1. Daca e SH, parca nu e al meu si nu-mi place sa-l port;
2. Mai important, nu vreau/ nu am de ce sa epatez. Mi-ar fi rusine(si vorbesc doar despre mine aici, nu mai intelegeti altceva) sa port un ceas care costa cateva mii de euro nou, stiind ca eu am dat pe el <=1000 de euro. Prefer ceva nou si onest la suma de care dispun, decat un brand cu mai mult prestigiu pe care nu mi-l permit nou. Nu se transfera nimic din prestigiul respectiv asupra posesorului in aceasta situatie. Mai ales daca il porti la trening "Make" si cu maneca suflecata.
Si ca o observatie la chestiunea materiala, adusa in discutie de Claudiu. Mie mi se pare ca e o problema falsa dpdv al utilizatorului mediu sau chiar mediu spre bine informat. Acesta va prefera de cele mai multe ori ceasul nou, cu dotare tehnica si nivel de prestigiu oneste, in dauna celui SH, care maximizeaza nivelul tehnic si al prestigiului in limitele sumei respective. El nu isi va pune problema la modul "Vreau ceasul X; daca nu mi-l permit nou, il iau SH.", ci la modul "Am suma Y; sa vedem ce imi pot cumpara nou in aceasta limita.". Si e foarte probabil sa faca o alegere foarte buna(de ex, un Stowa la <=1000 euro).
Decenta este cuvantul de baza, dupa parerea mea!