yuuhuu scrie:Buna Ziua
Dragi colegi, am si eu o nedumerire. Dupa un an de functionare aproape perfect cu abaterile normale ale unui ceas automatic, acum la 7 10 zile o ia inainte intre 10-14 minute. In 4 luni l-am dus de 4 ori in service si de fiecare data mi-a spus ca e magnetizat, l-au demagnetizat si gata .... l-au testat pe un brat mobil spunand ca totul este in regula:) . Avand in vedere ca sotia lucreaza in acelasi loc, acasa ceasul sta pe aceeasi masa nu pot sa cred ca se magnetizeaza asa ... Eu cred ca este o problema cu macanismul si din cauza asta o ia inainte
Tin sa spun ca in 2 luni ceasul isi pierde garantia

Cateva sfaturi ?
Cu stima
Nu inteleg foarte exact: dupa ce il iei din service functioneaza corect o perioada sau nu functioneaza corect absolut de loc?
1. Daca functioneaza corect - precis, in cazul nostru - o perioada, ipoteza magnetizarii sta in picioare.
2. Daca imediat dupa cele 4 vizite, ceasul a functionat cu abateri, e si mai simplu: Powermatic 80 trebuie trimis in fabrica
pentru reglaj. Nu cred ca ei vor sa faca acest lucru, pentru ca e scump.....Asadar, nu-ti ramane decat sa-i obligi sa o faca,
trimitand un mail cu situatia ta la....Certina.....OPC.....samd.....repejor, pentru ca iesi din garantie.
De retinut ca sistemul de reglaj fin la Powermatic 80 difera de cel de la ETA 2824.....si nu este accesibil pentru majoritatea
ceasornicarilor....nici macar din Service-urile Autorizate. Si ca....daca nu rezolvi in garantie, dupa aceea va fi foarte costisitor
Spor!