Ultima achizitie

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
catalin68

Re: Ultima achizitie

Mesaj de catalin68 »

Mircea scrie:
catalin68 scrie:
Mircea scrie:Salve Catalin, interesant ceasul. Nu il prezinti cu mai multe poze?
Ce trebuie lucrat la el?
Deocamdata e la niste rude in America, acolo l-am trimis pentru ca l-am luat din California parca.Imi vor face niste poze mai amanuntite curand ca sa scot un extract, incerc sa pun atunci.
Cadranul trebuie putin reglat, probabil s-a indoit un pin.Carcasa a fost cam polishata si purtat cu bratara de aur la cum pare, insa inca se vad marcajele de 18k de pe anse pe spate deci e cel putin ok(da, par ansele foarte foarte subtiri insa ref 96 asa pare din fabrica).
De mers merge fara probleme, l-am cumparat ca si chilipir, sperand sa coincida cu datele de la Patek ca sa scot extractul...
Secundarul e 99.9% al lui din fabrica.Pare ciudat, stiu, insa asa e modelul.
Calibrul este 12SC cu secundar indirect, in loc de secundarul la ora 6 la majoritatea ref 96.
Deci ce-l face deosebit e calibrul si culoarea cadranului...ca altfel ar fi fost si el 6000$ ca celelalte.

:

Bravo, apreciez descrierea in detaliu, vad ca ti-ai facut temele inainte sa il iei.
Abia astept sa il pui la punct si sa te bucuri de el.

Despre pret, nu stiu ce sa zic. Daca e chilipir sau nu, se va vedea dupe ce il repari, servisezi si ii scoti hartia de la arhiva.
Am zis sa imi impartasesc bucuria cu voi.Au iesit actele, totul in regula, pozele postate nu-i fac dreptate, nu e nici pe aproape atat de polishat precum pare.O sa ii fac niste poze cum trebuie dupa ce il ingrijeste putin ceasornicarul.

Ca sa fiu complet transparent, l-am cumparat ca investitie si ca sa ma joc cu el cateva luni, deci va ajunge la licitatie la Christie's prin decembrie.Daca cineva simte nevoia sa-l cumpere, acolo va fi :lol:
mihaieros

Mesaj de mihaieros »

Seiko Diamatic - o carcasa interesanta
Imagine
Ceasoholic
spawni

Mesaj de spawni »

Ultimele achizitii:

Cronograf Aureole de 18k, mecanism venus.

Imagine

Longines, calibrul 284

Imagine
bonheur

Mesaj de bonheur »

catalin68 scrie:Am zis sa imi impartasesc bucuria cu voi.Au iesit actele, totul in regula, pozele postate nu-i fac dreptate, nu e nici pe aproape atat de polishat precum pare.O sa ii fac niste poze cum trebuie dupa ce il ingrijeste putin ceasornicarul.

Ca sa fiu complet transparent, l-am cumparat ca investitie si ca sa ma joc cu el cateva luni, deci va ajunge la licitatie la Christie's prin decembrie.Daca cineva simte nevoia sa-l cumpere, acolo va fi :lol:
Felicitari pentru perseverenta. Poate mai pui o serie de poze cu el si dupa ce se intoarce.
catalin68

Mesaj de catalin68 »

Imagine
Imagine
Imagine
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Foarte frumos mecanismul. Interesanta transmisia către secundarul central .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
mihaieros

Mesaj de mihaieros »

gherghin nicolae scrie:Foarte frumos mecanismul. Interesanta transmisia către secundarul central .
Intr-adevar, foarte interesant. Asta inseamna ca are hack fara sa opreasca balansierul? Care este rolul acestei complicatii?
Ceasoholic
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Nu stiu daca se decupleaza....logica imi spune ca in cazul in care roata intermediara s-ar decupla de secundarul central,ar trebui sa existe o frana pe roata secundara centrala,ca sa nu se invarta libera,si nu vad aceasta frana....

Daca ar fi aceasta frana si nu o vad eu,la tragerea remontorului ar trebui sa se decupleze roata intermediara,ar cadea o frana pe roata secundara,si atunci da,ar fi cu hack.... :)
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
catalin68

Mesaj de catalin68 »

Niste informatii despre mecanism.
Imagine
Imagine
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

catalin68 scrie:Niste informatii despre mecanism.....
"Informatii" cu totul aiurea care nu se potrivesc mecanismului in cauza.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Aici se poate citi cate ceva despre acest mecanism.
Daca proprietarul va reusi sa si inteleaga ceva.......ramane de vazut. :lol:

https://www.timezone.com/2002/09/24/the ... ds-part-1/
catalin68

Mesaj de catalin68 »

Nu prea stiu, eu ma pricep doar sa fac bani ca sa le cumpar, tu cand? :lol:
E citat de acolo practic, dar stii ca eu stiu doar limba romana si nici aia prea bine, poate ne traduci, faci un ciubuc daca e, iti iei si tu ceva frumos 8)
Mircea

Mesaj de Mircea »

Alexvintage scrie:Aici se poate citi cate ceva despre acest mecanism.
Daca proprietarul va reusi sa si inteleaga ceva.......ramane de vazut. :lol:

https://www.timezone.com/2002/09/24/the ... ds-part-1/
Pai, daca nu intelege poate ii explici tu! Asta in cazul in care tu ai inteles, desigur.
E frumos cand poti sa ajuti un coleg.
catalin68

Mesaj de catalin68 »

John Reardon mi-a zis ca n-au fost facute cu hack, deci n-are legatura. PP a facut foarte putine modele cu hack.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Bine, hai sa nu lasam sa degenereze discutia despre acest mecanism/ceas absolut superb (felicitari Catalin!!)
pentru ca nu vedem asa ceva prea des pe ceasornicar.......din pacate 8)
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Scrie răspuns