Din pacate Tinypic are probleme, puteti utiliza ca alternativa Post Image (click pe imagine pentru cei care nu cunosc aceasta alternativa)Blowup scrie:screenshot program
Ce purtati astazi ?
Re: Ce purtati astazi ?
Tokoloshe ... snobletea obliga.
-
PricoMigdala
-
attila.kiss
Nu ti-a placut catrama de metal ?
-
PricoMigdala
Banuiesc ca te referi la bratara. La acest ceas nu am bratara, insa se potriveste cealalta.attila.kiss scrie:Nu ti-a placut catrama de metal ?
Imi place mai mult pe curea, oricum.
- timetwister
DPW, insa nu am certitudinea ca de Breitling. Tipul acesta de carcasa a fost produs cu siguranta de o casa specializata in productia de carcasa profesionale (gen Squale).bonheur scrie:
DPW by Breitling?
Am avut si eu un ceas asemanator dar quartz.
Pune o poza daca mai ai. Inca nu am vazut Folgore quartz in acest tip de carcasa.
Cum se numeste producatorul carcasei ? Nu stiu in ce masura este o carcasa profesionala gen Squale asa cum afirmati dar pare a fi acelasi tip de carcasa utilizat de Mirexal, Zentra (Safari) etc. si in aceste cazuri carcasele respective au fost utilizate pentru ceasuri "mai putin profesionale". Imi doresc un Zentra Safari si caut de ceva vreme detalii legate de producator ul carcasei, nu cu mult timp in urma se specula ca ar fi german desi eu inclin sa cred ca este elvetian. Va multumesc anticipat.
- timetwister
Este cat se poate de profesionala (la 500M, mineral, inel otel sub geam, insert dintr-un material dur, gen rasina, incizat in dreptul fiecarui index pentru a fi umplut cu fosfor, bezel uni directional ce prezinta fosfor in pe marginea zimtata [pe care l-am inlaturat in cea mai mare parte, pentru ca initial am crezut ca e mizerie], coroana si capac pe filet) si este produsa probabil de aceeasi manufactura ce a produs carcasele pentru Beuchat Ushuaia, Candino, Nautilus Pro, etc. Carcasele de Zentra, Mirexal si altele asemenea, nu prezinta aceleasi caracteristici, chiar daca dau impresia ca seamana.
Imi cer scuze pentru insistenta. Care este numele producatorului carcasei ?
Cel prezentat de dumneavoastra, foarte frumos, pare a fi mult diferit de Beuchat, Candino etc. prin prisma carcasei si vizual mai apropiat de Zentra Safari. Posibil sa ma insel si sa caut eu in sursa nepotrivita si as fi recunoscator sa vad si exemple Beuchat ori Candino in carcase similare. http://www.deskdivers.com/Site/candino1000.htmlBlowup scrie:Imi cer scuze pentru insistenta. Care este numele producatorului carcasei ?
- timetwister
Producatorul in toate cazurile semnalate, inclusiv pentru specimenul meu, este MRP SA: http://www.jic.ch/sites/mrp/anglais/index.html.
Eu l-am achizitionat pe al meu in stadiul de proiect, insa estimez ca este un produs al anilor 80.
Eu l-am achizitionat pe al meu in stadiul de proiect, insa estimez ca este un produs al anilor 80.
Si despre carcasele Mirexal, Zentra am vazut intrebarea legata de faptul ca ar fi fost produse de MRP. Am citit dar nu mai gasesc pe watchuseek. La al dumneavoastra aveti marcajele de producator si brevetul ? Poate ne ajuta colegul Adl cu diverul sau si verifica marcajele. De pe WUS am regasit doar capul de cautare pe google dar nu gasesc subiectul in forum. " 25 feb. 2014 - Re: Vintage Dive watches rare brands! ... Intra 20Atm, FE 4611 movement, case by MRP SA. ... but seen others with same case and bezel, Michel Herbelin, Zentra and Mirexal. "
Si aici se discuta despre MRP ca posibila sursa pentru Zentra si restul : https://uhrforum.de/vintage-zentra-safa ... er-t224151. "Von Zentra gab es eine weitere Safari-Version mit diesem Gehäuse, ebenfalls von einem PUW 1561 angetrieben, allerdings mit einer anderen Zifferblattgestaltung. Das Gehäuse soll von M.R.P. SA stammen, soweit ich weiß, ganz sicher bin ich aber nicht. Es kam bei einer ganzen Reihe von Marken zum Einsatz, darunter auch Brands von Taucherfirmen. Eines der bekanntesten Modelle kommt von der Kaufhausmarke Mirexal.
Verwendet haben das Gehäuse zum Beispiel auch diese Marken: Adina, Baylor, Elvia, Bianchi, Bohle, Breil, Bucherer, Camy, Cupillard Rieme, Diving, Dugena, Felser's, Folcone, Hislon, Holdive International, Holland Diving, Intra, J. Casanova Paris, Le Forban, Longines, Michel Herbelin, Montresor, Movado, Nautilus, Nicolet, Olma, Oriosa, Pax Select, SDW, Tauch Team, Technos, Terry, Vilmont.
Als Schwesterbilder hier eine Mirexal mit Originalstahlband (und daneben einem leeren Gehäuse von Zentra), außerdem eine Vilmont sowie die Abbildung einer Elvia aus einer alten Taucherzeitschrift:"
Verwendet haben das Gehäuse zum Beispiel auch diese Marken: Adina, Baylor, Elvia, Bianchi, Bohle, Breil, Bucherer, Camy, Cupillard Rieme, Diving, Dugena, Felser's, Folcone, Hislon, Holdive International, Holland Diving, Intra, J. Casanova Paris, Le Forban, Longines, Michel Herbelin, Montresor, Movado, Nautilus, Nicolet, Olma, Oriosa, Pax Select, SDW, Tauch Team, Technos, Terry, Vilmont.
Als Schwesterbilder hier eine Mirexal mit Originalstahlband (und daneben einem leeren Gehäuse von Zentra), außerdem eine Vilmont sowie die Abbildung einer Elvia aus einer alten Taucherzeitschrift:"
- timetwister
Ca sa fie si mai limpede, brevetul vizeaza doar bezelul. Insa este posibil ca si carcasele de Mirexal, Zentra, etc. sa fie produse de MRP dar sa nu aiba bezelul uni directional, si respectiv sa nu fie marcate MRP la interior.