Ceasuri rusesti vintage
-
valentin1234
Re: Ceasuri rusesti vintage
Pur si simplu nu am putut rezista....daca-mi tot aratati rusesti

"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
- Raul Bordas
Valentineeee, unde l-ai gasit? Frumos de tot!!! Da-mi un PM cand ai timp sa-mi spui ce precizie ai scos la el.
Felicitari pentru achizitie.
Felicitari pentru achizitie.
Inainte de a fi intelept si batran trebuie sa fii tanar si naiv
Nu aduce anul ce aduce clipa
Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
Nu aduce anul ce aduce clipa
Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
Valentin, frumoasa achizitie si in conditie buna.
O poza cu mecanismul daca se poate.
Totdeauna e o placere sa privesti interiorul unui Vostok 2809.
Ceasurile astea parca sunt facute special pentru pasionati sub o aparenta destul de clasica, ce este trecuta usor cu vederea de cei ce nu le cunosc, ascund un mecanism superb.
O poza cu mecanismul daca se poate.
Totdeauna e o placere sa privesti interiorul unui Vostok 2809.
Ceasurile astea parca sunt facute special pentru pasionati sub o aparenta destul de clasica, ce este trecuta usor cu vederea de cei ce nu le cunosc, ascund un mecanism superb.
-
valentin1234
Multumesc colegilor pentru aprecieri. Iaca si mecanismul. Interesant ca numaru calibrului nu e marcat
acolo unde te-ai astepta sa-l gasesti
De fapt....nicaieri pe mecanism
Misterele rosii...

acolo unde te-ai astepta sa-l gasesti

(C. Brancusi)
(C. Brancusi)
Nu este nici un mister. Ceasul este facut inainte de 1964. In aceasta perioada mecanismele 2809 nu se marcau astfel pentru ca aceasta clasificare a mecanismelor rusesti pe care noi o folosim generalizat actualmente nu se statornicise. Ulterior s-au folosit denumirile 2809 pentru Vostok precision class, 2809A pentru Volna si 2809B pentru Almaz, dar si logo-ul s-a schimbat in acel B (V) rond folosit de Vostok si actual. urmare si a schimbarii denumirii comerciale a fabricii ce a fost data pentru a aminti de prima misiune spatiala cu echipaj uman Vostok 1 - Gagarin. Ceasul dumneavoastra poarta logo-ul CeCeZ, folosit anterior.
Mecanismul arata foarte bine, Inca odata felicitari pentru ceasul dumneavoastra.
Mecanismul arata foarte bine, Inca odata felicitari pentru ceasul dumneavoastra.
Ultima oară modificat 17 Mar 2015, 18:37 de către heimdalg, modificat 1 dată în total.
Bine ati venit pe forum si la subiectul nostru dedicat ceasurilor rusesti vintage.
Prima postare in subiectul de rusesti, periculos
Frumoase piese Vostok 2809, Slava Olimpic, Raketa 2609
Se vede o colectie interesanta.
Prima postare in subiectul de rusesti, periculos
Frumoase piese Vostok 2809, Slava Olimpic, Raketa 2609
Se vede o colectie interesanta.
-
valentin1234
Multumesc heimdalg pentru informatii! Apreciez! Poate ca e momentul sa va propuna cineva ca moderator pe acestNu este nici un mister. Ceasul este facut inainte de 1964. In aceasta perioada mecanismele 2809 nu se marcau astfel pentru ca aceasta clasificare a mecanismelor rusesti pe care noi o folosim generalizat actualmente nu se statornicise. Ulterior s-au folosit denumirile 2809 pentru Vostok precision class, 2809A pentru Volna si 2809B pentru Almaz, dar si logo-ul s-a schimbat in acel B (V) rond folosit de Vostok si actual. urmare si a schimbarii denumirii comerciale a fabricii ce a fost data pentru a aminti de prima misiune spatiala cu echipaj uman Vostok 1 - Gagarin. Ceasul dumneavoastra poarta logo-ul CeCeZ, folosit anterior.
sub-forum, mult mai interesant de cand participati si dv. la el
Bine ai venit, adriani! Frumoase ceasuri!Chiar daca e primul meu post, pot spune ca citesc demult acest forum. Si cum am vazut atatea frumuseti nu am putut sa nu le prezint si pe rusoaicele mele
(C. Brancusi)
(C. Brancusi)
Multumesc pentru aprecieri.
Dintre ceasurile expuse raketa cu secundar periferic imi place cel mai mult. Defapt cu el am inceput. Al doilea ceas rusesc a fost slava care m-a impresionat cu precizia lui. Dintre toate ceasurile care le am slava sunt cele mai precise. Apoi incet incet am tot colectionat ceasuri rusesti.
Dintre toate ceasurile wostokul precision e cel mai inexact. Grabeste 1min in 24ore. E drept ca nu l-am dus la nici un ceasornicar dar momentan nu ma deranjeaza.
Dintre ceasurile expuse raketa cu secundar periferic imi place cel mai mult. Defapt cu el am inceput. Al doilea ceas rusesc a fost slava care m-a impresionat cu precizia lui. Dintre toate ceasurile care le am slava sunt cele mai precise. Apoi incet incet am tot colectionat ceasuri rusesti.
Dintre toate ceasurile wostokul precision e cel mai inexact. Grabeste 1min in 24ore. E drept ca nu l-am dus la nici un ceasornicar dar momentan nu ma deranjeaza.
Imi plac toate..felicitari !adriani scrie:Multumesc pentru aprecieri.
Mai adaug cate ceva :

