ETA vs Sellita

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
valentin1234

Re: ETA vs Sellita

Mesaj de valentin1234 »

Pan' la urma cum sta treaba cu sellita, are cineva ceas cu acest mecanism sa-l poarte si sa ne spuna ce impresii si-a facut sau vorovaim doar din auzite?
L-am avut eu intr-un Movado Datron hour/date. + 4 secunde in prima saptamana, + 7 in a doua.....deci, onorabil avand in vedere ca mai mult ca sigur gradul de finisare era standard - Sellita SW 200-1, copie Eta 2824-2.

Cred ca problema nu e neaparat legata de precizie in cazul Sellita, mecanismele putand fi si certificate cronometru, ci de fiabilitate, comparat cu Eta.......de vreme ce ceasurile cu Sellita nu-s mai ieftine si producatorii ascund provenienta mecanismului sub formula de acum consacrata......"Swiss Precision Automatic Movement".

Si ca sa mai adaugam o cireasa pe tort:
:lol:

Frédérique Constant accuracy.

Model Movement Accuracy
FC300, FC303, FC310 Base SW200 -5 +15 sec/day
FC315, FC335 Base SW200 -5 +15 sec/day
FC305, FC325, FC360, FC610, FC680, FC710 Base SW300 -5 +10 sec/day
FC308 Base 2893 -5 +10 sec/day
FC320 Chronometer Base SW200 0 + 5 sec/day
FC392, FC393, FC395 Base SW500 -5 +10 sec/day
FC435 Base Unitas 6497 0 +20 sec/day
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
CristiT

Mesaj de CristiT »

@Valentin1234: interesant, eu am un FC cu FC303 si credeam ca este eta 2824-2 movement, nu SW200.
saphire

Mesaj de saphire »

CristiT scrie:@Valentin1234: interesant, eu am un FC cu FC303 si credeam ca este eta 2824-2 movement, nu SW200.
Tu ai ETA 2824-2 nicidecum Sellita SW200,oricare ar fi fost totul era ok.
Imagine
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

@Valentin1234: interesant, eu am un FC cu FC303 si credeam ca este eta 2824-2 movement, nu SW200.
Am vazut pozele ceasului tau aici pe site si se poate spune fara urma de indoiala ca e echipat cu Eta, lucru pentru care te felicit si te consider foarte foarte norocos. Si gradul de finisare al mecanismului este unul bun asa ca......sa-l stapanesti sanatos, este o achizitie foarte inspirata.

Despre FC pot spune insa urmatoarele: intr-o discutie neoficilala cu un "oficial" de la ei, avuta acum mai putin de o saptamana, acesta mi-a confirmat ca folosesc ca baza pentru majoritatea mecanismelor "in house" - nu este cazul ceasului tau - Sellita.

De altfel, acesta informatie este confirmata si de site-ul lor oficial:

http://www.frederique-constant.com/en/service

Mai departe.......ramane la latitudinea fiecaruia.....

Inca o data: sa-l stapanesti sanatos si sa te bucuri de el!!!!
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Razvee

Mesaj de Razvee »

In house la FC sunt mecanismele din seria 700 şi 900 şi acelea mă îndoiesc profund că ar avea vreo legătură cu Sellita.

Sunteţi sigur că persoana cu care aţi discutat chiar era un „oficial“? Sau poate era ofticat pe propria companie că nu i se aprobase o mărire de salariu şi s-a pus pe răspândit zvonuri false...
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Sunt absolut sigur de informatiile transcrise aici, nu bazat pe discutii cu X si Y, care au adus numai o confirmare... ci pe informatia aparuta pe site-ul lor (vezi link-ul).

Despre mecanisme "in house", as observa ca si FC 30...X este considerat asa, de vreme ce producatorul nu-l numeste Eta sau Selitta.
Pretentia FC, care pana nu de mult folosea Eta....ca ia aceste mecanisme si le aduce modificari care ii permit sa le redenumeasca
"calibrul Z sau K" - pentru diversitate si din considerente de marketing pur - toata lumea vrea ceas automatic sub 1000$ cu mecanism "in house" - a mai fost discutata pe aici si concluzia a fost destul de clara, dupa parerea mea.

Pana la urma FC e destul de corect (vezi din nou link-ul) spre deosebire de alti producatori de prestigiu care se fac ca ploua...in disputa Eta - Sellita, cu observatia ca nu am comparat niciodata un Eta 2824-2 cu un FC cu baza 2824 -2 facute bucati pe masa, ca sa observ unde a pus Frederic pila pe Eta si mai ales cu ce rezultate......... :roll: deci nu ma pot pronunta.

In rest, noi sa fim sanatosi !
(C. Brancusi)
Clipper

Mesaj de Clipper »

valentin1234, să înțelegem deci că nici mecanismele din seriile 700 și respectiv 900 nu sunt fabricate in-house?
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Mecanismele calibrul 700 si 900 sunt adevarate in house in opinia mea. Celelalte mecanisme FC, care folosesc ca baza Eta sau Sellita
sunt oarecum in house, cred eu, si sunt anuntate astfel din considerente care tin mai mult de marketing decat de interventia producatorului de ceasuri asupra acestora.

Multumesc.
(C. Brancusi)
CristiT

Mesaj de CristiT »

@valentin1234 si @saphire: multumesc frumos pentru clarificari. Intradevar pe siteul FC scrie clar ca FC-303 este based on SW200. Probabil ca modelul meu este facut inainte sa fie based on SW200.
CristiT

Mesaj de CristiT »

Am intrebat si la Frederique Constant de ce pe site apare la service ca FC-303 este la baza Sellita SW200 si ce fel de mecanism am eu?

Iata franturi din ce mi-au raspuns:
We are using both of them. Sellita and ETA are made with the same material quality. So you could have a Sellita caliber or an ETA one.
In a close future we will have only Sellita calibers and our in-house movements. For your information we are using 95% Sellita and 5% ETA. It is the reason why we communicate only on the Sellita calibers.
Sper ca ajuta informatia si clarifica putin tendinta actuala in utlizarea mecanismelor.
GEO

Mesaj de GEO »

Buna ziua,

Interesant acest topic. Acum am citit si eu intamplator ceea ce s-a scris aici despre Sellita si nu mi-a picat tocmai bine.

Cred ca este mai mult o problema psihica chestia asta cu Sellita. Adevarul este ca si eu ma "blochez" cand aud de Sellita. Parca imi vine un lesin asa...
Solutia este simpla...cred ca voi studia mai atent anumite modele de ceasuri de la SG.

Numai bine!
CristiT

Mesaj de CristiT »

Gasesc informatii contradictorii pentru Alpina Extreme Diver (ref. AL-525LB4V26) si vreau sa va intreb daca mecanismul din imagine (click pe ea pentru rezolutie mare) este Selita sau ETA:

Imagine
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Stelitta sw 200 , se vede ca scrie pe mecanism ,
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
bonheur

Mesaj de bonheur »

26 jewels - Sellita.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Si cand te gandesti ca Alpina folosea pe vremuri calibre automatice Lemania............ce vremuri....
Scrie răspuns