ce se mai poate recupera din asta?

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
Alexvintage

ce se mai poate recupera din asta?

Mesaj de Alexvintage »

Pozele sunt preluate de la vanzator:

Imagine
Imagine
Imagine
mihaieros

Re: ce se mai poate recupera din asta?

Mesaj de mihaieros »

pai... mai totul.
doar un cadran nou i-ar trebui.
Ceasoholic
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Intai de toate discutam de un ceas cu un mecanism Landeron 2. Calibrul a fost dezvoltata pe la mijlocul anilor '30 echipand cronografe Breitling, Eberhard etc. fiind in acelasi timp sursa de inspiratie pentru cronografele militare germane Glashütte si Hanhart. Din motive necunoscute mie s-au pastrat foarte putine, in ultimii 7-8 ani este primul pe care l-am intalnit.
Din pacate un predecesor mai incetosat mental l-a inecat in VD 40 motiv pentru care toate reperele si scalele cadranului s-au lichefiat. In prezent am un foarte frumos cadran...blanc. In plus parul balansului e deformat.
Dar... vom trai si vom vedea.
marian_sro

Mesaj de marian_sro »

Nici orarul si minutarul parca nu se potrivesc...
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Azi: una calda, una rece.

Am incercat sa sterg urmele de ulei de pe cadran si am ramas cu asta:

Imagine

Am avut insa si o surpriza placuta. Parul balansului era mai putin grav deformat decat am avut initial impresia. Cu o mica rectificare a reanceput sa functioneze.
ungurul

Mesaj de ungurul »

Mult succes la stamping
(ar fi o discutie interesanta pe acest domeniu ,,Stamping,, procedee tehnici ......... personal sunt interesat de modul realizarii matritei/placa metalica cu inscriptia )
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Inca o surpriza neplacuta: una din paletele ancorei e ciobita si axul secundarului cronograf e usor indoit. :cry:
AC NineFingers
Moderator

Mesaj de AC NineFingers »

E genul de priect care se merita. Sincer eu sa fi avut cunostinte de domeniu, scule , la rabdarea care o am as fi investit .... pricepere si dragoste sa`l duc la capat.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Episodul 3:
Dupa corectarea deficientelor si dupa ce am reusit sa curat depunerile de pe parul balansului (fara a-l deforma :wink: ) am reasamblat mecanismul care meeeeeeeeerge. Pentru curatare a trebuit sa apelez la substante din gospodarie, benzina si solventii traditionali ne reusind sa indeparteze depunerile de ulei solidificat.
In fine, partea de cronograf cupleaza, decupleaza si seteaza la 0, mai am de muncit la numaratorul de minute care pentru moment face doar ce vrea el.

Cautand insa prin cutiile "cu maimute" am gasit componentele deficitare astfel incat ceasul a capatat un look distinct cu sclipiri de portelan. Cadranul e in stare buna si se fixeaza cu ajutorul picioarelor originale. :lol:

Imagine

Imagine

iar pentru ca lucrurile sa aiba si cap si coada am considerat ca o punte semnata nu este nici ea de lepadat:

Imagine

Pentru moment ceasul se afla in probe tehnologice. Urmeaza montarea numaratorului de minute si retusarea carcasei.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

ungurul scrie:Mult succes la stamping ....
Avand un cadran corespunzator nu mi-am pus problema refacerii celui vechi. Acum vreo 3 ani am vazut in cadrul unui targ de ceasuri o masina de tampografiat cadrane care s-a vandut cu 500€, investitie nerentabila pentru mine.
Scrie răspuns