Dupa cum ii spune numele ceasul te trimite cu gandul la un obiect masiv, amenintator sau care trebuie sa-ti dea cel putin de gandit in cazul in care nu ai sti cam despre ce este vorba. Asa si este, ceasul nu este pentru oricine, pentru ca nu oricine l-ar putea aprecia mai ales ca primul lucru care te frapeaza este marimea in general si grosimea acestuia in particular. Ecozilla este pentru pasionati caci pentru a avea un diver la mana pentru a face diving exista multe alte optiuni mai putin iesite din comun, mai cuminti, chiar citizen are versiuni de ecodrive de 300m cu dimensiuni mai ''umane''.
ceasul vine impachetat relativ simplu, cutia este de o calitate surprinzaroare, este o piele ecologica moale si de calitate, ce m-a impresionat este ca ceasul nu vine cu o curea de schimb ci cu o prelungire de curea, ce rost aveau doua curele de cauciuc pentru a putea purta ceasul peste costumul de scafandru.
Daca stau bine si ma gandesc ce rost avea o curea de piele? sau una de metal, ceasul este versiunea in otel si chiar si asa pe curea de cauciuc cantareste destul de mult, curea de metal am vazut in poze dar ceasul atunci chiar ca devine un adevarat monstru la mana. Versiune pe curea de metal era cu aproximativ 100euro mai scumpa si nu o consider o investitie absolut necesara decat daca ceasul va fi cumparat pentru a sta frumos intr-o colectie altfel, vine destul de bine si pe cureaua de cauciuc.

Detalii si carcasa,
Ecozilla este surprinzator de bine facut, poate singurul minus este ca nu are coronita semnata, un alt aspect care mi-a atras atentia este ca, coronita pare sau chiar este mica in raport cu dimensiunile ceasului insa apucarea si invartirea ei nu pun nici un fel de probleme, are acel aspect ghintuit care o face sa nu alunece si sa aiba o prindere buna cand se desfileteaza sau infileteaza.
Poate ca pare mica dar imi dau seama ca nu deranjaza deloc la purtare si de aceea este bine ca a fost un pic subdimensionata in raport cu marimea carcasei, de altfel pozitionarea ei este la ora 9, invers fata de cum este normal tocmai pentru a nu deranja la purtare, se vede ca cei de la citizen au gandit treaba asta.

Capacul spate este infileatat, foarte frumos decorat, ma intreb daca si cand va fi nevoie sa se deschida ceasul, probabil peste multi multi ani dat fiind longevitatea calibrelor eco-drive.
Crisalul nu este safir ci geam mineral ceea ce poate pentru unii sa fie considerat un minus insa eu nu cred asa de aceea la rubrica de final minusuri/plusuri nu va aparea ca minus lipsa safirului, ceasul este destinat purtarii fara a fi menajat iar acest lucru inseamna ca se poate intampla ca pe perioada purtarii sa sufere o lovitura directa in geam si daca ar fi safir sa-ar sparge distrugand implicit ceasul insa cristalul mineral este mai elastic si de aceea ar merge mai bine la tavaleala. Bezelul este masiv, foarte lat, are 60 de clicuri care se aud perfect cu un zgomot ferm, pentru a o roti se apuca usor datorita deschiderilor(canalelor) cu care este prevazut, inscriptia de pe bezel este elocventa, bulina de pe bezel este de culoare verde crud care in intuneric contrasteaza perfect albastrul indexilor. Ajungand la fosfor, este la fel ca seiko monster ca intensitate, chiar il bate as spune, daca monstrul seiko are o luminozitate initiala mai mare insa se ''stinge'' mai repede, ecozilla in schimb dureaza mai mult, culoarea este albastra ceea ce face un deliciu privitul ceasului in luminozitate scazuta. Daca seiko monster ia nota 10, la acest capitol ecozilla ia nota 10+.

Cateva caracteristici:
Ceas de scufundari, certificat 300m.
6mm grosimea cristalului mineral
rezerva de putere 180de zile
mecanism quartz solar, calibru b873
diametru 46mm
grosime 18mm

Dimensiuni generoase, pentru multi exagerate insa nu pare deloc asa la mana, ceasul se poarta si se vede ca si cum ar fi mult mai mic si mult mai subtire. Cureaua este destul de moale de o calitate foarte buna, nu are nimic extravagant cum au curelele ceasurilor de lux, este simpla, destinata scopului pentru care a fost creata, un aspect pozitiv este pare ca iese din carcasa, pare ca a fost turnata facand corp comun cu carcasa.
Pe mana vine bine, se poarta si pare mai mic decat este:

Cateva poze la malul marii:

Ceasul nu este pentru puristi, se adreseaza celor pragmatici, celor care nu vor sa faca compromisuri, se adreseaza celor care pot accepta o provocare...eu il consider un ceas iconic, reprezinta un nume deja, care trebuie sa fie nelipsit din orice colectie alaturi seiko monster si orient mako.
Minusuri:
-dimensiuni mari, generoase care pot indeparta posibili cumparatori
-coronita nesemnata
Plusuri:
-mecanism fiabil
-luminozitate extrema
-100% in house
-nu e pentru oricine
-300m diver la pret imbatabil