Licitatii incheiate la preturi "traznite"
- gherghin nicolae
- Moderator
Re: Licitatii incheiate la preturi "traznite"
O chestie reala , excelent punctata de Claudiu .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Probabil se practica dar personal nu prea vad rentabilitatea, comisioanele (+ alte taxe) cresc exponential cu pretul final la care se inchide licitatia. Nu cred ca sunt multi care sa le convina sa plateasca bani aiurea si sume mari.Claudiu scrie:Apropo de licitatii la preturi traznite.Poate este off-topic,dar merita spus.
Am inteles ca noua practica a vanzatorilor este postarea de ceasuri la preturi complect exagerate,sau realizarea de licitatii falsificate la preturi f.mari,care apoi,la vanzarea unui ceas identic sau asemanator,acele licitatii devin referinte de pret,crescand astfel artificial pretul.

AR1070-56E
-
Comisioanele pot fi de cativa Euro ori USD,maxim 10-20,insa astfel de "referinte" pot salta unele licitatii poate cu sute...Eu cred ca metoda asta,ATUNCI CAND PRINDE,renteaza...Parerea mea,de necunoscator 

-
tot ce am cumparat pana acum a fost via ebay.uk si ebay.de
ebay.uk mi se pare cea mai alerta piata europeana...pe locul 2 cea germana
apropo de preturi mari,
de ceva vreme urmaresc ce scoate la vanzare un seller de ceasuri de buzunar din suedia...toate piesele lui sunt impecabile,nu stiu ce le face,cum le face,dar absolut tot ce scoate este de nota 9-10...cumparatorii s-au invatat deja ca la el sunt piese deosebite si activeaza cu prisosinta butonul place bid...ce vreau sa scot in evidenta este ca reuseste sa obtina (nu la toate ceasurile,dar la destule) sume...hmm...hai sa nu spun traznite,dar semnificativ mari...
ex :
un excelent longines,mai are 2 zile pana la sfarsitul licitatiei,15 bids,current bid : EUR 505.00
http://www.ebay.co.uk/itm/Longines-Herr ... 2c6355f02b
intrati un pic pe rubrica unde sunt indicati cei ce liciteaza...este un ebay user (4***o) care a dus licitatia de la 101 euro pana la 500 euro...consecutiv,din 4 miscari !
cum vi se pare ?
apropo de preturi mari,
de ceva vreme urmaresc ce scoate la vanzare un seller de ceasuri de buzunar din suedia...toate piesele lui sunt impecabile,nu stiu ce le face,cum le face,dar absolut tot ce scoate este de nota 9-10...cumparatorii s-au invatat deja ca la el sunt piese deosebite si activeaza cu prisosinta butonul place bid...ce vreau sa scot in evidenta este ca reuseste sa obtina (nu la toate ceasurile,dar la destule) sume...hmm...hai sa nu spun traznite,dar semnificativ mari...
ex :
un excelent longines,mai are 2 zile pana la sfarsitul licitatiei,15 bids,current bid : EUR 505.00
intrati un pic pe rubrica unde sunt indicati cei ce liciteaza...este un ebay user (4***o) care a dus licitatia de la 101 euro pana la 500 euro...consecutiv,din 4 miscari !

cum vi se pare ?

-
am incercat sa modific postarea,dar timpul s-a scurs ....
exemplific cele scrise mai sus :
Member Id: x EUR 500.00 29-Feb-12 15:21:13 GMT
Member Id: x EUR 400.00 29-Feb-12 15:18:39 GMT
Member Id: x EUR 300.00 29-Feb-12 15:18:29 GMT
Member Id: x EUR 200.00 27-Feb-12 14:41:46 GMT
primul bid,cel din 27 februarie,este ok...
dar urmatoarele 3 (cele din 29 februarie) nu mi se par logice deloc...trahanache (x) a saltat pretul in 3 minute cu 300 de euro

exemplific cele scrise mai sus :
Member Id: x EUR 500.00 29-Feb-12 15:21:13 GMT
Member Id: x EUR 400.00 29-Feb-12 15:18:39 GMT
Member Id: x EUR 300.00 29-Feb-12 15:18:29 GMT
Member Id: x EUR 200.00 27-Feb-12 14:41:46 GMT
primul bid,cel din 27 februarie,este ok...
dar urmatoarele 3 (cele din 29 februarie) nu mi se par logice deloc...trahanache (x) a saltat pretul in 3 minute cu 300 de euro

Comisioanele sunt un anume procent din pretul final, pot fi mici dar si foarte mari (25%) - functie de locul unde se realizeaza licitatia sau regula casei.vasi.utziu scrie:Comisioanele pot fi de cativa Euro ori USD,maxim 10-20,insa astfel de "referinte" pot salta unele licitatii poate cu sute...Eu cred ca metoda asta,ATUNCI CAND PRINDE,renteaza...Parerea mea,de necunoscator

AR1070-56E
-
Credeam ca e vorba de doar de ebay,nu cred ca acolo sant comisioane de 25 la suta 

