Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
Ioana S

Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Mesaj de Ioana S »

Buna ziua,am o dilema in achizitionarea unui ceas si as aprecia o mana de ajutor in aceasta privinta.Am 3 optiuni fiecare cu al sau punct de vedere sau motivatie.Estetic imi place acesta https://www.watchshop.ro/ceasuri-de-dam ... m-3228-02/ dar nu stiu daca si calitativ e ceva de capul lui, apoi pt ca e eco drive imi place https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-pro ... drive.html dar parca si acesta " imi face cu ochiul" https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-sei ... _dama.html. Sper ca nu am incalcat vreo regula a forumului!! Va rog sa ma ajutati cu o parere, sunt chiar paralela si echidistanta in materie de ceasuri. Multumesc frumos1
satiriadis

Mesaj de satiriadis »

@ Ioana S - Din punctul meu de vedere, din ce s-a enumerat mai sus, merita Seiko, apoi Citizen, apoi Boccia. Finisarea unui model Premier este peste ce o sa primiti la celelalte 2 firme.
SBLA047
alex10

Mesaj de alex10 »

Buna ziua !
Aveti idee ce firma de baterii folosesc cei de la Frederique Constant ?
Bateria cea veche pe care vreau sa o inlocuiesc a fost o Renata 371 dar nu sunt sigur ca e cea originala si vreau una sa i se potriveasca exact mecanismului.
Va multumesc !
Gabi
Site Admin

Mesaj de Gabi »

Renata e parte a Swatch Group si singurele Swiss Made.
Dar mai gasesti japoneze (Sony, Panasonic, Maxell, Seiko).
Americane (Energizer, Duracell, Rayovac).
Sau germane (Varta, Camelion).

Poti sa pui oricare dintre cele mentionate mai sus. Evita doar chinezariile marcate cu AG1, AG2, AG4, AG10, AG13 etc.

PS: In afara de Renata, celelalte branduri nu sunt fabricate neaparat in tara de origine a companiei (ex. China, Malaysia, Thailand, Taiwan, India, Indonesia etc.)
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

Buna ziua,
Vin si eu cu o curiozitate...ciudata...dar prefer sa intreb si sa fiu sigur decat sa fac experimente de capul meu...
Referitor la ceasurile mecanice cu armare manuala...Obisnuiesc sa le armez dimineata in jurul orei 07:30-08:00, pe masina, in drum spre munca. Sambata si duminica, nu ma trezesc asa devreme, poate in jurul orei 11:00-11:30 si le armez atunci.
Va rog sa-mi spuneti, e vreo problema majora in asta ? E posibil ca arcul sa se slabeasca in timp daca nu armez ceasul la aceeasi ora,in fiecare zi ? Sau pot aparea probleme la o alta componenta a mecanismului? Afecteaza precizia ?
Se mai intampla ca uneori sa ma intalnesc seara cu cineva si sa fie curios de ceas si sa ma roage sa-i arat cum se armeaza...E vreo problema daca mai armez putin ceasul ? Sau mai bine ii arat un film pe YouTube ? :lol: :lol:
Am preferat sa va intreb pe voi decat sa citesc aiurea pe internet diverse comentarii...
Multumesc.
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Nu este absolut nici o problema!
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

Claudiu scrie:Nu este absolut nici o problema!
Multumesc mult pentru ajutor !
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
alex10

Mesaj de alex10 »

Multumesc foarte mult !
Daca ma puteti,va rog ajuta cu o problema urgenta.
Cum se poate ajunge la cadran,s-au deplasat limbile de pe ax,imi cer scuze de detaliile mele tehnice :)
Cum se poate indeparta coronita,este lipita ? Suruburile par a fi ornamentale.
Va multumesc !
Imagine
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Trebuie desfacut ceasul.Poze mai multe si mai clare ,fata, spate ar fi de folos.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Dragoşelu'

Mesaj de Dragoşelu' »

Salut , ma poate ajuta va rog sa gasesc acest model de ceas , stiu ca este facut de Festina , dar modelul nu pot sa imi dau seama Imagineadult photo sharing
alex10

Mesaj de alex10 »

Claudiu scrie:Trebuie desfacut ceasul.Poze mai multe si mai clare ,fata, spate ar fi de folos.
Va multumesc foarte mult !
Trebuia sa iau o decizie rapida,cum sa procedez cu el si am postat de pe telefon.

O poza suplimentara :
Imagine
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Suruburile cred ca tin bezelul cu cristalul.Fara poza spate,nu stiu daca mecanismul se scoate prin fata sau spate.
Coroana nu e lipita.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
flexibil29

Mesaj de flexibil29 »

Ce parere aveti despre Rolex cal. 1200 , este un mecanism rar ?
cerbu_mihai

Mesaj de cerbu_mihai »

Buna ziua dl. Claudiu!

M-am apucat azi sa repar un mecanism de Poljot 2614.2H. Am insa o problema si nu stiu unde gresesc. Cand pun roata schimbatoare (indicata in poza) in sistemul de angrenare a aratatoarelor, acesta merge cumva sacadat si roata minutarului parca se misca din jumatate in jumatate de ora, se simte si un pic de rezistenta la invartirea tijei de armare. Am schimbat rand pe rand toate rotile cu altele dintr-un mecanism de rezerva si se comporta la fel. Am studiat cu lupa mea (5x) toate rotile si nu am observat un dinte rupt sau ciobit. Sa fie o problema la roata minutarului?
Multumesc anticipat!

Imagine

Imagine
Squirelex

Mesaj de Squirelex »

Buna ziua, ma scuzati ca ma bag, am avut si eu o problema similara si m-am gandit ca poate va pot ajuta.
Vedeti daca roata minutarului e bine montata, sa nu aiba joc si sa se ridice. Daca nu e bine fixata, dintii rotilor nu stau fix si e posibil sa se salte roata minutarului, blocand angrenajul.
Inca o data, iertare daca spun balarii. :mrgreen:
Scrie răspuns