Ceasuri, gen "investitie"...

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
valentin1234

Re: Ceasuri, gen "investitie"...

Mesaj de valentin1234 »

Azi toata ziua am rasfoit forumul si cred ca mai am nevoie de inca 15 zile pe putin, sa incep sa pricep si eu cate ceva de ceasuri... As fi curios, daca cineva ar vrea sa opineze despre ceasurile care pot fi "investitie", ma refer valoarea lor in timp sa fie mai mare sau cel putin egala...
Si uite asa, taras-grapis, aici o rautate, dincolo un atac la persoana, reusim sa lamurim dilemele colegului :lol: :lol: :lol:

@Borbon, daca nu ai inteles deja, o sa incerc eu sa traduc: colegii dayryad, alexvintage, GherghinNicolae.....Claudiu - rabdare,
cei din urma vor fi cei dintai....nu prea stiu ce vorbesc....nu ne-am lamurit cu satiriadis....dar mai cercetam 8)

In concluzie, singurul loc de unde poti cumpara ceasuri de colectie sub pretul pietei este, mai e nevoie sa o spun?...de la colegul
xbanx....care stie exact si ce spune si ce vinde...mai mult decat atat, daca nu ai toti banii....acesta e pregatit sa faca acte de caritate si daca simti cumva ca-i bagi mana in buzunar.....e problema ta :)

Trebuie insa, draga Barbon, sa te grabesti pentru ca s-ar putea ca cineva sa-l supere pe xbanx cu vreo postare, situatie in care
se va retrage de pe forum.....cu ceasuri-chilipir cu tot si....daca se intampla asta.....tu pierzi, sa stii :|

Hai cu Spor!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Revenind la tema initiala; cateva exemple de ceasuri "investitie". Este exact genul de ceasuri la care s-a referit Claudiu, ceasuri cu o anumita istorie sau ceasuri care au scris istorie.
De exemplu; ceasuri ale marinei militare germane din WW2:
Imagine
primul ceas de navigatie aeriana: Longines Weems
Imagine
cronograf "a ritorno" din dotarea aviatiei militare
Imagine
ceas de pilot britanic al RAF
Imagine
cronometru de navigatie al Marinei Franceze: Auricoste
Imagine
cronometru de navigatie american Hamilton
Imagine
cronograf Lemania al artileriei britanice
Imagine
cronograf al artileriei germane din WW2
Imagine
si multe, multe altele.
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Din padurea de artar
Bate vant de voie buna,
Cu umor epistolar -
Fara insa de ranchiuna...

As aplauda, va zic
Da' parca ma ia o frica
Ca vreun nene - din nimic -
S-o stropsi la o adica.

Cum am scris, pe labe botul
Mi-l voi pune - n-are rost...
Si-am s-astept sa vad netotul
Care va cadea de prost.
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
xxxbanxxx

Mesaj de xxxbanxxx »

valentin1234 scrie: @Borbon, daca nu ai inteles deja, o sa incerc eu sa traduc: colegii dayryad, alexvintage, GherghinNicolae.....Claudiu - rabdare,
cei din urma vor fi cei dintai....nu prea stiu ce vorbesc....nu ne-am lamurit cu satiriadis....dar mai cercetam 8)
In concluzie, singurul loc de unde poti cumpara ceasuri de colectie sub pretul pietei este, mai e nevoie sa o spun?...de la colegul
xbanx....care stie exact si ce spune si ce vinde...mai mult decat atat, daca nu ai toti banii....acesta e pregatit sa faca acte de caritate si daca simti cumva ca-i bagi mana in buzunar.....e problema ta :)
Trebuie insa, draga Barbon, sa te grabesti pentru ca s-ar putea ca cineva sa-l supere pe xbanx cu vreo postare, situatie in care
se va retrage de pe forum.....cu ceasuri-chilipir cu tot si....daca se intampla asta.....tu pierzi, sa stii :|
Hai cu Spor!

De ce incerci sa te dai cum nu esti si de ce vorbesti depre mine? Ma cunosti cumva, ne-am lovit valizele pe peronul garii? Ai ceva de impartit cu mine? Stai cumintel la tine la scara pana te cheama cineva altfel pari bagator in seama.

@Clej - ia si citeste matale in ce categorie sunt incadrate ceasurile si obiectele de arta in legislatie. O sa vezi ca nu trebuie sa te supui la ce zici tu acolo atunci cand esti colectionar si vinzi ceasuri SH. Nu import ceasuri si apoi le revand. Gandeste-te ce ar trebui sa se intample cu cei care vand in targuri de unde iei tu ceasuri extra rare cu 5 euro, ai primit bon vreodata?
Iar te dai ca stii pe toate dar defapt nu te pricepi.