-
impala2328 scrie:tot ce am cumparat pana acum a fost via ebay.uk si ebay.de
apropo de preturi mari,
ex :
intrati un pic pe rubrica unde sunt indicati cei ce liciteaza...este un ebay user (4***o) care a dus licitatia de la 101 euro pana la 500 euro...consecutiv,din 4 miscari !![]()
cum vi se pare ?
Mie mi se pare clar manevra,ce motiv ai avea sa te auto-supralicititezi,mai ales ca nu era presat de timp
-
Licitatia e umflata cu pompa. Uitati-va la caracterizarile tipului si veti obsera ca media preturilor obtinute la ceasuri similare se mentine intre 150 si 200€. Nu vad de ce sa fi ajuns taman acesta la 505€ si asta cu atata timp inainte de sfarsitul licitatiei.
Plina lumea de pacalici.
Plina lumea de pacalici.
eBay este din ce in ce mai jalnic , eu since nici nu mai listez "Auctions" cand caut ceva , orice , pentru ca exista doar licitatii umflate(useri care isi fac contruri sa liciteze pe propriile item-uri, suprapreturi, etc. ) .
De multe ori vezi item-uri pre-owned in licitatii vandute mai scump decat ar costa noi (vorbim de obiecte contemporane
) , singurii oameni cinstiti pe acest site par a fii chinezii de la care am cumparat o gramade de gadget-uri si porcarii
macar au pretul corect.
De multe ori vezi item-uri pre-owned in licitatii vandute mai scump decat ar costa noi (vorbim de obiecte contemporane

-
Ebay este o piata enorma. La o extrema se afla dealerii care folosesc toate tertipurile ptr. a umfla preturile iar la cealalta extrema se afla utilizatorii ocazionali mai mult sau mai putin cunoscatori.
In functie de rabdare si perspicacitate se pot uneori achizitiona piese remarcabilela la preturi de talcioc.
In functie de rabdare si perspicacitate se pot uneori achizitiona piese remarcabilela la preturi de talcioc.
Asa este Alex!Alex Clej scrie:Ebay este o piata enorma. La o extrema se afla dealerii care folosesc toate tertipurile ptr. a umfla preturile iar la cealalta extrema se afla utilizatorii ocazionali mai mult sau mai putin cunoscatori.
Valabila si vicecersa! Vorbesc din 'păţite' nu din auzite!
Cand am vazut prima data un UG Gold Shadow la iEdi am zis 'uauuu' - vreau si eu unul! Primul si singurul pe ebay la vremea respectiva era unul cu poze proaste care cred ca zacea pe ebay de la nascarea acestuia! Cu mari eforturi (inclusiv financiare, dar si de tranzactionare) l-am cumparat, am fost vamuit apoi drastic si cand a ajuns la mine ...

Dar am luat si Longines 993 cu 100$, Le Coultre 417/ 3CW Au 14k cu 340$ etc.
Stiti cum se zice:
pe ebay de ceasuri licitezi
azi castigi si maine pierzi!
'falimentezi' sau te-mbogatesti
pasionat de ceasuri (sau samsar?

Deci cum spunea si Alex: rabdare, rabdare, documentare si ulterior vine perspicacitatea. Dupa toatea astea norocul este doar la un pas!
Apropo de perspicacitate: un seller avea un Movado Au si un Juvenia despre care spunea ca nu crede ca ar avea carcasa din otel. Poze proaste, comunicare pe masura, dar din 'formele' carcaselor am intuit ca este o sansa mare ca inauntru sa fie FP 21 in ambele. L-am intrebat de grosimea ceasului, mi-a spus ca ambele au max. 5 mm. Movado era 500$, Juvenia 125$ la 'buy it now' ... dar numai Juvenia era available pentru RO, Movado doar pt US. N-a mers nici un fel de negociere. Nu mai conteaza, le-am luat pe ambele pina la urma: Movado avea FP 21, Juvenia avea un Peseux 7000 si era - evident - din otel. Concluzia: Movado - pret excelent, Juvenia - overpriced putin (este cel despre care am vorbit ca l-am demontat si servisat dupa lectia oferita la Sighisoara de catre Claudiu).
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
La noi sunt utilizatori care ofera poze neclare pentru a nu distinge starea ceasului. Starnesc curiozitatea, pozeaza in necunoscatori. Daca observati fotografii bune la alte produse sa va puneti un semn de intrebare.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
+ 1 

Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
-
S-a mai purtat practica asta , tinem minte falsa cu masinile de cusut zinger sau mai recent cu telefoanele nokia 1100 care se vindeau cu mii de euro ...Claudiu scrie:Apropo de licitatii la preturi traznite.Poate este off-topic,dar merita spus.
Am inteles ca noua practica a vanzatorilor este postarea de ceasuri la preturi complect exagerate,sau realizarea de licitatii falsificate la preturi f.mari,care apoi,la vanzarea unui ceas identic sau asemanator,acele licitatii devin referinte de pret,crescand astfel artificial pretul.