Seiko 5 XSNK809 vs XSNKD97K1
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Seiko 5 XSNK809 vs XSNKD97K1
Salut tuturor, sunt nou pe forum asa ca sper sa ma primiti si pe mine. Dupa ceva cautari mai indelungate pt achizitionarea unui ceas, am ramas la cele doua mentionate mai sus:
un Seiko 5 http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 653-2.html
si alt Seiko 5 http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 653-9.html
Intrebarea mea este mecanismul pe care le au ambele, este cumva acelasi?
Stiu ca XSNK809 are mecanism 7s26, dar nu stiu despre modelul XSNKD97K1, daca are acelasi mecanism sau e o varianta mai imbunatatita.
Am ales cele doua modele deoarece vreau un ceas automatic, dar pana in 400-500 de lei. Daca puteti sa ma ajutati si pe mine in alegerea ceasului cu mecanismul mai bun sau daca aveti cumva unul din cele doua modele de mai sus, niste opinii sunt binevenite.
O seara buna.
un Seiko 5 http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 653-2.html
si alt Seiko 5 http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 653-9.html
Intrebarea mea este mecanismul pe care le au ambele, este cumva acelasi?
Stiu ca XSNK809 are mecanism 7s26, dar nu stiu despre modelul XSNKD97K1, daca are acelasi mecanism sau e o varianta mai imbunatatita.
Am ales cele doua modele deoarece vreau un ceas automatic, dar pana in 400-500 de lei. Daca puteti sa ma ajutati si pe mine in alegerea ceasului cu mecanismul mai bun sau daca aveti cumva unul din cele doua modele de mai sus, niste opinii sunt binevenite.
O seara buna.
Re: Seiko 5 XSNK809 vs XSNKD97K1
Toate modelele actuale Seiko 5 au la interior calibrul 7S26.
- papaadrian
Mecanismul fiind identic, alegerea iti apartine, in functie de design.
Eventual poti tine cont de faptul ca unul are wr30m si altul 50m.
Eventual poti tine cont de faptul ca unul are wr30m si altul 50m.
http://www.hivas.ro/ceas/7/ceas_orient_ ... lack_.html Daca mai dispui de aprox. 100 de lei, ar fi o investitie buna.
Poti sa iti arunci o privire si pe ceasurile Orient, gasesti modele automatice pana in 500 de lei si sunt destul de fiabile.
Te salut
Te salut
Salut, am aruncat si o privire la ceasurile Orient, dar nu am gasit modele care sa-mi fie pe plac pana in 500 de lei, eu avand mana mana mai subtire. Cat despre mecanismul care ar fi acealsi la amandoua, eu am gasit pe net si am inteles ca ceasurile care fac parte din gama Seiko 5 Sport ar avea un mecanism ceva mai precis decat 7s26. Eu am crezut ca http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 653-9.html face parte din gama precizata mai sus, eram nedumerit.
PS: Ady nu am auzit de site-ul acela, e de incredere?
PS: Ady nu am auzit de site-ul acela, e de incredere?
-
vreauunceas
ambele modele au 7s26. pe cel alb il vezi si aici: http://www.ceasuri-tempora.ro/product-- ... -4370.html
seiko 5 sports au 7s36, care e aproape identic. are doua rubine(inutile) in plus. ca precizie sunt identice
un ex de 5 sports: http://www.ceasuri-tempora.ro/product-- ... -4729.html
seiko 5 sports au 7s36, care e aproape identic. are doua rubine(inutile) in plus. ca precizie sunt identice
un ex de 5 sports: http://www.ceasuri-tempora.ro/product-- ... -4729.html
De ce inutile?vreauunceas scrie:....seiko 5 sports au 7s36, care e aproape identic. are doua rubine(inutile) in plus. ...l

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Eu am un seiko monster de vreo saptamana care are mecanismu 7s26 nu i-am masurat precizia cu exactitate dar aproximativ este 10 15 secunde inainte. Pentru mine nu este deranjant deloc il reglez cu 2 3minute in urma si peste 3 saptmani cand este inainte cu 3 4 min. il reglez din nou cu 2 3 inapoi fata de ora exacta. Nu se merita sa iti faci probleme cu precizia, care oricum in timp se va mai regla si cred ca va scadea la 10 sau sub 10 ( Asa se intampla in cazu ceasului meu si cred ca majoritatea celor care detin un ceas cu mecanismul de la seiko 7s26 fac la fel) . Orienturile au mecanism in-house fabricat in casa celor de la orient, zic eu ca ceva mai precise.
Sfatu meu ..in bugetu tau sa alegi ceva care sa iti placa estetic si care ti se potriveste mai bine, daca vrei sa tii cont de ceva fii atent la rezistenta la apa, Clasa de precizie va fii aceiasi la ceasurile automate incadrate la pretu asta , in medie plus sau minus 10 secunde pe zi
Sfatu meu ..in bugetu tau sa alegi ceva care sa iti placa estetic si care ti se potriveste mai bine, daca vrei sa tii cont de ceva fii atent la rezistenta la apa, Clasa de precizie va fii aceiasi la ceasurile automate incadrate la pretu asta , in medie plus sau minus 10 secunde pe zi
Mersi mult pt lamurirea problemei cu mecanismul. Inca o intrebare:stiti cumva un site de ceasuri rusesti, in afara de russianshop.ro sau watchshop.ro ?
