"The continuous updating of models, the use of good materials worked with refined technologies, the care in every particulars, allow Mondia to obtain an important position in the Italian market. This position got more and more stronger till 1970 when Mondia became a brand of Zenith covering the middle range of the market and due to its creativeness and to a good relation price/quality the Company achieves more and more costumers."
Dupa 21 de zile, purtat in casa timp de 6h/zi,precizia este in mod constant -7sec/24h, indiferent de pozitia in care este lasat peste noapte.Rezulta ca se incadreaza in precizia gradului "Elaborated" pentru mecanismul ETA 2824-2(a se vedea http://en.wikipedia.org/wiki/ETA_movement#ETA_2824-2).
Am solicitat o evaluare la un ceasornicar.
Acesta a apreciat ca pretul cerut de mine este prea mic, tinand cont de: calitatea si precizia mecanismului ETA 2824, de calitatea si aspectul general al ceasului si, in special, de grosimea de 9mm!
In consecinta, am marit pretul la 320 EUR.
Se comporta foarte bine dupa 6 luni de purtat in casa, 6 ore/zi din care 3 ore lucrez la calculator.
Ramane in urma 7 sec/zi daca e lasat peste noapte cu cadranul in jos. Daca e lasat in alte pozitii, ramane in urma intre 7-12 sec/zi.
Nu s-a oprit nici o data, desi e purtat numai 6 ore/zi fara miscari deosebite.
La prima viitoare revizie (mi s-a recomandat dupa 1.5-2 ani) va putea fi adus la 1-2 sec intarziere/zi (imi promite un ceasornicar). Deci, bravo pentru firma MONDIA si mecanismul elvetian ETA 2824-2!
Intrebarea care apare este: atunci de ce vreau sa-l vand?
Il vand pentru ca:
- mai am deja 3 ceasuri (Casio PAW500T-7V, Seiko SNZG07K1 si Citizen BM8180-03E) si
- voiam de fapt sa cumpar modelul Mondia 1-639-5 (cu dial alb si cifre arabe, dar acest model nu era oferit spre vanzare) si nu prezentul Mondia 1-639-1 (cu dial negru)
- nu imi plac ceasurile cu dial negru, dar pretul lui Mondia 1-639-1 era bun, avea ETA 2824-2, o grosime de numai 9mm si am crezut ca ma voi putea acomoda cu el (ceea ce nu s-a intamplat).