Reparație și revizie Seiko 7002-7020

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
Bogdan Georgescu

Reparație și revizie Seiko 7002-7020

Mesaj de Bogdan Georgescu »

Salut,
Încă nu am o colecție serioasă de ceasuri, dar obișnuiesc să citesc de ceva vreme diverse topicuri pe acest forum și vă mulțumesc pentru informații. În fine, să trec la subiect.

Am primit de la un prieten un Seiko 7002-7020/SDS099K1 (este ceasul care mi-a deschis apetitul pentru... ceasuri). A mers o perioadă dar, cu câteva luni în urmă, i s-a blocat rotița de la care îl întorci. Am fost la Watchshop.ro și m-au trimis la B&B. De acolo am primit o listă cu prețuri, incluzând, la cererea mea, și schimbarea cadranului - are o zgârietură.
Mi s-au părut mari scorurile pieselor, așa că mi-am comandat singur set de garnituri, hardlex (315P15HN02) și rotiță cu ax remontoar (70E11NS1). Au venit pe rând iar astăzi, după multe săptămâni, a sosit și ultimul plic de prin Tailanda.

Am întrebat prietenul-donator și mi-a spus că și el a primit ceasul la rândul lui și că nimeni nu i-a făcut vreo revizie vreodată.
Aș prefera să duc ceasul la un ceasornicar, nu la o firmă gen B&B. Știu că nu e un ceas scump și că aș fi putut să cumpăr direct altul, dar mie mi-e drag ăsta. :) L-am primit fără cutie, fără nimic, așa că i-am cumpărat una, ca să stea cuminte lângă celelalte.

Ce îmi recomandați în București? B&B, altă firmă, cineva de pe forum?
Bogdan Georgescu

Re: Reparație și revizie Seiko 7002-7020

Să îmțeleg că B&B e singura soluție, atunci.
Bogdan Georgescu

Salut,
Revin pentru ca B&B a fost un esec. Revizia ceasului dura 120 de zile (da, 4 luni), asa ca am renuntat. Reparatia a esuat si ea ca cica mai nou trebuie schimbat si nu stiu ce tub de la remontoar, desi nu mi-au zis de prima data, ca il comandam.
Apoi au zis ca trebuie carcasa, dar ca nu se poate comanda.

Claudiu?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

M-ai strigat??? :lol:

Am vazut postarea ta de la inceput,dar nu te-ai adresat mie,asa ca.....
Bun,in principiu ceasul trebuie vazut,altfel nu pot sa-mi dau cu parerea,mai ales la partea cu cheita care nu se mai infileteaza-asta imi spune faptul ca necesita alt tub la remontoar.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Bogdan Georgescu

Salut,
Cum ziceam, BB Service au refuzat reparatia, dupa ce ba au dat o lista de piese, ba au declarat ca nu se poate repara.
Asa ca am fost in AFI si am reparat ceasul. Ceasornicarul a schimbat (50 de lei) remontoarul si sticla - cu piesele mele, of course - problema e ca azi ceasul s-a oprit de doua ori, in timp ce era purtat. Deci mai ramane revizie - stiam ca trebuie.

In AFI mi s-a spus ca revizia e 300 de lei, problema e ca, sincer, as fi avut mai multa incredere in service-ul autorizat decat intr-o insula dintr-un mall, dar se pare ca m-am inselat. O sa incerc in AFI prima data - oricum, 4 luni de asteptat la BB sunt o gluma.
Daca recomandarea ta este alta (de exemplu: "Nu-l duce la X ca sunt reclamatii ca nu au uneltele necesare / etc", atunci ma reorganizez.

PS
M-am adresat tuturor de pe acest forum care ar fi fost interesati de lucrare. La final am zis sa nominalizez, ca nu mai merge. :D
Data viitoare (ca o sa fie, s-a marit colectia) zic direct.
diver

Mesaj de diver »

Eu nu as lasa niciun ceas pe mana alora de la Afi. Interactiunea cu unul dintre ei a fost o experienta neplacuta. Daca nu vrei sa-l trimiti lui Claudiu, cauta un ceasornicar in Bucuresti. Unul al carui atelier sa iti inspire incredere si care sa iti dea garantie pe manopera. Ar fi bun si un test de etanseitate daca tot ai un diver.
diver

Mesaj de diver »

Apropo, ai fost de fata la schimbarea geamului? Garnitura era intreaga? Sper ca nu s-a folosit vreo minune de lipici.
Bogdan Georgescu

Cica prin presare. Faza e ca cei de la BB au refuzat sa monteze cand le-am cerut test de etanseitate, pe motiv ca nu au garnitura. Dar nu mi-au spus ce item number este, desi le-am cerut pe email. Asa ca l-am facut in AFI.
Daca a folosit lipici iese cu scandal.

Acum, ca ma uit mai bine la ceas, nu cred ca scrie "AFI" pe el, ci "Claudiu". :D
Pana la Claudiu, am cautat un ceasornicar pe forumul ceasornicar.ro prin deschiderea acestui topic, n-am gasit niciunul... if you catch my drift.
diver

Mesaj de diver »

Asta ar trebui sa fie: http://www.ebay.com/itm/GENUINE-CRYSTAL ... 2402231428
Atentie ca sunt 2 modele de 7002 si difera garnitura intre ele.
Pt revizie trimite-l la Claudiu.
Bogdan Georgescu

Multumesc frumos!
De la service mi s-a spus de doua ori ca garnitura ar fi alba, din plastic. Ce vad acolo, desi zice "genuine", e o chestie neagra, pare din cauciuc.
Eu am luat garniturile astea, crezand ca una din cele doua este pentru geam:
http://www.ebay.com/itm/121909513382?ss ... EBIDX%3AIT
diver

Mesaj de diver »

Garnitura de geam poate fi alba sau neagra. Din plastic special. La cele mai noi e alba, am schimbat 2 pana acum, dar am vazut si negre pe net. La modelul tau e posibil sa fie neagra. Documenteaza-te si o vei gasi pe cea potrivita.
Cele din anuntul tau sunt pt capac, bezel si coronita. Oricum trebuiau schimbate si alea.
Bogdan Georgescu

Deci daca a schimbat deja sticla, mai cumpar garnitura pentru ea? Adica e ok ca s-a montat peste cea veche sau e mai bine sa il remontez cu una noua?
Nu fac diving cu el, dar as prefera sa fie ok ceasul.
Scrie răspuns