Uleiuri de ceas

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
Cypher

Re: Uleiuri de ceas

Mesaj de Cypher »

Claudiu scrie:Trebuie purtat o perioada si dupa aceea verificat.daca revina la un mers care se incadreaza in parametri e ok,si poti sa mai astepti un an pentru revizie.daca nu se incadreaza in parametri,atunci revizie directa.
Se pare a fost doar dereglat,acum merge 1s/24h.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Luca scrie:Am si eu o intrebare:

La un ceas cu mecanism ETA 2824-2 , La cat timp trebuie uns cu ulei / uleiuri Moebius (sau alt ulei de calitate) Pentru a obtine o performanta si o durata de viata MAXIMA. ??
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
mumus

Mesaj de mumus »

buna ziua, detin de vreo 6 ani un seiko 5, 7s26a, in urma cu cateva zile am reusit sa il reglez perfect...acum ca merge perfect, as dori sa il si gresez, sa tina cat mai mult,mai ales ca am observat pe o rotita urme de ceva uleios,de la alta rotita(cred) care este partial deasupra celei cu urme pe ea.
Intrebarea mea este urmatoarea: Cunoaste-ti un ceasornicar de incredere in Brasov care poate executa cu profesionalism o curatare insotita de gresare? Sau as putea sa fac si eu gresarea?(bineinteles la indicatiile voastre )ca de curatat acea rotita cred ca reusesi eu.
Ca ceasornicara la care am fost sa imi puna o garnitura noua, a reusit sa imi zgarie capacaul...incercand sa stranga capacul cu o foarfeca...dupa 2incercari esuate,soldate cu zgarierea capacului, a scos din sertar si presa aia,sau cum so numi ea...si a strans capacul frumos, elegant. Nu am facut scandal, ptr ca nu sunt genul de om...dar vreau sa merg la un profesionist, sau daca nu exista in Brasov,vreau sa fac eu treaba, ma puteti ajuta?
Timpul este prietenul sau dusmanul nostru.
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Prima data trebuia curatat si uns si apoi reglat . Acum dupa ce o sa fie curatat si uns , o sa mearga mai usor , respectiv reglajul facut nu o sa mai corespunda si o sa trebuiasca refacut...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
mumus

Mesaj de mumus »

nu e problema, nu e greu de reglat. doar sa imi spuneti la cine sa ma duc in brasov, daca stiti.
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

mumus scrie:nu e problema, nu e greu de reglat. doar sa imi spuneti la cine sa ma duc in brasov, daca stiti.
Daca singura optiune este Brasov, tu avand domiciliul in acest oras poti afla mai repede prin cunostinte decat de la noi care locuim in alte localitati .
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
mumus

Mesaj de mumus »

ma gandeam ca poate mai sunt useri din brasov, si au o idee, daca stiam vreunul bun...credeti ca mai intrebam aici? oricum, l-am desfacut, am sters acele urme de pe rotita, am gresat foarte putin pe unde am vazut eu ca e frecare, fara pericol de a strica ceva...om vedea ce o fi de acu inainte :) am pus fff putin ulei de mecanisme fine...
RudolfF

Mesaj de RudolfF »

:shock: Dupa interventia ta, cu ulei de la "Bunica", o sa trebuiasca neaparat de efectuat un service. Nu este totusi un capat de tara, deoarece nu l-ai afectat iremediabil.
mumus

Mesaj de mumus »

in primul rand trebuie sa gasesc un meserias bun la Brasov...iar daca il voi gasi...voi merge doar daca ceasul va functiona aiurea. Momentan am peste 4 zile in care ceasul meu este 'spot on'

ps: tare faza cu uleiul de la bunica :lol:

Stiu ca nu am procedat corect, dar am pus doar pe locul in care este prinsa contragreutatea...si nu am picurat, doar am sters cu un betigas de urechi(pe care am picurat vreo 2 - 3 picaturi de ulei.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Da,trebuie sa recunosc ca ai procedat gresit.
Inteleg ca ai uns undeva in zona rulmentului greutatii....cu un ulei care nu este recomandat pentru ceasuri....intr-o zona unde ungerea de fapt este aproape inexistenta.... :lol:
Stai linistit...din greseli se invata,dar daca intrebai mai intai cred ca era mai bine! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
mumus

Mesaj de mumus »

ok, intreb acum :) , la seiko 5 unde trebuie uns,curatat? Pot face treaba asta acasa? De unde cumpar ulei? De care? Cat se pune? :)
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Nu poti face asemenea operatii acasa din doua motive :
1.Nu ai pregatirea necesara,este cum as intreba eu un medic chirurg cum prcedez sa fac un transplant de rinichi .
2.Nu ai instrumentele necesare .
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Zar

Mesaj de Zar »

Gabi1 are dreptate.
Dar daca te pasioneaza poti sa incepi de aici : http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... f=4&t=6877 :arrow:
In curand voi prezenta restul de scule din dotarea mea.
AR1070-56E
mumus

Mesaj de mumus »

hehe, am citit deja acel thread de acum 2-3 zlie :)

Deci cand ma voi hotara, am sa imi trimit ceasul la un ceasornicar bun, ca am primit un pm cu o recomandare tare , chiar de aici de pe forum, banuiesc ca stiti la cine o sa imi trimit ceasul, :) asta daca va fi de acord si dl ceasornicar. :)

Seiko-ul tatalui meu a functionat peste 10 ani, si el la primit sh... Deci inca un motiv sa imi ingrijesc ceasul.

Pacat ca nu pot sa il gresez eu :(
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Presupunand ca te-ai pricepe sa demontezi-montezi-cureti mecanismul ,4 sticlute cu uleiuri diferite plus un minim de instrumentar costa (fara sa exagerez) 1200-1500 ron crezi ca merita investitia pentru 1-2 ceasuri ? ! PS. uleiul expira dupa cca. un an de zile ! ! :wink:
Scrie răspuns