Pareri si recomandari ceas tinuta lejera/eleganta

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
ionut82

Pareri si recomandari ceas tinuta lejera/eleganta

Mesaj de ionut82 »

Sunt in cautarea unui ceas pe care sa-l port atat la o tinuta eleganta cat si la o tinuta lejera, blugi si tricou. Marturisesc ca sunt putin confuz, nu sunt foarte sigur ce vreau, acesta fiind si motiivul pt care apelez la sfaturile si sugestiile voastre.

Tind sa aleg un quartz, dar imi plac foarte mult automaticele (de aceea ele predomina lista de mai jos); detin un Hamilton cu mecanism 7750 care imi place la nebunie. Ideea este ca acest ceas nu va fi folosit zilnic, ci ocazional de aici si retincenta pt un automat.

Dupa mai multe cautari am selectat cateva modele, recunosc ca am o afectiune pt modele Hamilton, dar nu este o lista finala din care voi selecta, ea putand suferi modificari:

Zeno Men's 6069DD-C1 Magellano Black - ETA 2834

Hamilton JazzMaster Viewmatic - ETA 2824-2

Hamilton JazzMaster Cushion Auto - ETA 2824

Hamilton JazzMaster Chrono - Quartz

Hamilton JazzMaster Thinline Petite Seconde - Quartz

Ce parere aveti despre firma Zeno?

Astept si alte sugestii din partea voastra. Obligatoriu sa aiba curea de piele si dimensiunea cadranului intre 40-43mm.

Buget maxim 2000 lei.
impala2328

Re: Pareri si recomandari ceas tinuta lejera/eleganta

Mesaj de impala2328 »

zeno watch basel este ok,inca nu am auzit sa faca in alta parte decat elvetia
preturi mari in europa,gasesti mai mici in SUA
sunt axati pe ceasuri cu specific de aviatie si militare,poti gasi ceva slim dar quartz
am un zeno,l-am achizitionat de nou din germania...finisari foarte bune,otel super,eta 2836,safir,nu m-a dezamagit...
cu bugetul esti cam la limita (ptr.un automatic) dar poti incerca
Recomand ! :P
Imagine
catalinus

Mesaj de catalinus »

IMHO are sens sa alegi ceva diferit de modelele care le ai deja - daca ai chronograph cu un cadran inchis si curea neagra atunci are sens sa cumperi de ex. un ceas simplu (si mai mic) cu cadran deschis la culoare si curea maron. Dupa parerea si gustul meu personal dimensiunea la un ceas elegant trebuie sa fie mult mai mica decat la un ceas sport, cred ca pentru mine ideal este cam 33-36mm max. (fara coronita), ideal sa fie subtire sau macar sa arate subtire. Si nici bratarile metalice nu sunt chiar total de neglijat - pe de o parte sunt de multe ori usor de inlocuit cu curele care sa fie fix pe gustul tau si pe de alta parte unele bratari sunt destul de interesante.
ionut82

Mesaj de ionut82 »

impala acel Zeno posta de mine este automatic, ETA 2834, si se incadreaza in bugetul meu. Singura problema este ca are diametrul ecranului cam mare. Pe site-ul producatorului este specificat 42.5 mm si nu stiu daca se preteaza pt o tinuta eleganta.

catalinus te-ai gandit la un model anume?
impala2328

Mesaj de impala2328 »

sa stii ca la 11 mm nu e un ceas foarte inalt
asigura-te ca e free shipping
daca iti place,ia-l,e frumos :P
Imagine
Zar

Mesaj de Zar »

La 11 mm e foarte gros, avand in vedere ca exista ceasuri cu mult mai subtiri. :wink:
AR1070-56E
ionut82

Mesaj de ionut82 »

Sincer sa fiu, imi va fi foarte greu sa ma decid, sunt foarte multe modele care imi plac. Imi vine sa le cumpar pe toate.

O sa ma duc maine prin Unirii sa arunc o privire la modelele expuse si poate cand voi pleca voi sti exact ce vreau.
Zar

Mesaj de Zar »

Eu iti sugerez un Certina - DS1, merge la ambele tinute. :wink:
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Pt. quartz cauta un Seiko - 8F sau oricare alt ceas cu PC. :wink:
AR1070-56E
grig

Mesaj de grig »

La 11 mm e foarte subtire, avand in vedere ca exista ceasuri cu mult mai groase. :lol:
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
vasi.utziu

Mesaj de vasi.utziu »

:lol: good point!
catalinus

Mesaj de catalinus »

ionut82 scrie: ...
catalinus te-ai gandit la un model anume?
Modelele care imi plac mie e posibil sa nu fie pe gustul altora - aici e o chestie foarte tare de gust. Plus ca alegerile mele au fost facute foarte mult pe criterii tehnice si apoi cautat un model care sa arate in stilul meu de design - foarte greu de gasit azi la preturi mai decente. Iata cateva din modelele mele care eu le consider suficient de 'dressy' (ultimul de ex. cu bratara metalica):

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Zar

Mesaj de Zar »

Seiko - Spirit nu merge la tinuta sport, este un ceas de finete - numai pt. tinuta eleganta. Restul merg la ambele. :wink:
AR1070-56E
nasti

Mesaj de nasti »

Pentru un ceas care sa poata fi purtat ocazional, cred ca ar fi potrivit un ceas mecanic, cu armare manuala.
In bugetul de 2000 lei, iata cateva idei:
- Philip Watch Avalon http://ceasuridemana.ro/philip-watch-av ... 15444.html
- Mido (daca mai sunt la reducere).http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 443-1.html
Pe Chrono 24 am vazut si Epos si Zeno, modelul http://watchluxus.com/brands/zeno/other ... us/3532-i1.
nasti

Mesaj de nasti »

Revin cu o precizare. Ceasul Mido are diametrul de 35 mm (mai mic decat cel solicitat).
Si pentru diversificare, iata un cronograf rusesc, potrivit pentru toate tinutele:
http://www.chrono24.ro/poljot/poljot-ch ... 693032.htm
Din prezentarea urmatoare, a unui posesor francez, rezulta ca, in urma rodajului, are o precizie foarte buna, de 7 sec/zi, pentru un ceas rusesc. http://www.youtube.com/watch?v=EKNqjlj3dY8
Scrie răspuns