De ce Omega?
Pentru ca pe langa Sinn, Omega este producatorul de ceasuri pentru care am dezvoltat o pasiune, fapt dovedit si de numarul mare (cel putin pentru mine) de modele care au poposit o perioada mai lunga sau mai scurta pe la mine.
Atunci cand am dat de voi, colectia mea se rezuma la doua ceasuri mecanice rusesti primite in copilarie, vreo doua Casio, un Citizen si un Timex de care eram foarte mandru.
Usor, usor gusturile mi s-au schimbat si asa am ajuns la primul Omega cumparat din targ:
Un ceas mecanic omega de ville, referinta 135.019, cal. 601:
]Dupa ceva timp, am achizitionat de la un coleg de forum un Omega Geneve Automatic, ref.366.822, cal.1481, cu un frumos cadran albastru si cu bratara metalica originala (din pacate nu am mai gasit in arhiva poze cu ceasul meu si am copiat una de pe internet cu un ceas asemanator):

A mai urmat un Seamaster automatic, referinta 166.090, cal.1002 (din pacate nu am mai gasit in arhiva poze cu ceasul meu si am copiat una de pe internet cu un ceas asemanator):

Primul meu Omega mai serios a fost un Seamaster 120 m Jacques Mayol, editie limitata, cal.1120, dupa care si acum imi pare rau – dar l-am schimbat datorita dimensiunii destul de mici pt mine:

Intre timp mi-am mai cumparat un Omega Seamaster 30, in stare excelenta, ref.135.003, cal.286, un ceas pe care l-am vandut o data, l-am cumparat inapoi cu prima ocazie, dar care acum nu se mai afla in colectia mea:

Urmatorul pe lista a fost un Omega Seamaster Professional Chronometer, cal.1120, un ceas care a stat ceva timp la mine si care mi-a placut foarte mult:

Dupa Seamaster am vrut Speedmaster si cu ajutorul lui Bogdan l-am avut si pe acesta: referinta 3510.50.00, Speedmaster Reduced, cal.1140 bazat pe ETA 2892-2 cu modul pentru cronograf:

Cu acest ceas am avut o experienta neplacuta (mi-a fost furat iar ulterior l-am recuperat) si, in mare parte din cauza ei, dar si datorita dimensiunii sale l-am vandut si am trecut la urmatorul Speedmaster...
Referinta 3211.30.00, cal. Omega 1164 (bazat pe 7750), un ceas foarte frumos dar care nu semana cu ceea ce stiam eu ca trebuie sa fie un Speedmaster – cadran negru si pozitia cadranelor pt cronograf...

... asa ca a plecat si acesta...
Si s-a intors un Seamaster Professional, ref. 2531.80, cal.1120, modelul Bond, James Bond.

Sincer sa fiu, acesta mi-a placut mai mult decat versiunea mai noua si speram sa ramana in colectia mea, dar nu a fost sa fie asa...
Au mai fost cateva ceasuri Omega care nu au stat prea mult pe la mine:

Si cateva care mai sunt si azi la mine:

Asa cum am precizat si mai sus, sunt unele ceasuri la care nu am mai gasit pozele facute de mine si am folosit unele imagini cu modele asemanatoare de pe internet. Si la Speedmasterul Reduced am folosit poze facute de fostii proprietari, sper sa nu se supere!
Va urma!