Eu sper ca nu!ungurul scrie:Trist , trist de tot ........ cred că se va alege praful .
Ceas Ceasornicar.ro
Re: Ceas Ceasornicar.ro
Homo suus fortuna faber est.
Sunt mai optimist din fire in ciuda varstei mai inaintate personale.
MARSUL CEL LUNG pentru realizarea acestui ceas aniversar inca mai are 3-4 luni de cadere in acord cum ar trebui sa arate anul viitor cu un cost pana in 500 euros ?
MARSUL CEL LUNG pentru realizarea acestui ceas aniversar inca mai are 3-4 luni de cadere in acord cum ar trebui sa arate anul viitor cu un cost pana in 500 euros ?
Homo suus fortuna faber est.
catalin.v scrie:Si chiar asa... de ce nu un mecanism Molnija?!
Vad ca apare tot timpul in discutie, mai in gluma mai in serios, mecanismul cunoscut la noi indeobste sub numele de Molnija asa ca va spun ca un proiect cu acest mecanism nu este realizabil in primul rand din cauza faptului ca mecanismul nu se mai produce.
Cei care mai detin stocuri din acest mecanism, gen Juri Levemberg (Germania) cu siguranta nu ni le va ceda noua, pentru ca produc propriile lor ceasuri, destul de cautate de altfel.
Trecand de faptul ca mie imi place mai mult cum arata un mecanism Molnija si istoria sa comparativ cu acel Unitas, care parca are puntile taiate cu fierastraul de traforaj a adopta pentru proiectul nostru un astfel de mecanism nici nu ar fi o varianta ieftina.
Detin acest ceas cu mecanism Molnija

si drept sa spun nu imi doresc unul cu Unitas il locul lui.
Lucrurile se pun insa in discutie altfel si oricat mi-ar placea mie mecanismul 3603 aici discutam despre ceva ce se poate realiza.
Dupa ultimele discutii si avand in vedere faptul ca s-a votat cu majoritate acel Unitas eu nu pot sa sper decat ca (poate) vom avea un ceas aniversar.
In rest sa auzim numai de bine si voi urmari in continuare cu interes posibilul proiect care devine precum hora, un pas inainte si doi inapoi.
Gabi, asta pare traforat mai finut ... dar cred ca tot nu se compara cu Molnija, nu?heimdalg scrie:Detin acest ceas cu mecanism Molnijacatalin.v scrie:Si chiar asa... de ce nu un mecanism Molnija?!
si drept sa spun nu imi doresc unul cu Unitas il locul lui.

