http://imageshack.us/photo/my-images/22 ... imarz.jpg/
...desi seria de pe mecanism nu "bate" cu cea de pe carcasa...
Moderator: Achraf

Achraf, nu vreau sa neg afirmatiile tale. vreau doar sa adaug link-ul de unde am informatia ca sa nu se inteleaga ca am "inventat" tabelul :Achraf scrie:Salutare,
nu stiu (si nici nu cred!) daca la Zenith serial # de pe mecanism trebuie sa corespunda cu cel de pe carcasa (cum este la Longines; nici la Omega nu exista o asemenea corespondenta).
In plus - baza de date furnizata in link-ul anterior are niste erori semnificative.
De exemplu intre 1918 si 1919 exista diferente de ordinul a ... 1 milion de bucati!!!
Vreau sa spun ca in unele locuri, in acel tabel, mai este adaugata o cifra (in loc de 7 sunt 8 cifre), iar in alte locuri lipseste o cifra (in loc de 8 sunt 7 cifre):
De exemplu un ceas de buzunar cu seria 7.07x.xxx nu are cum sa fie din 1970! (cal. Zenith 18-28-3-P)
... dar un alt ceas cu seria 6.90x.xxx - cu un alt mecanism ... este probabil sa fie din 1970! (cal. 177-T)

1. Dand cu bobii... fara o explicatie stiintifica ...poate 1911 .Motanul scrie:CYMA
- din ce am citit este elvetian
Ma intereseaza anul de fabricatie si din ce metal este facut:
(din pacate are cadranul fisurat)
DOXA
Ma intereseaza anul de fabricatie 1. si din ce metal este facut 2.:
(din pacate are cadranul fisurat + ciobit in 2 locuri); Ar fi necesare un cadran si un geam intr-o stare mai buna.
Mecanismul merge cu eroare de +8s pe zi.