Pareri mecanisme Ronda

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
LadyLy

Pareri mecanisme Ronda

Mesaj de LadyLy »

Ma uitam pe site la BB la niste ceasuri Doxa. La specificatii au mecanisme Ronda diferite versiuni 715, 785, 1069 si ceva cu 5000 daca imi aduc bine aminte. Sunt bune mecanismele astea? Sau care e mai bun dintre ele, cele cu numar mai mare? Eu le vad ca o comparatie cu modelele de telefoane (Mate 20 pro e mai nou si mai bun ca Mate 10 pro), asa e si la mecanismele ceasurilor? Ronda 1069 e mai nou si mai bun ca 785? :roll: Si ca o concluzie, cat de bune sunt Doxa fata de Atlantic, de exemplu? Vreau sa mai adaug un ceas la colectia de accesorii si acum mi s-a pus pata pe o "Doxuta" :lol:
m4t31

Re: Pareri mecanisme Ronda

Mesaj de m4t31 »

LadyLy scrie:Ma uitam pe site la BB la niste ceasuri Doxa. La specificatii au mecanisme Ronda diferite versiuni 715, 785, 1069 si ceva cu 5000 daca imi aduc bine aminte. Sunt bune mecanismele astea? Sau care e mai bun dintre ele, cele cu numar mai mare? Eu le vad ca o comparatie cu modelele de telefoane (Mate 20 pro e mai nou si mai bun ca Mate 10 pro), asa e si la mecanismele ceasurilor? Ronda 1069 e mai nou si mai bun ca 785? :roll: Si ca o concluzie, cat de bune sunt Doxa fata de Atlantic, de exemplu? Vreau sa mai adaug un ceas la colectia de accesorii si acum mi s-a pus pata pe o "Doxuta" :lol:
Cele mentionate sunt quartz din cate vad. https://www.ronda.ch/en/search/
Nu cred ca e o diferenta importanta intre ele dar poate gresesc.

Doxa e un brand cu o istorie si 'heritage' mai puternica si respectata decat Atlantic din cate stiu; Atlantic faceau totusi si ei ceasuri bune, eu am mostenit unul de prin '60 si erau ceasuri de calitate. Daca va intereseaza si aspectul de 'brand recognition' atunci as merge pe Doxa, dar cel mai important e sa iti placa si sa il porti cu placere.
instagr.am/lifeofmiquel
LadyLy

Mesaj de LadyLy »

Am vazut cateva care imi plac foarte mult la Doxa, mai mult decat Atlantic. Daca sunt si mai bune, cu atat mai bine.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Ca si mecanisme,si Doxa si Atlantic,la Quartzuri,folosesc Ronda.
Mecanismele, Ronda sunt ok,calibrul lor nu da calitatea,ci functiile sau modul de productie. :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
LadyLy

Mesaj de LadyLy »

Multumesc pt raspunsuri. Am vazut o lista cu mecanismele pe site la Ronda. 705 si 715 mi se par interesante, au la descriere "very long battery life" si asta mi-a atras atentia (defect de la mania cu telefoanle... Sa tina bateria :mrgreen:)
Intre cele doua vreau sa aleg ceva
https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-dox ... 47179.html

https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-dox ... 42964.html

Si ar mai fi unul, dar ma mai gandesc la design

https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-doxa_neo-52103.html
Emil68

Mesaj de Emil68 »

Poate ca ar fi de luat in considerare si varianta cu baterie solara...
LadyLy

Mesaj de LadyLy »

Nu stiu cat e de durabila. Ma gansisem si la varianta asta la un moment dat.
Emil68

Mesaj de Emil68 »

In 10 ani te plictisesti de el si il si vinzi poate...
LadyLy

Mesaj de LadyLy »

L-am luat pe cel cu cadran albastru. Mi s-a parut cel mai frumos :wink:
armyn16

Mesaj de armyn16 »

Ca și calitate Ronda sunt low end dar există un beneficiu: dacă se strică, schimbarea mecanismului cu totul nu va fi costisitoare.
Scrie răspuns