Am vazut ca unele modele sunt destul de dragute si au un pret bun pt ceea ce ofera, cum ar fi mecanism mecanic undeva pe la 800-900 de lei, pe cand cele elvetiene au pret dublu sau chiar mai mare. Am vazut cateva modele pe russianshop.ro cu mecanism mecanic/automatic pana in 400-500 de lei, dar nu mi-au placut - estetic vorbind. Acum cateva luni sau un an sa zicem, aveau mai multe modele sub 800 de lei care erau mecanice si aratau si bine, dar nu prea am vazut sa aduca in ultimul timp modele frumoase care sa fie sub 800 de lei. Am cautat pe net si alte site-uri, dar nu vreau sa ma risc, unele dau teapa sau sunt replici.
O zi buna.
Am vazut ca unele modele sunt destul de dragute si au un pret bun pt ceea ce ofera, cum ar fi mecanism mecanic undeva pe la 800-900 de lei, pe cand cele elvetiene au pret dublu sau chiar mai mare. Am vazut cateva modele pe russianshop.ro cu mecanism mecanic/automatic pana in 400-500 de lei, dar nu mi-au placut - estetic vorbind. Acum cateva luni sau un an sa zicem, aveau mai multe modele sub 800 de lei care erau mecanice si aratau si bine, dar nu prea am vazut sa aduca in ultimul timp modele frumoase care sa fie sub 800 de lei. Am cautat pe net si alte site-uri, dar nu vreau sa ma risc, unele dau teapa sau sunt replici.
O zi buna.
Nu stiu de alte site-uri cu ceasuri rusesti insa iti garantez ca diferenta de pret intre un ceas rusesc contemporan si un elvetian nu este total nejustificata. Mecanismele folosite in ceasurile rusesti (ce se vand la magazine precum russianshop.ro, etc.) sunt inferioare cam din toate punctele de vedere fata de cele folosite in majoritatea elvetienelor (aici ma refer in principiu la mecanismele ETA care erau folosite de majoritatea producatorilor elvetieni inainte de 2010, acum putem vorbi si de mecanisme elvetiene slabe din punct de vedere al fiabilitatii - Claro). De ce nu, poate si materialele folosite, finisajul difera.
un amfibia rusesc destul de frumos, era de vanzare si aici pe forum saptamana trecuta cred ca l-am vazut.. insa nu stiu daca inca mai este.. merita daca vrei sa faci o intrebare
De exemplu, acum ceva timp am intrebat la un magazin bbcollection daca au ceasuri mecanice, iar singurul pe care l-au avut a fost un Atlantic undeva pe la 10 milioane, iar acum cateva saptamani am intrebat iarasi cat costa un ceas mecanic, iar cel mai ieftin pe care-l aveau era tot un Atlantic pe la 18 milioane. Un ceas rusesc mecanic, care-mi place mie, am gasit pe la 8-10 milioane.mihaixp scrie:Nu stiu de alte site-uri cu ceasuri rusesti insa iti garantez ca diferenta de pret intre un ceas rusesc contemporan si un elvetian nu este total nejustificata. Mecanismele folosite in ceasurile rusesti (ce se vand la magazine precum russianshop.ro, etc.) sunt inferioare cam din toate punctele de vedere fata de cele folosite in majoritatea elvetienelor (aici ma refer in principiu la mecanismele ETA care erau folosite de majoritatea producatorilor elvetieni inainte de 2010, acum putem vorbi si de mecanisme elvetiene slabe din punct de vedere al fiabilitatii - Claro). De ce nu, poate si materialele folosite, finisajul difera.
Iar ca mecanisme, am vazut ca cele elvetiene au de regula mecanisme ETA, iar mie personal mi se par supraevaluate ca pret in comparatie cu cele rusesti. Sa zicem ca e traditia in spate la cele elvetiene de ar avea un pret mai mare de achizitie, dar parca in ultimul timp si cele elvetiene au inceput sa se "globalizeze", sa se bucure mai mult de renume si faima, si sa puna un pret mai mare la ele, chiar daca la calitate nu prea exceleaza, aici referinda-ma la pretul pe care-l dai pe ele.
Mi-am luat pana la urma un Seiko 5. Vreau sa sa intreb cum se poate ajusta data/ziua. Am intrat pe site-ul lor si acolo scrie ca nu trebuie modificata intre ora 9 seara si 4 dimineata. Si inca o intrebare: am avut ceasul pus la mana, iar eu avand mana mai mica, am pus ceasul mai inspre cot, mana fiind ridicata in sus, iar cand am aplecat mana, ceasul a alunecat usor spre incheietura si s-a oprit. Am invartit de el ca sa se incarce, dar nu mergea, apoi am repetat operatia de mai sus si cand a cazut iarasi, a inceput sa mearga. Se poate cumva sa fi afecat eu in mod neintentionat mecanismul atunci cand mi-a alunecat pe mana? Pe site scrie ca nu trebuie sa iti cada pe jos pe suprafete dure si am citit undeva ca ar fi rezistente la soc.
Are cineva idee?
Are cineva idee?
La gama Sports si superior exista si 7S36Gabi scrie:Toate modelele actuale Seiko 5 au la interior calibrul 7S26.
Sau bongiorno....