Ne rasfatati cu piese din ce in ce mai interesante.
Felicitari. Eu astept cu nerabdare continuarea.
Acel Raketa worldtimer poate fi privit si ca un ceas de propaganda daca ne uitam pe cate fuse orare sunt inscrise numai orase din fosta URSS. Cred ca asta il si face interesant din punct de vedere istoric.
Felicitari. Eu astept cu nerabdare continuarea.
Acel Raketa worldtimer poate fi privit si ca un ceas de propaganda daca ne uitam pe cate fuse orare sunt inscrise numai orase din fosta URSS. Cred ca asta il si face interesant din punct de vedere istoric.
Aici un concept similar modern dar cu o cu totul alta conotatie. Vostok Europe Kosmodrom editie limitata pentru forumul WUS.
http://forums.watchuseek.com/f10/orderi ... 73046.html
Oare vom putea sa realizam si noi o astfel de editie speciala pentru forumul nostru?
http://forums.watchuseek.com/f10/orderi ... 73046.html
Oare vom putea sa realizam si noi o astfel de editie speciala pentru forumul nostru?
Citesc cu placere acest topic si ma bucur ca apar din ce in ce mai multe ceasuri interesante.
Sa le porti cu placere adriani
Sa le porti cu placere adriani
În apropiere de perpetuum mobile.
- gherghin nicolae
- Moderator
Kirovskie

Embleme diferite , perioade diferite .

1945-1963
1 = First
М Ч = Moscow Watch
З = Factory

1963-1975
1 = First
М Ч = Moscow Watch
З = Factory
Acest tip de mecanism il regasim si cu data , dar si automatic.
Este primul mecanism automatic fabricat de catre rusi .
Date tehnice :
1st Moscow Watch Factory 2408
Mechanical lever movement
Manual winding
Diameter: 24 mm
Movement height: 4.3 mm
Jewels: 16
Functions: hours, minutes, seconds,
Frequency: 18000 vph.
Power reserve minimum: 34 h
Automaticul , regasit in ceasurile Rodina , se numeste :2415
Date tehnice:
1st Moscow Watch Factory YH-9M 2415 A
Automatic winding
Movement height: 6,8 mm
Jewels: 22
Functions: hours, minutes, seconds
Shock protection
Frequency: 18000 vph
Daily rate from -/+45 s/day
Power reserve minimum: 30 h

Datele tehnice de aici preluate :
http://www.netgrafik.ch/movements1.htm
Iar despre Rodina , exista aici pe forum informatia :
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... f=5&t=6842

Embleme diferite , perioade diferite .

1945-1963
1 = First
М Ч = Moscow Watch
З = Factory

1963-1975
1 = First
М Ч = Moscow Watch
З = Factory
Acest tip de mecanism il regasim si cu data , dar si automatic.
Este primul mecanism automatic fabricat de catre rusi .
Date tehnice :
1st Moscow Watch Factory 2408
Manual winding
Movement height: 4.3 mm
Jewels: 16
Functions: hours, minutes, seconds,
Frequency: 18000 vph.
Power reserve minimum: 34 h
Automaticul , regasit in ceasurile Rodina , se numeste :2415
Date tehnice:
1st Moscow Watch Factory YH-9M 2415 A
Automatic winding
Movement height: 6,8 mm
Jewels: 22
Functions: hours, minutes, seconds
Shock protection
Frequency: 18000 vph
Daily rate from -/+45 s/day
Power reserve minimum: 30 h

Datele tehnice de aici preluate :
http://www.netgrafik.ch/movements1.htm
Iar despre Rodina , exista aici pe forum informatia :
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... f=5&t=6842
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "