evaluare si identificare patek philippe

Aici vor fi postate toate cererile de identificare. Nu se fac evaluari.
Scrie răspuns
arcandan

evaluare si identificare patek philippe

Mesaj de arcandan »

buna ziua.
am si eu acest ceas care este o mostenire din familie. doresc sa stiu ce model este si din ce an, cam cat ar valora acum pe piata si unde as putea sa il restaurez sa il aduc la o stare foarta buna.
multumesc anticipat tuturor.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
otvos-bruno

Re: evaluare si identificare patek philippe

Mesaj de otvos-bruno »

Mecanismul pare a fi un 12-120
"1935: Manufacture of the 12'''-120 round caliber, of which 24'188 pieces were made and used until 1953. the movement is housed in classic, round or fantasy cases. These watches are manufactured in yellow, pink, white gold, platinum or steel. Among them are references: 96, 1435, 1510, 1527, 1528, 1534, 1543, 1565, 1571, 1582, 1583, 1584, 2405, 2428, 2431, 2439, 2459, 2478, and 2511. 1936: Delivery of the second of the two very rare wristwatches made on special request by the London firm Goldsmiths & Silversmiths of 14 and 16''' diameter, movement and sonnerie de bord in passing with repeater. The mechanism is operated by a push-button coaxial with the winding-crown. "
Frumos ceas...
https://www.facebook.com/otvos.bruno.photography/

"Simplitatea este sofisticarea extremă."
Leonardo da Vinci
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

http://www.watchchrono.com/magEN-patek- ... libers.htm

Conform seriei de pe mecanism , anul fabricatiei acestui frumos , rar si valoros ceas este 1940 , deoarece are seria 921 100 , foarte aproape de prima serie 920 000 .
Calibrul este 12'''-120 .
Carcasa este din aur , ceea ce deja stiti . Despre valoare ...google va spune mai multe .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
AC NineFingers
Moderator

Mesaj de AC NineFingers »

Daca e de vanzare ofer 2 saci de nuci ...
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

Un ceas care momentan nu cred ca ar merita vandut,mai ales in Romania.Variante de pret sunt destule,conform sfatului lui Nic Gherghin aveti google,altfel sfaturile ptr.vanzare pot fi subiective si poate nu foarte corecte.Multe ceasuri echivalente le-am vazut vandute intre 1500 si 3000 $,poate exagerez cand spun multe,insa vanzarile sunt pe site-uri externe,la noi daca veti obtine 800-1000 euro ar fi extraordinar,avand in vedere si starea fizica in care se afla,plus starea financiara natiunii in general.Probabil un service de calitate si destul de costisitor ar salta cumva pretul,moment in care probabil acei saci de nuci daca ar fi vorba de samburi ar fi realist.N-ar fi rau sa discutati si cu ceasornicarul nostru cel mai la indemana care este si gazda acestui site,Claudiu Burlan,probabil cel mai in masura sa va consilieze in ceea ce vret sa faceti cu starea fizica si functionala a ceasului.Mult succes!
Mihai P.
catalinus

Mesaj de catalinus »

arcandan scrie:buna ziua.
am si eu acest ceas care este o mostenire din familie. doresc sa stiu ce model este si din ce an, cam cat ar valora acum pe piata si unde as putea sa il restaurez sa il aduc la o stare foarta buna.
multumesc anticipat tuturor.
...
Este un ceas foarte interesant, colegii au spus deja mai multe detalii deci nu voi insista.

Vreau doar sa remarc ca (cel putin cat imi amintesc eu) este prima oara cand cineva cere pe forum evaluare la un ceas aparent rar si care chiar se dovedeste a fi real - dar poate ca ma insel eu si nu e prima oara :lol:
arcandan

Mesaj de arcandan »

