Ceasuri rusesti vintage
Re: Ceasuri rusesti vintage
Legile lui Murphy: "Daca un lucru nu e stricat, nu-l repara!"
Alexvintage, nu te supara - De ce nu avem voie sa discutam despre preturile percepute pentru servisari ?
Alexvintage, nu te supara - De ce nu avem voie sa discutam despre preturile percepute pentru servisari ?
În apropiere de perpetuum mobile.
-
Alexvintage
Exista anumite cutume pe acest forum iar asta face parte din ele. Nu va impiedica insa nimeni sa discutati acest subiect prin MP.
imi cer scuze, n-am stiut ca "nu-i voie". Am intrebat din pura curiozitate, de la 70 la 30 diferenta e mare... 
La fel cum si intre ceasornicarul din Oradea si D-nl Claudiu este o diferenta enorm de mare. Cand vine vorba de acest subiect, reparatii,servise,modificat etc. e bine sa mergi la sigur si astfel eviti zeci de scenarii neplacute. Totusi " dai un ban dar stai in fata ! ". Daca servisarea/repararea unui ceas ar costa mai mult decat valoarea acestuia si as tine mult la acel ceas, as plati banii.retro scrie:imi cer scuze, n-am stiut ca "nu-i voie". Am intrebat din pura curiozitate, de la 70 la 30 diferenta e mare...
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
-
abarth_mcm
pretul depinde f mult daca ceasul necesita si altfel de reparatii in afara de o simpla spalare si ungere..
si eu dau de ex f mult pe reparatia ceasurilor de buzunar, dar acolo mai trebuiesc construite piese, etc. ..pt ca cele de buzunar sunt in general f ciobanite. In general la ceasurile de buzunar ma costa reparatia mai mult decat as reusi sa vand ceasul pe piata. Dar nu imi pare rau. Deloc ! E pt placerea mea reparatul ceasurilor ! Nu imi place sa am ceasuri nefunctionale
ca sa revenim la topic:
va prezint mecanismul ceasului Raketa pozat pe pagina anterioara. Ce tip de mecanism este?
Dupa cum ziceam, desi pe fata carcasa este aproape perfecta, pe spate are urme grosolane de purtare...si nichelul e luat

si eu dau de ex f mult pe reparatia ceasurilor de buzunar, dar acolo mai trebuiesc construite piese, etc. ..pt ca cele de buzunar sunt in general f ciobanite. In general la ceasurile de buzunar ma costa reparatia mai mult decat as reusi sa vand ceasul pe piata. Dar nu imi pare rau. Deloc ! E pt placerea mea reparatul ceasurilor ! Nu imi place sa am ceasuri nefunctionale
ca sa revenim la topic:
va prezint mecanismul ceasului Raketa pozat pe pagina anterioara. Ce tip de mecanism este?
Dupa cum ziceam, desi pe fata carcasa este aproape perfecta, pe spate are urme grosolane de purtare...si nichelul e luat

Discutia despre preturile practicate nu o accept pentru simplul motiv ca ar creea discutii inutile,si nici nu ar fi corecta deontologic.
Nu exista un mercurial al servisarilor,asa ca fiecare isi apreciaza munca asa cum considera de cuviinta.
Una este sa speli ceasul cu neofalina,alta este sa speli ceasul cu un aparat care costa 5000 de euro si necesita 3 solutii diferite care costa fiecare 100 de euro.Una este sa folosesc ulei koch 1 si 2 si alta este sa folosesc 7 tipuri diferite pentru un singur ceas,toate Moebius care costa fiecare cate 40 de euro.
Si asat este numai un mic exemplu.
Deci,haideti sa lasam discutiile despre preturi si sa discutam despre ceasuri.
Nu exista un mercurial al servisarilor,asa ca fiecare isi apreciaza munca asa cum considera de cuviinta.
Una este sa speli ceasul cu neofalina,alta este sa speli ceasul cu un aparat care costa 5000 de euro si necesita 3 solutii diferite care costa fiecare 100 de euro.Una este sa folosesc ulei koch 1 si 2 si alta este sa folosesc 7 tipuri diferite pentru un singur ceas,toate Moebius care costa fiecare cate 40 de euro.
Si asat este numai un mic exemplu.
Deci,haideti sa lasam discutiile despre preturi si sa discutam despre ceasuri.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
-
abarth_mcm
Corect !
Pana una alta mai veniti cu poze reprezentand ceasuri rusesti !
