Ceasuri rusesti vintage
Re: Ceasuri rusesti vintage
Multumesc, sa traiti !
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
- De ce ai facut asta?
-
dbonddental
Stimate domn, atunci nu pot decat sa va doresc asisderea si Dvs.
Mulţumesc şi eu pt. urări. Cadranul Raketei chiar e "patinat", iar geamul e nou. Poate voi găsi unul în stare mai bună, dar acum mă bucur de ceas. Am început să-l port imediat ce a ajuns la mine. Coroniţa originală se găseşte mai greu.
Pentru ca isi cauta un nou stapan a ajuns la mine.
Vesna cu mecanism Zaria 2009 (17 rubine) produs la Fabrica de Ceasuri din Pensa probabil prin anii '60.
Ceasul are diametrul de 32 mm si o grosime de 10,5 mm.
Deci desi e un ceas micut nu l-as putea numi slim.
De exemplu, dupa masuratorile mele personale, un Raketa 2209 are 7,1 mm, Vimpel 8 mm iar un Poljot de luxe automatic 2415 10 mm.
Deoarece nu aveam nici un ceas cu acest mecanism iar Fabrica de Ceasuri din Pensa a produs in special ceasuri e dama mie mi s-a parut interesant.
Vesna cu mecanism Zaria 2009 (17 rubine) produs la Fabrica de Ceasuri din Pensa probabil prin anii '60.
Ceasul are diametrul de 32 mm si o grosime de 10,5 mm.
Deci desi e un ceas micut nu l-as putea numi slim.
De exemplu, dupa masuratorile mele personale, un Raketa 2209 are 7,1 mm, Vimpel 8 mm iar un Poljot de luxe automatic 2415 10 mm.
Deoarece nu aveam nici un ceas cu acest mecanism iar Fabrica de Ceasuri din Pensa a produs in special ceasuri e dama mie mi s-a parut interesant.
Felicitări pt. achiziţie. E foarte bine păstrat, mai ales cadranul.
Multumesc.
Un ceas nu neaparat remarcabil dar in conditie buna si care completeaza povestea ceasurilor rusesti.
Un ceas nu neaparat remarcabil dar in conditie buna si care completeaza povestea ceasurilor rusesti.
Se asterne praful pe topic...
Un Poljot functional, o Pobeda mai nefericita... Ultimul nu stiu ce e...

Un Poljot functional, o Pobeda mai nefericita... Ultimul nu stiu ce e...

ultimul este un Ruhla, DDR. mecanismul are ceva rubine, sau este chel?
Mecanismul DDR-istului e si el destul de chinuit...

Cat despre rusoaice, ultimele doua ceasuri de buzunar achizitionate: (primul functioneaza perfect, al doilea deloc...)

Cat despre rusoaice, ultimele doua ceasuri de buzunar achizitionate: (primul functioneaza perfect, al doilea deloc...)

pai, al doilea este un cronometru Agat de 30 minute, nu functioneaza decat daca-i apesi in jos coronita. daca nici asa nu se misca limbile ceasului, e rost de mers la ceasornicar. cu stima, eugen
Raketa calendar 2628.H
Si poza de familie.
De la stanga la dreapta: 2609.NA in Mini Big Zero, 2609.NP in Copernic, 2628.N in Calendar si automaticul seriei 2627.H.
Mai e de lucru...
Si poza de familie.
De la stanga la dreapta: 2609.NA in Mini Big Zero, 2609.NP in Copernic, 2628.N in Calendar si automaticul seriei 2627.H.
Mai e de lucru...
Felicitari pt achizitie. Mai e de lucru la ce ?heimdalg scrie: Mai e de lucru...
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- De ce ai facut asta?
In cazul de fata la completarea cu exemplare cat mai interesante a familiei de mecanisme Raketa 26xx.HBogdan11 scrie: Felicitari pt achizitie. Mai e de lucru la ce ?
Si la alte familii de mecanisme.
Frumoasă familie de "Rakete". Copernic la loc de cinste, în centru.
În colecţia mea a mai apărut o "băbuţă":
M-a cucerit din start, aşa că, în curând o să ajungă la mine pe mână. Numai că am o nelămurire: ce i se potriveşte mai bine, brăţară sau curea?
În colecţia mea a mai apărut o "băbuţă":
M-a cucerit din start, aşa că, în curând o să ajungă la mine pe mână. Numai că am o nelămurire: ce i se potriveşte mai bine, brăţară sau curea?
Frumoasa babuta!!
E chiar simt lipsa unuia de genul asta in colectia mea pentru a completa povestea mecanismelor 2209.
Am Vimpel si Raketa. Lipseste Mir si Zaria.
Un ceas interesant si bine conservat cu o poveste interesanta care nu trebuie sa lipseasca dintr-o colectie de rusesti.
Felicitari!
Eu as prefera curea neagra pentru el. Cat are la anse? 16 sau 18 mm?
E chiar simt lipsa unuia de genul asta in colectia mea pentru a completa povestea mecanismelor 2209.
Am Vimpel si Raketa. Lipseste Mir si Zaria.
Un ceas interesant si bine conservat cu o poveste interesanta care nu trebuie sa lipseasca dintr-o colectie de rusesti.
Felicitari!
Eu as prefera curea neagra pentru el. Cat are la anse? 16 sau 18 mm?