Seiko automatic

Ceasuri Japoneze - Japan Made
NickB

Seiko automatic

Mesaj de NickB »

https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-sei ... _otel.html
Ce parere aveti despre acest ceas?
Mai exact calitatea mecanismului si daca isi justifica/merita pretul.
Multumesc!
seba

Re: Seiko automatic

Mesaj de seba »

Aproape 1300 pentru un 4R36....cam mult. Sfatul meu,mai faceti un mic efort si gasiti un ceas elvetian automatic la aprox.1700 (cu 50% reducere B&B). Sau daca doriti neaparat Seiko vedeti SARB033 cu 6R36.
NickB

Mesaj de NickB »

Dupa 20 de zile de la achizitionare, acest Seiko are o abatere de -7 secunde, deci o medie de 0.35 sec/zi. Cum e?
Emil68

Mesaj de Emil68 »

Imagine

Detin ambele mecanisme in discutie, la Presage al dv e 4R35, adica varianta doar “date” a lui 4R36 cu 24 jewels, iar la SARB033 e 6R15 8) cu 23 jewels. Dupa parerea mea de utilizator al celor doua, consider ca sunt cele mai precise mecanisme automatice Seiko existente sau fabricate vreodata, detin si am detinut si alte Seiko. Presage are cam 3sec/24h abatere iar SARB cam 4sec/24h abatere ( vorbesc de ale mele, nefiind reglate) purtate 12 ore/zi in medie, eu zic ca e multumitor pentru majoritatea oamenilor. Se stie ca servisarea acestora se face la aproximativ 10 ani si nu e scumpa, deci sunt foarte fiabile. Atentie: daca ceasul e nou, in primele doua saptamani sa nu te astepti la cine stie ce precizie, pana isi “ia mersul”, adica pana se rodeaza, se autounge uniform tot mecanismul si intra in parametri normali, acest lucru valabil la orice mecanism. In ceea ce priveste pretul, e pe acolo, se poate gasi si putin mai ieftin:

https://www.bombastic.ro/cautare?contro ... it_search=
mihai.moldovan

Mesaj de mihai.moldovan »

Foarte frumoase!
Asta imi face cu ochiul si mie. Zic ca e bun si ca pret:
https://www.bombastic.ro/made-in-japan/ ... &results=6
I lost faith in humanity.
Emil68

Mesaj de Emil68 »

Imi pare rau ca nu am vazut topicul in iulie, ca-l ajutam pe Nick...acum e prea tarziu.
Bombastic e recunoscut ca importator de JDM de mult pe piata, eu achizitionez de ani de zile de la el si nu am avut nici o problema cu ceasurile cumparate, le verifica foarte bine inainte de import, personal. Ma uit in jur si vad cum lumea cumpara inca “la impuls”, fara a cauta modelul si in alte parti si a cere sfaturi, apoi regretand ca a aruncat banii pe fereastra...dar cat traim invatam din greseli, nu?
La B&B, Kultho, Galt, Cellini etc, de la care cumpar si eu dealtfel de prin 1995, doar daca nu am alta varianta, au pretul format din chirii pe spatii, salarii pt sute de oameni, service, asigurari, marketing, transport, accize, adaos comercial etc, e normal si de inteles, sunt firme mari. E clar ca firmele cu vanzare on-line sa aiba alte preturi, dar si aceste firme se diferentiaza prin calitatea produselor, credibilitate etc. Inca un motiv pentru care e necesar forumul acesta, sa ne sfatuim, sa ne ajutam, sa ajutam pe altii, sa promovam adevarata meserie de ceasornicar care e pe cale de disparitie, sa respectam traditiile si munca altora, etc.
NickB

Mesaj de NickB »

Emil68 scrie:Imi pare rau ca nu am vazut topicul in iulie, ca-l ajutam pe Nick...acum e prea tarziu.
Bombastic e recunoscut ca importator de JDM de mult pe piata, eu achizitionez de ani de zile de la el si nu am avut nici o problema cu ceasurile cumparate, le verifica foarte bine inainte de import, personal. Ma uit in jur si vad cum lumea cumpara inca “la impuls”, fara a cauta modelul si in alte parti si a cere sfaturi, apoi regretand ca a aruncat banii pe fereastra...dar cat traim invatam din greseli, nu?
La B&B, Kultho, Galt, Cellini etc, de la care cumpar si eu dealtfel de prin 1995, doar daca nu am alta varianta, au pretul format din chirii pe spatii, salarii pt sute de oameni, service, asigurari, marketing, transport, accize, adaos comercial etc, e normal si de inteles, sunt firme mari. E clar ca firmele cu vanzare on-line sa aiba alte preturi, dar si aceste firme se diferentiaza prin calitatea produselor, credibilitate etc. Inca un motiv pentru care e necesar forumul acesta, sa ne sfatuim, sa ne ajutam, sa ajutam pe altii, sa promovam adevarata meserie de ceasornicar care e pe cale de disparitie, sa respectam traditiile si munca altora, etc.
Eu cred ca nu ai citit foarte atent ce am spus.eu nu ma plangeam de calitatea mecabismului, ba chiar il laudam. Sa ai sub o jumatate de secunda abatere pe zi mi se pare foarte bine.
Emil68

