui Edi are muchii....mie personal nu imi place asa rotinjit ca o galusca...cam toate de acolo...pe net sunt asa.......ca galustile plus ca ...un ceas asa mare da bine cu bratara......daca se poate a lui...si asta are una care i se potriveste perfect...amanunte mici fac diferenta.....ca sa treaca de la un ceas de colectie...la unul de inima.....pe care sa il porti cu mindrie.Oricum o bratara originala...face multi...multi bani...asta cind ai noroc sa o si gasesti.
Poseidon
Membru Special

Mesaj de Poseidon »

zaytsuca scrie:ieri mi-am dat ex la masterat facut pe tema motoarelor ultrasonice:), nu va explic cum functioneaza motorul dar numai faptul ca are asa ceva in componenta merita 600 euro. nu mai punem brandul, starea, etc. spor la vandut! super ceas!
zaitsuca, am citit cu atentie explicatiile tale si am inteles ca vibreaza asa interesant si nu se atinge statorul cu rotorul pe la nustiuciti milimetri si....mai poti sa mai scrii odata, asa ca pentru niste baieti de cartier cum merge ceasul asta?
Multumesc si astept cu rabdare!
SATELLITE WAVE
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

zaytsuca scrie:pe scurt: citez direct din lucrare:

mai are si cateva referiri la lucrarea mea dar cred ca intelegeti ideea.

Un motor ultrasonic este un tip de motor electric ce func?ioneaz? pe baza vibra?iei ultrasonice a unei componente. Motoarele ultrasonice difer? de actuatoarele piezoelectrice de?i amândou? folosesc diferite tipuri de materiale piezoelectrice, majoritatea folosind “lead zirconate titanate ”, iar ocazional “niabate lithium ”, sau materiale unicristal.
Cea mai important? diferen?? este folosirea rezonan?ei pentru amplificarea vibra?iilor statorului aflat în contact direct cu rotorul.
Frecarea uscat? e adesea întâlnit? între contactele dintre stator ?i rotor. Vibra?ia ultrasonic? indus? în stator este folosit? atât pentru punerea în func?iune a rotorului cît ?i pentru modularea frec?rilor.
Modularea frec?rilor permite mi?carea liber? a rotorului, lucru f?r? de care motorul nu ar putea func?iona.
În lucrarea de fa?? se va studia un micro motor ultrasonic ce are la baz? un transductor piezoelectric. Acesta este de form? cilindric?, are diametrul de 0,8mm ?i în?l?imea de 2,2mm, acesta având rol de stator. Transducerul este din ceramic? PZT (cu aliaj de zirconiu ?i titan), este placat? cu Ni ?i modelat? cu und? laser. Dimensiunile generale ale motorului sunt: 2mm diametru ?i 5,9mm în?l?ime.

Cei care aveti DSLR canoncu obiective USM- ultra sonic motor sau cei cu nikon SWM sau VR sa stiti ca aveti motor ultra sonic in obiective.
am ingrosat esentialul, asa, ca pt baieti de cartier.
mai mult edetalii in engleza aici
si aici
N. Paulescu
Imagine
Poseidon
Membru Special

Mesaj de Poseidon »

Multumesc!
SATELLITE WAVE
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Up !

Sper sa il si masor maine ...

Încuiat