Atentie despre ce grad de finisare vorbim la Unitas!
http://forum.horlogerie-suisse.com/view ... 96&start=0
http://forum.horlogerie-suisse.com/view ... f=1&t=4078
Ultima oară modificat 29 Iul 2017, 22:56 de către Achraf, modificat 1 dată în total.
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
- gherghin nicolae
- Moderator
Zice bine ce zice.
Rolex a utilizat un mecanism similar acelui Molnia...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
Rolex, Panerai si altii, dar problema nu e asta ci aceea ca batem pasul pe loc cu proiectul, incercam sa aducem totul la faza initiala, adica niciun mecanism, si astfel niciun cadran, carcasa etc.
... si Panerai a utilizat Unitasgherghin nicolae scrie:Zice bine ce zice.
Si Dornblüth & Sohn - vezi link-ul de mai sus
Sinn a facut asa ceva cu Unitas
http://www.zeitauktion.com/en/sinn-regu ... 8-1-153009
La fel si Thomas Ninchritz
Despre Tourby a tot vorbit cataradoi ...
Eberhard & Co. Traversetolo Flieger
https://www.keepthetime.com/product/ebe ... olo-21016/
Maurice Lacroix ML156 ...
si lista poate continua ...
Asta nu inseamna in vreun fel ca vreau sa minimizez meritele Molnija.
Sau vorbeam / vorbim despre gusturi?
Gabi, nu suntem nici macar la faza initiala! Suntem la -1! Si-s optimist!
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Nu a fost cumva exact invers?gherghin nicolae scrie: Rolex a utilizat un mecanism similar acelui Molnia...
Haideti ca lumea care citeste sa ramana cu ceva.
Realitatea este ca, de fapt, nici macar invers nu a fost. Molnija a copiat cu tupeu mecanismele Cortebert/Tellus, folosite ca ebauche si de catre Rolex.
Dar fanii Rolex mai degraba se dezic de aceasta asociere cu Cortebert.
Oricum, sa spui ca Rolex a folosit un mecanism similar Molnia este un pic fantezist
este ca si cum ai spune ca Panerai a folosit mecaniame similare Sea Gull.
Realitatea este ca, de fapt, nici macar invers nu a fost. Molnija a copiat cu tupeu mecanismele Cortebert/Tellus, folosite ca ebauche si de catre Rolex.
Dar fanii Rolex mai degraba se dezic de aceasta asociere cu Cortebert.
Oricum, sa spui ca Rolex a folosit un mecanism similar Molnia este un pic fantezist
- gherghin nicolae
- Moderator
Desigur invers. ...parcă 616 Cortebert...cataradoi scrie:Nu a fost cumva exact invers?gherghin nicolae scrie: Rolex a utilizat un mecanism similar acelui Molnia...
Am scris similar după cum se vede.
Știu exact ce scriu
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
Daca tot e sa fim exacti (si sa pierdem timpul) va spun ca Molnija nu putea copia nimic fiind doar o denumire de ceas (in romana inseamna fulger) folosita de mai multe fabrici printre care A Doua Fabrica de Ceasuri din Moscova si Fabrica de Ceasuri din Celiabinsk ale carei ceasuri de buzunar echipate cu mecanismul denumit initial чк-6, apoi, dupa ceva modificari redenumite 36xx sunt indeobste cunoscute la noi.
Mecanismul nu a fost "copiat cu tupeu" ci introdus in productie ca urmare a colaborarii industriei de ceasuri sovietice cu firma franceza Lip.
La origini mecanismul este Cortebert 616, produs chiar de Cortebert pentru Rolex si ulterior introdus in productie si in URSS ca urmare a colaborarii cu Lip.
https://perezcope.com/movements/
http://cgi.linuxfocus.org/~guido/molnija-pocket-watch/
Restul sunt vorbe de claca.
Mecanismul nu a fost "copiat cu tupeu" ci introdus in productie ca urmare a colaborarii industriei de ceasuri sovietice cu firma franceza Lip.
La origini mecanismul este Cortebert 616, produs chiar de Cortebert pentru Rolex si ulterior introdus in productie si in URSS ca urmare a colaborarii cu Lip.
https://perezcope.com/movements/
http://cgi.linuxfocus.org/~guido/molnija-pocket-watch/
Restul sunt vorbe de claca.
In mod evident, acum divagam de la subiectul topicului.
Notiunea "a copiat cu tupeu" se refera la faptul ca producatorul rus a copiat un mecanism existent si si-a pus numele sau pe acesta, fara a avea insa nici un merit la dezvoltarea acestuia.
Pastrand proportiile, este acelasi lucru cu Sellita vs Eta. Sellita a copiat legal mecaniamele Eta, profitand de faptul ca brevetele pentru protectia drepturilor intelectuale asupra mecanismelor Eta au expirat. Dar moral, tot furaciune se cheama.
Si inca ceva: "Cortebert nu a produs pentru Rolex", ci a produs in primul rand pentru el si, in secundar, "si pentru Rolex".
Notiunea "a copiat cu tupeu" se refera la faptul ca producatorul rus a copiat un mecanism existent si si-a pus numele sau pe acesta, fara a avea insa nici un merit la dezvoltarea acestuia.
Pastrand proportiile, este acelasi lucru cu Sellita vs Eta. Sellita a copiat legal mecaniamele Eta, profitand de faptul ca brevetele pentru protectia drepturilor intelectuale asupra mecanismelor Eta au expirat. Dar moral, tot furaciune se cheama.
Si inca ceva: "Cortebert nu a produs pentru Rolex", ci a produs in primul rand pentru el si, in secundar, "si pentru Rolex".
Mioritic......
Nu am sa incep sa raspund la fiecare postare in parte,am sa incerc sa sintetizez....
Realizarea unui ceas de acest gen presupune urmatoarele...
stabilirea mecanismului
stabilirea carcasei,coronita
Design cadran,aratatoare
Tehnic,pentru realizarea lui sunt muuuult mai multe detalii ,dar cele descrise mai sus sunt esentiale,si asta pentru ca de restul ar trebui sa ma acop eu,benevol,in serviciul comunitatii.
Dar ca si costuri,nu sunt doar cele aratate mai sus.
De ex.cadrane trebuie sa fac cel putin 3 in plus,deasemenea coronite trebuiesc comandate cel putin 2-3 in plus.
Carcase cel putin una.
Toate acestea inseamna costuri....
Deci...eu sunt dispus sa fac ceea ce inseamna parte tehnica si logistica,logistica ajutat de cataradoi,for free,dar nu-mi cereti sa fac si reparatii pe mecanisme second hand ca sa incropesc niste ceasuri aproximative.
In rest,depinde de voi,comunitatea.....
Momentan nu fac alte comentarii.......mioritice...
Nu am sa incep sa raspund la fiecare postare in parte,am sa incerc sa sintetizez....
Realizarea unui ceas de acest gen presupune urmatoarele...
stabilirea mecanismului
stabilirea carcasei,coronita
Design cadran,aratatoare
Tehnic,pentru realizarea lui sunt muuuult mai multe detalii ,dar cele descrise mai sus sunt esentiale,si asta pentru ca de restul ar trebui sa ma acop eu,benevol,in serviciul comunitatii.
Dar ca si costuri,nu sunt doar cele aratate mai sus.
De ex.cadrane trebuie sa fac cel putin 3 in plus,deasemenea coronite trebuiesc comandate cel putin 2-3 in plus.
Carcase cel putin una.
Toate acestea inseamna costuri....
Deci...eu sunt dispus sa fac ceea ce inseamna parte tehnica si logistica,logistica ajutat de cataradoi,for free,dar nu-mi cereti sa fac si reparatii pe mecanisme second hand ca sa incropesc niste ceasuri aproximative.
In rest,depinde de voi,comunitatea.....
Momentan nu fac alte comentarii.......mioritice...

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Ok, eu nu insist pe aceasta idee. Unitas nou sa fie. Invit colegii sa gaseasca alte solutii pentru reducerea costrurilor
Vreau insa sa fie clar 100% pentru Claudiu ca nu aveam in vedere ca asamblarea si eventuala servisare a mecanismelor sa fie facute gratuit, ci contra-cost, plecand de la premisa ca pretul mecanismului sh + service este oricum mai mic decat al mecanismului nou.
Vreau insa sa fie clar 100% pentru Claudiu ca nu aveam in vedere ca asamblarea si eventuala servisare a mecanismelor sa fie facute gratuit, ci contra-cost, plecand de la premisa ca pretul mecanismului sh + service este oricum mai mic decat al mecanismului nou.
Si in aceste conditii, durata de servisare a 10 sau mai multe unitasuri ar fi cam mare ......... 

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people