Practic datorita topicului am devenit interesat de ceasuri rusesti. Si datorita topicului am si inceput sa le colectionez desi initial nu eram atras de acestea ! Acum insa incerc sa fac mereu achizitii, nu spectaculoase, dar ceasuri decente in principiu.
Pana una alta mai veniti cu poze reprezentand ceasuri rusesti !
Practic datorita topicului am devenit interesat de ceasuri rusesti. Si datorita topicului am si inceput sa le colectionez desi initial nu eram atras de acestea ! Acum insa incerc sa fac mereu achizitii, nu spectaculoase, dar ceasuri decente in principiu.
- gherghin nicolae
- Moderator
Vezi ca sint si alte topicuri, respectiv ceasuri...abarth_mcm scrie:Corect !
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-
abarth_mcm
Stiu, dar ma limitez la rusesti.. Nu m-am intins mai mult decat pot. Deocamdata.
Oricum, in ultima luna am cumparat 4-5 ceasuri si deja am dat bugetul peste cap, trebuie sa ma opresc un pic...dar stii cum e cand te apuca o mica nebunie
Desigur, am mai luat si altele care nu sunt sovietive, dar la fel ..nu extrem de spectaculoase. Cum nu ma pricep la ceasuri, principala mea conditie in achizitia unui ceas e sa fie unul decent, nu ciobanit. Iar rusesti mai gasesti in starea aceasta.
Topicul acesta cu sovietice il citesc zilnic sa vad daca cineva a mai pozat vreun ceas, vreo parere... Felicitari inca o data celor care posteaza aici.
Evident, pendulele raman preferatele mele.... dar din nefericire nu mai am unde sa le tin, astfel ca am blocat achizitiile... La fel si ceasurile de buzunar, am o f mica colectie formata din 15 bucati, toate reparate cap-coada, dar nu de f mare valoare.
Oricum, in ultima luna am cumparat 4-5 ceasuri si deja am dat bugetul peste cap, trebuie sa ma opresc un pic...dar stii cum e cand te apuca o mica nebunie
Desigur, am mai luat si altele care nu sunt sovietive, dar la fel ..nu extrem de spectaculoase. Cum nu ma pricep la ceasuri, principala mea conditie in achizitia unui ceas e sa fie unul decent, nu ciobanit. Iar rusesti mai gasesti in starea aceasta.
Topicul acesta cu sovietice il citesc zilnic sa vad daca cineva a mai pozat vreun ceas, vreo parere... Felicitari inca o data celor care posteaza aici.
Evident, pendulele raman preferatele mele.... dar din nefericire nu mai am unde sa le tin, astfel ca am blocat achizitiile... La fel si ceasurile de buzunar, am o f mica colectie formata din 15 bucati, toate reparate cap-coada, dar nu de f mare valoare.
Sunt tare frumoase „conservele sovietice”
Am cumparat pentru un amic un ceas sovietic (dublu calendar) si pana la urma am ramas eu cu el. La inceput nu imi placea dar am ajuns sa il port zilnic. Promit ca weekendul acesta ii fac cateva fotografii si vi-l arat.
Am cumparat pentru un amic un ceas sovietic (dublu calendar) si pana la urma am ramas eu cu el. La inceput nu imi placea dar am ajuns sa il port zilnic. Promit ca weekendul acesta ii fac cateva fotografii si vi-l arat.
În apropiere de perpetuum mobile.
@eugenbt
Interesante toate dar nu pot sa nu remarc in special cronometrul Agat.
La cat mai multe achizitii interesante.
Interesante toate dar nu pot sa nu remarc in special cronometrul Agat.
La cat mai multe achizitii interesante.
mecanism 2628.H, functioneaza, nu stiu care este precizia. poveste, in ce sens? "a apartinut bunicului tarului Nicolae, care a fost izgonit in Insulele Seychelles, doar cu ceasul si un briceag, si a ajuns multimilionar!" ? din amintiri: "mana care nu spune o poveste, nu primeste bani!".
ceasul l-am primit de la un prieten care stia ca "strang" vechituri. asta-i povestea lui. cu stima, eugen
P.S. irizatiile rosiatice din poza sunt datorate luminii, el este argintiu cu totul.
ceasul l-am primit de la un prieten care stia ca "strang" vechituri. asta-i povestea lui. cu stima, eugen
P.S. irizatiile rosiatice din poza sunt datorate luminii, el este argintiu cu totul.