Mesaj de Emil68 »

Am citit foarte bine ce ai scris, eu ma refeream la ce spuneau ceilalti doi colegi...
Emil68

Mesaj de Emil68 »

Eu cred ca nu ai citit foarte atent ce am spus.eu nu ma plangeam de calitatea mecabismului, ba chiar il laudam. Sa ai sub o jumatate de secunda abatere pe zi mi se pare foarte bine.[/quote]

Si sincer sa fiu, nu am mai auzit de o asemenea precizie cum spui tu la un mecanism mecanic-automatic... dar totul e posibil!
NickB

Mesaj de NickB »

In regula, am crezut ca s-a i teles gresit mesajul meu si ca achizitia de pe bombastic ar fi fost mai avantajoasa.
Si ca sa intru in detalii, 4r35-ul meu are 23 de rubine. In primele zile avea pierderi sau acumulari de 2,3,4 sau 5 secunde pe zi. Dupa 2 saptamani abaterile s au diminuat, iar acum sunt zile in care chiar nu observ abateri. Sunt multumit de calitatea lui chiar daca pretul pare piperat pebtru unii, avand in vedere ca e un mecanism generic ar spune unii. Este si foarte rezistent, pot apune ca i am testat rezistenta involuntar de cateva ori, dar hardlexul pare impasibil la orice tip de solicitare :)
In ceea ce priveste Bb collection, are avantajul ca poti achizitiona orice ceas in rate fara dobanda, iar asta conteaza cand vine vorba de ceasuri scumpe.
Emil68

Mesaj de Emil68 »

NickB scrie:In regula, am crezut ca s-a i teles gresit mesajul meu si ca achizitia de pe bombastic ar fi fost mai avantajoasa.
Si ca sa intru in detalii, 4r35-ul meu are 23 de rubine. In primele zile avea pierderi sau acumulari de 2,3,4 sau 5 secunde pe zi. Dupa 2 saptamani abaterile s au diminuat, iar acum sunt zile in care chiar nu observ abateri. Sunt multumit de calitatea lui chiar daca pretul pare piperat pebtru unii, avand in vedere ca e un mecanism generic ar spune unii. Este si foarte rezistent, pot apune ca i am testat rezistenta involuntar de cateva ori, dar hardlexul pare impasibil la orice tip de solicitare :)
In ceea ce priveste Bb collection, are avantajul ca poti achizitiona orice ceas in rate fara dobanda, iar asta conteaza cand vine vorba de ceasuri scumpe.
Iti dau dreptate in privinta ratelor 8) , si e valabil si in cazul ceasurilor ieftine dealtfel! :wink: cand esti obisnuit cu un asemenea card, achizitia “imediata” e posibil sa-ti ia ochii si sa nu mai vezi ca pretul, in care evident e si comisionul bancii, e cam cu 30% mai mare...am facut si eu asta, stai linistit! :lol: dar in momentul revanzarii mi-a parut rau, evident...
Revenind la topic, e clar ca detinem niste ceasuri excelente, bine realizate, rezistente si fiabile, fara sa “spargem” bancile pentru mii de euro... :wink: felicitari si sa-l porti cu placere!
NickB

Mesaj de NickB »

Multumesc la fel!
IWC

Mesaj de IWC »

Aveți idee ce mecanism are acest Seiko 5 ? E primul meu ceas ,primit cadou pe la 11-12 ani, și încă merge . L—am purtat zi de zi , ani buni in perioada adolescentei și pana in primii ani ai studenției ...la joaca, in apa ... eram nedespărțiți :D . L-am regăsit de unde era pus la păstrare . Foarte fiabil. Acum are un avans de 24-26 sec.la24h.
Imagine
Imagine
marian_sro

Mesaj de marian_sro »

6309 are.scrie pe spatele carcasei
IWC

Mesaj de IWC »

Merci! Am crezut ca e modelul /seria ceasului ca o cautam si cu celalalt numar impreuna...
Scrie răspuns