@dayriad - nu vroiam eu ceasurile alea, am dat exemplu comportamentul tau care e unul de speculant.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

De ce incerci sa te dai cum nu esti si de ce vorbesti depre mine?
Acuma....eu te-am laudat, de, m-am gandit ca ai obosit sa te lauzi singur. Daca te-am suparat
te rog sa ma ierti. Las' ca te faci tu mare!
Ma cunosti cumva, ne-am lovit valizele pe peronul garii?
In gara nu, poate in aeroport....daca obisnuiesti.....as fi onorat oricum, voi incerca sa merg cu
trenul de acum incolo... cica fac linie peste Atlantic....pana la Pascani:(
Ai ceva de impartit cu mine? Stai cumintel la tine la scara pana te cheama cineva altfel pari bagator in seama.
Da, as vrea sa impartim "gloria eterna" pe ceasornicar.ro....daca nu te superi, si daca a mai ramas vreo farama si pentru
altcineva in afara de tine :lol:
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

S-a umplut in bara-jos
Forumul de spectatori...
S-a gasit un curajos
S-acum stai si razi de mori.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

xxxbanxxx scrie: @Clej - ...la ce zici tu acolo atunci cand esti colectionar si vinzi ceasuri SH. Nu import ceasuri si apoi le revand. Gandeste-te ce ar trebui sa se intample cu cei care vand in targuri....
Deci astea din link sunt toate ceasuri SH gasite probabil "la bunicul". Sunt curios ce-ar zice un procuror la asa o afirmatie.
http://ceasuridemana.ro/utilizator/zaytsuca.html
PS.
Daca taceai, intelept ramaneai!
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Un ceas in care merita investit
http://www.apologeticum.ro/2014/03/conf ... hisorilor/
Anul trecut am participat prima data. Voi merge si anul acesta.
De ma-ntrebati ce legatura are cu subiectul, va-ntreb si eu: cearta asta ce legatura are cu subiectul?
Cand eu imi scriam opiniile - unii au zis ca-i circ.
Acum, oameni cu doxa la cap - ce fac? asta nu-i circ, nu-i mahalageala?
CristiT

Mesaj de CristiT »

catalin.v scrie:S-a umplut in bara-jos
Forumul de spectatori...
S-a gasit un curajos
S-acum stai si razi de mori.
Recunosc ca mi-am descretit nitel fruntea. Mersi!

Curajosul va fi rapid scos de pe teren pentru ca a intrat pe gazon fix in timpul regulamentar de joc. Si nici copil de mingi nu este.

PS: cat27, felicitari pentru poza!
xxxbanxxx

Mesaj de xxxbanxxx »

Draga Clej, daca taceai ramaneai tu filosof. Stiam ca trebuie sa-ti desenez dar am zis ca totusi poate scap fara...se pare ca nu.
Hai sa iti spun pe larg, orice obiect care il cumperi SH si il vinzi nu este supus impozitarii de care vorbeai anterior. Ai exemplu pe cei care aduc masini din afara, nu ii intreaba niciun procuror/inspector financiar de unde le cumpara, cu cati bani le cumpara si cu cati bani le revand. Aceslasi principiu se aplica si la ceasuri, pot cumpara azi un ceas din bazar si maine sa il vand in groenlanda cu 1000 ori suma investita.

Oare crezi ca eu sunt prost sa cumpar ceasuri cu origine dubioasa? Sau daca as cumpara oare crezi ca as pune poze aici pe forum sau pe internet?
Si inca ceva, anul trecut am avut treaba cu procurorii/inspectori financiari, deci stiu ce vorbesc.

Stai jos, nota 2, data viitoare vii cu maicata la scoala altfel nu te mai primesc la ora mea.
PS: mi-e mila de tine cand te vad ca te strofoci atat fara rezultat, lasa-o mai moale ca faci riduri.

Ceas investitie:

Imagine
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

xxxbanxxx scrie:...Si inca ceva, anul trecut am avut treaba cu procurorii/inspectori financiari,
Poate ca a venit vremea pentru episodul 2. :lol:
xxxbanxxx

Mesaj de xxxbanxxx »

Sa fii tu sanatos! Numai nu uita: cine sapa groapa altuia singur cade in ea! :lol:
Si inca ceva: cine rade la urma rade mai bine! :wink:

sah, si mat!
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

xxxbanxxx scrie:.... cine rade la urma .....
Nu vad nimic de ras. Te compatimesc de pe-acuma.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

xxxbanxxx

citez din definitia data de tine ... :"♦ A se folosi, a profita de o anumită împrejurare cu scopul de a dobândi avantaje personale."
Eu sa imi cer scuze? Absolut,in momentul in care te vei uita in oglinda si vei recunoaste ca nu tot ceea ce faci si scrii este corect,si cand vei accepta ca nu detii adevarul suprem,asa cum am facut-o eu de multe ori,atunci imi voi cere si eu scuze public.Pana atunci ,fara suparare,nu am cui sa-mi cer scuze.

Deci,repet,daca investitie se numeste a cumpara intr-o anumita situatie un obiect sub pretul pietei,atunci da,poti cauta sa investesti in acest fel,si cum am spus colegul mentionat este un bun profesor.
Daca investitie se numeste plasarea de capital pe termen mediu si lung atunci ceasurile cautate sunt cele de alta natura.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
impala2328

Mesaj de impala2328 »

Claudiu,
esti tolerant...prea tolerant...
individul a devenit obraznic...mult prea obraznic...
cu piciorusul lui grasut loveste agresiv podeaua si pretinde scuze :!: la tine acasa (tinand cont ca esti proprietarul forumului)
la modul cum se comporta de-o vreme, isi cere ,,banul,, definitiv :!:
a plecat cu scandal, s-a intors cu alt id (dar cu acelasi chef de show)...iarasi amentintari de fufa : plec ! ramaneti voi aici ! o sa ma regretati !

iepuras, relax !
ti-o zic de fata cu tot forumul (asa cum ti-am zis-o si pe privat !)
la o viitoare intrunire ceasornicar.ro, reeducarea ta orologera va cadea in sarcina mea !

dar, nu stiu de ce, am impresia ca o sa lipsesti motivat :!:
Imagine
Scrie răspuns