Atlantic - Un must have al oricarui colectionar
Re: Atlantic - Un must have al oricarui colectionar
Arata superb, cat a costat toata afacerea ?
În apropiere de perpetuum mobile.
Mecanism,cadran,indicatori+carcasa noua si remontor nou 500 lei, o curea "de pe centru" din piele 50 lei, o stefuire a capacului pentru a arata ca si carcasa, o cafea ceasornicarului. Sunt foarte multumit de cum arata si functioneaza...doomduke scrie:Arata superb, cat a costat toata afacerea ?
Poate te intereseaza aşa ceva:Stie cineva unde as putea gasi kit (carcasa, geam, coronita, aratatoare, cadran) pentru Atlantic?
http://www.tocmai.ro/ceas-atlantic-pies ... 60714.html
Nu ştiu cât de original este kit-ul
Clipă rămâi eşti atât de frumoasă !
Unde anume pot sa gasesc o baza de date cu modelele Atlantic Worldmaster? Am gasit doar site-uri destul de saracacioase precum asta: http://www.atlantic-watches.ch/e-catalog.html . Sunt multe modele si combinatii intre ele... Am citit intreg topicul acum cateva luni si se pare ca am un pitic...
Astazi am achizitionat un al doilea ceas de acest gen, insa cu mari emotii, pentru ca nu stiam la ce anume sa ma uit exact. Nu sunt cele mai scumpe ceasuri, dar nici ieftine nu sunt, iar o teapa nu ar pica bine, indiferent de situatie. In concluzie, cel mai bine e sa stii ce cumperi, asa ca mi-ar fi de folos ceva gen catalog/baza de date/modele, etc...
Salamon scrie:Buna ziua. Va prezint Atlanticul meu: cadran si indicatoare originale, carcasa dintr-un kit, capacul original si bineinteles mecanismul original.

Atlanticul albastru a primit un frate Super De Luxe. Cam din ce an e?

Mecanismul:

Celui albastru i-am confectionat manual o curea din piele intoarsa pe un bleumarin asemanator cu cadranul.

Va rog sa imi spuneti cam din ce an este, ce mecanism are si unde as putea sa gasesc o sursa de informatii privind modelele de Atlantic Worldmaster. Multumesc!

Mecanismul:

Celui albastru i-am confectionat manual o curea din piele intoarsa pe un bleumarin asemanator cu cadranul.

Va rog sa imi spuneti cam din ce an este, ce mecanism are si unde as putea sa gasesc o sursa de informatii privind modelele de Atlantic Worldmaster. Multumesc!
In lipsa unei baze de date oficiale ete greu de estimat anul fabricatiei.Aceste ceasuri s-au fabricat in perioada 1940-1960.
Mecanismul este Unitas 6300.
Mai multe amanunte poti primi de la dl. Gherghin.
Mecanismul este Unitas 6300.
Mai multe amanunte poti primi de la dl. Gherghin.
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
si un Atlantic mai nou

http://www.atlantic-watches.ch/technical-history.html
download pe "Download Wojciech Kutermankiewicz's «The History of a Famous Brand» (9.0 MB)", este o istorie a marcii Atlantic, s-ar putea sa mai fie un link cu site-ul acesta, nu mai tin minte exact.
cu stima, eugen
download pe "Download Wojciech Kutermankiewicz's «The History of a Famous Brand» (9.0 MB)", este o istorie a marcii Atlantic, s-ar putea sa mai fie un link cu site-ul acesta, nu mai tin minte exact.
cu stima, eugen
Foarte interesant....am vazut acolo modele despre care nici nu stiam ca au existat
- gherghin nicolae
- Moderator
Interesant .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Aveti cunostinta daca ceasurile Atlantic au fost si in carcase de aur?
-
Alexvintage
- calin gabi
Prada nostalgiei, nu m-am putut abtine, pozele sunt mediocre, ceasul arata mai bine live.Totul original 100%,inclusiv coronita, plexicul putin crapat imbatranit frumos. Ramane asa cum s-a nascut, doar o revizie si poate un plexi nou daca gasesc ceva asemanator, ma refer la inaltime, cea originala fiind f.mica oferindu-i o grosime de 9,4mm.Punctele vizibile de praf sunt pe interior la plexi.

Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Sunt si in prezent : gama Seagold - http://www.atlantic-watches.ch/product- ... 26521.htmlOvidanie scrie:Aveti cunostinta daca ceasurile Atlantic au fost si in carcase de aur?
AR1070-56E