Multumesc tuturor pentru raspuns
Despre autenticitate nu stiu ce sa spun doar ca tatal meu la cumparat in ani 70 si a platit pe el doar valoarea aurului si ceasornicarul care la cantarit i-a precizat ca are si un mecanism bun.
Cred ca pe vremea aceea nu erau falsuri in romania si mai ales din aur de 18k
nu intentionez sa i-l vand vroiam doar sa stiu valoarea estimativa mai mult de curiozitate sa stiu ce am in casa, vreau doar sa i-l reconditionez sa fie intro stare cat mai buna. inante functiona impecabil dar acum vad ca nu mai merge .
Tatal meu a murit in anul 1998 si pana inainte sa moara cu vreo doua saptmani, ceasul il tineam eu intr-o cutiuta si dupa o discutie i l-am dat si el la pus el el bine .Dupa moartea tatalui meu l-am cautat si nu l-am gasit, deja era uitat si ii pusesem cruce pana saptamana aceasta cand in ziua de luni dupa paste am fost la mama mea si mi-a precizat ca tatal meu mai ascunde bijuteriile la boxa unui apartament in izolatia de vata minerala a tevilor de caldura care trece prin ea. Si m-am dus asa intr-o doara mai mult de gura sotie si surpriza era acolo impreuna cu celelalte bijuterii.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Felicitari ptr ceas. Decizia tatalui d-vs de a-l cumpara a fost una inspirata. In masura in care nu a fost scapat pe jos (si nu are piese rupte) refacerea (curatare, ungere si reglare) nu reprezinta nici o dificultate si nici nu va costa cine stie ce.
AC NineFingers
Moderator

Mesaj de AC NineFingers »

... dincolo de cei doi saci de nuci ! Ceasul e un ceas rar cu "R" mare.Cred, afirm si sustin cu argumente ca e un ceas la care jumatate din forumisti vor tanji tot restul vietii iar din cealalta jumatate doar cativa numarati pe degetele de la o mana ...hai poate si la cea de`a doua se vor intalni tangential in viata cu un Patek. Nu ma bag la incadrarea lui temporala( cred ca 1970) si nici la tipul mecanismului ci doar la pret : Daca vrei sa vinzi nu incerca in Romania ! Pe ebay pe ceasul din poze ai putea sa obti lejer cateva mii bune ... de dollari cu cateva ajustari ( curatire, cosmetizare - aprope ca mi`e frica sa`ti recomand sa mergi undeva !!! ) + poze facute cu mare maestrie !
Ai cuvantul meu ca e primul Patek pe care`l vad in Romania aproape "viu" ( poze reale)...despre punerea in ipoteza a unui fals nici nu poate fi vorba. Omule ai un .... mare noroc ca detii asa ceva si cred ca ceasul ar trebui pastrat pentru ca amintirea tatalui tau sa ramana in mintea ta pana vei deveni bunic !
impala2328

Mesaj de impala2328 »

un ceas absolut deosebit,rar am vazut pe forumul nostru asa ceva
faceti cercetari amanuntite inainte de a da ceasul pe mana cuiva pentru reconditionare,este un aspect foarte important
daca aveti neclaritati reveniti cu intrebari,cu siguranta veti primi raspunsuri pe forum
si eu recomand vanzarea pe ebay,dar in prealabil cu o informare riguroasa despre fenomen (termeni,conditii,comisioane,etc)...
Imagine
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Eu unul , sa am asa ceva , nu l-as vinde sub nici o forma. Chiar daca nevoia de bani ar fi maxima , mai bine as vinde altceva decit acest ceas. Este o sansa unica in viata ca ai asa ceas si este pacat sa-l vinzi . Anul , l-am scris mai sus . Interesanta ar fi si istoria pe care o are ceasul , in masura in care o afli , de unde a fost achizitionat , detinator anterior...etc.
Spre exemplu , Presedintele Traian Basescu are un Patek , acu citeva zile am citit ca Sarkozi , l-a dat de pe mina jos pe al sau sa nu cumva sa ramina fara el cind mergea prin multime ...asta ca sa vezi cit de scumpe sint astfel de ceasuri , si cam cine si le poate permite.
Voi cauta articolele respective pe net sa vezi ca ce spun este adevarat.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
grig

Mesaj de grig »

Ar fi pacat sa vindeti ceasul, pastrati-l pentru a-l putea darui fiului dvs, eventual la majorat sau cu alta ocazie importanta.
"You don't own a Patek Philippe. You merely take care of it for the next generation". :)
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Domnule Dan,colegii au dreptate este pacat sa il vindeti,faceti o revizie ca la carte si purtati-l sanatos cu placere !.

P.S Cu timpul este posibil sa va ramana mic,daca nu-i gasiti alta destinatie cu modestie ma ofer sa-l primesc cadou ! :wink:
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Scrie răspuns