Noutati, aparitii ceasuri noi, stiri interesante, etc.

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
Zar

Re: Noutati, aparitii ceasuri noi, stiri interesante, etc.

Mesaj de Zar »

Poseidon scrie:De ce costă această piesă 44oo Euro?
Seiko - Astron. Este editie aniversara 40 ani si limitata la 200 piese plus carcasa HIT.
Se pare ca 9F62 din el ar fi reglat la 5s./an - din alte surse, nu cea oficiala (fata de 10 standard).

http://www.seikowatches.com/press/2010/ ... ress05.pdf :arrow:
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Motive ar mai fi si altele : 9F62 echipeaza GS, are motor ''high-torque'' si este conceput sa mearga fara revizie 50 ani iar teoretic mecanismul rezista 400 ani de exploatare (asa e calculat). Dar cea mai buna explicatie este ca atat a vrut Seiko sa ceara pe el. :)
AR1070-56E
Poseidon
Membru Special

Mesaj de Poseidon »

200 de piese n-ar trebui să fie o problemă pentru clientela fidelă Seiko.
9F62 este o realizare cel puțin uimitoare/uluitoare.
Dar este totuși calibrul basic pentru GS.
SATELLITE WAVE
Zar

Mesaj de Zar »

La nivel global posibil sa fie (mult) mai mult de 200 oameni care isi doresc aceasta piesa. :wink:
AR1070-56E
Poseidon
Membru Special

Mesaj de Poseidon »

Zar scrie:La nivel global posibil sa fie (mult) mai mult de 200 oameni care isi doresc aceasta piesa. :wink:
Știi bine că nu dorințele sunt problema. Posibilitatea efectivă / disponibilitatea financiară sunt la fel de importante. :)
SATELLITE WAVE
stoica Mihail

Mesaj de stoica Mihail »

Noutățile Baselworld 2013....wow :shock: :shock: :shock: .
http://www.youtube.com/watch?v=J3UcOT5d4wg
bonheur

Mesaj de bonheur »

Urmeaza Grand Prix d’Horlogerie de Geneve, in cadrul caruia se va acorda premiul “Aiguille d’Or” si alte 15 premii, mai mici pentru cele mai bune creatii si cele mai bune case ale anului 2013. Anul trecut castigatorul a fost TAG Heuer Mikrogirder:

Imagine

Aici e lista cu toti participantii:

http://www.gphg.org/watches/en/grand-pr ... e/2013/PAR

Lista cu cei ramasi in cursa:

http://www.gphg.org/watches/en/grand-pr ... e/2013/PRE

Pronosticuri?
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Personal, as inclina spre De Bethune.
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
bonheur

Mesaj de bonheur »

De Bethune cu DB16 e un candidat serios. Dead beat seconds-ul este de departe cea mai mare inovatie a acestui ceas. Alte calitati ar fi vph la 36000, power reserve de 100 de ore si cel mai usor tourbillon ever - 0.18 grame!

Mie imi mai place Voutilainen cu V8-R si Tudor Heritage - care nu are ceva deosebit in mod special dar imi place cromatica si designul.

Alte pronosticuri?
zveros

Mesaj de zveros »

A. Lange & Söhne :wink:
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

bonheur scrie:De Bethune cu DB16 e un candidat serios. Dead beat seconds-ul este de departe cea mai mare inovatie a acestui ceas. Alte calitati ar fi vph la 36000 [...]!

Alte pronosticuri?
Eu pronostichez ca acest ceas nu va ajunge niciodata in colectia mea de 36K!!! :lol:
Desi tare-mi mai place ... :D
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
cnd

Mesaj de cnd »

Eu tot spre Lange inclin :P
Zar

Mesaj de Zar »

AR1070-56E
Poseidon
Membru Special

Mesaj de Poseidon »

Zar scrie:HYT (hydro-mechanical) : https://www.youtube.com/watch?v=6zn1fTtbp84 :arrow:
Comentarii pe youtube: Can't wait to drop that on the floor. :lol:
În afară de Constant Escapement de la Girard Perregaux nu am văzut NIMIC în ultima vreme care ar avea potențial să ducă industria la un alt nivel.
Sunt convins că sunt unii care fac OAU! ( :shock: :o ) la anumite „creații” orologiere dar care de fapt nu sunt decât niște artificii nefolositoare pentru 99,999% dintre noi (userii finali). Au foarte mult timp liber ceasornicarii ăștia, sau și-au dat seama că mai bine faci un singur ceas și-l vinzi cu 500 000 de euro decât să faci 5 000 de ceasuri și apoi să cauți disperat clienți.
Pot să dau o tonă de exemple - dar mi-e teamă că se vor inflama spiritele celor care sunt fanii „invențiilor nemaipomenite”.
Doar 2 exemple:
1. Ceasul de 1Hz. Arată binișor, dar să recunoaștem că este o prostie la un preț înfiorător de mare. Or fi prostovani cei de la Zenith sau Grand Seiko sau Breguet cu al lor 10 Hz...care au prețuri relativ decente.
2. Hublot modelul pentru Ferrari. 31 de zile de power reserve, că trebuie să-l întorci cu un pistolet electric (care vine la set dealtfel). Apoi costă cât un Ferarri autentic (automobil scump) + un Hublot „normal” din aur integral. Mișto nu?
Și exemple de stupizenie sunt cu duiumu, dar prefer să mă abțin pentru că am văzut că au fani care scriu mult.
SATELLITE WAVE
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Poseidon scrie:
Zar scrie:HYT (hydro-mechanical) : https://www.youtube.com/watch?v=6zn1fTtbp84 :arrow:
Comentarii pe youtube: Can't wait to drop that on the floor. :lol:
În afară de Constant Escapement de la Girard Perregaux nu am văzut NIMIC în ultima vreme care ar avea potențial să ducă industria la un alt nivel.
Sunt convins că sunt unii care fac OAU! ( :shock: :o ) la anumite „creații” orologiere dar care de fapt nu sunt decât niște artificii nefolositoare pentru 99,999% dintre noi (userii finali). Au foarte mult timp liber ceasornicarii ăștia, sau și-au dat seama că mai bine faci un singur ceas și-l vinzi cu 500 000 de euro decât să faci 5 000 de ceasuri și apoi să cauți disperat clienți.
Pot să dau o tonă de exemple - dar mi-e teamă că se vor inflama spiritele celor care sunt fanii „invențiilor nemaipomenite”.
Doar 2 exemple:
1. Ceasul de 1Hz. Arată binișor, dar să recunoaștem că este o prostie la un preț înfiorător de mare. Or fi prostovani cei de la Zenith sau Grand Seiko sau Breguet cu al lor 10 Hz...care au prețuri relativ decente.
2. Hublot modelul pentru Ferrari. 31 de zile de power reserve, că trebuie să-l întorci cu un pistolet electric (care vine la set dealtfel). Apoi costă cât un Ferarri autentic (automobil scump) + un Hublot „normal” din aur integral. Mișto nu?
Și exemple de stupizenie sunt cu duiumu, dar prefer să mă abțin pentru că am văzut că au fani care scriu mult.
:wink: :!:
Scrie răspuns