Achiziție ceas

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
mikigrecu

Achiziție ceas

Mesaj de mikigrecu »

Va salut ! Voiam sa știu care este părerea voastră despre aceste doua modele?. Raport calitate preț si mecanism. Mersi!!
https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-tis ... 48290.html
https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-tis ... 69275.html
Mai am in minte si un Edox diver dar din ce am mai citit am vazut multe pareri contra despre Edox in special raportul calitate preț nu e ok.
timetwister

Re: Achiziție ceas

Mesaj de timetwister »

Nici nu stiu ce sa ma ingrijoreze mai tare:
preturile aberante sau faptul ca doriti sa le validati.
Ajutati-ma sa inteleg de ce v-ati oprit la ele.
mikigrecu

Mesaj de mikigrecu »

M-am oprit la ele pentru ca îmi plac! Nu ma înțelegeți gresit dar ce anume trebuia sa îmi placa ca sa va fie pe plac? Eu am selectat doua ceasuri care mie îmi plac . Cat de cat ma mai pricep si eu la ceasuri .Sunt din 2009 pe aici dar ceream o parere a celor mai avizați. Mersi!
Gabi
Site Admin

Mesaj de Gabi »

Nu cred ca la gusturi se refera timetwister, ci la faptul ca preturile ceasurilor elvetiene entry level au explodat odata cu aparitia Powermatic 80 si retragerea ETA 2824-2.

Cu doar cativa ani in urma la 4500-5000 Lei cumparai Longines Conquest/Hydroconquest Automatic.
Tibaldi

Mesaj de Tibaldi »

Ideea e ca P80 din cele doua are in componenta piese din plastic(pompos numit high..bla,bla),iar colegii poate ca se asteptau ca dvs avand o asa mare vechime pe forum,sa stiti asta.Mai departe,dupa parerea mea,totul se reduce la doua aspecte:
-daca va place cum arata oricare dintre ele actionati in consecinta
-daca vreti si raport pret calitate bun clar trebuie sa cautati altceva mai ales la banii astia.
Lume multa...oameni putini.
Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte.
mikigrecu

Mesaj de mikigrecu »

Tibaldi scrie:
23 Iul 2025, 19:20
Ideea e ca P80 din cele doua are in componenta piese din plastic(pompos numit high..bla,bla),iar colegii poate ca se asteptau ca dvs avand o asa mare vechime pe forum,sa stiti asta.Mai departe,dupa parerea mea,totul se reduce la doua aspecte:
-daca va place cum arata oricare dintre ele actionati in consecinta
-daca vreti si raport pret calitate bun clar trebuie sa cautati altceva mai ales la banii astia.
Nu am mai întrat de mult timp pe aici si sincer nu stiam ca au si componente din plastic. Cred ca mai bine m-as orienta spre un Mido. Ce părere aveti? Nu cu acest mecanism Power 80 care are componente din plastic desigur. Dv ce ati recomanda?
Tibaldi

Mesaj de Tibaldi »

Lume multa...oameni putini.
Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte.
mikigrecu

Mesaj de mikigrecu »

stan papusa

Mesaj de stan papusa »

De ce este considerat asa o tragedie faptul ca in mecanism se folosesc piese din plastic? Nu cred ca le-au inclocuit ca sa faca ultra profit folosind plastic si in mod sigur nu este la fel cu cel intanit la PET-uri. Nu exista posibilitatea sa fie o imbunatatire a versiunii anterioare? Sau este folosit tocmai pentru a scurt durata de viata a mecanismului si sa fie necesare mai multe revizii?
cnd

Mesaj de cnd »

Sau as suplimenta putin bugetul cu asta: https://www.bbcollection.ro/ceas-longin ... EvcGFnZTI=
mikigrecu

Mesaj de mikigrecu »

cnd scrie:
24 Iul 2025, 17:48
Eu as alege asta: https://www.bbcollection.ro/ceas-mido_o ... JvbW8uMS8=
Am.vazut si eu acest Mido si chiar e frumos.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

stan papusa scrie:
24 Iul 2025, 11:28
De ce este considerat asa o tragedie faptul ca in mecanism se folosesc piese din plastic? Nu cred ca le-au inclocuit ca sa faca ultra profit folosind plastic si in mod sigur nu este la fel cu cel intanit la PET-uri. Nu exista posibilitatea sa fie o imbunatatire a versiunii anterioare? Sau este folosit tocmai pentru a scurt durata de viata a mecanismului si sa fie necesare mai multe revizii?
Nu,nu este o imbunatatire.este doar o eficientizare a productiei,care se reflecta intr-un profit mai mare pentru producator.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
baroiusilviu

Mesaj de baroiusilviu »

Ce stiti despre firma Baltic? Ar merita o achizitie chiar sh? https://baltic-watches.com/en/products/ ... RTHyal5PH6
timetwister

Mesaj de timetwister »

La pretul pe care il propune acest Baltic, cu trasaturi de HH, chiar daca marca nu produce efectiv nimic (pt.ca totul este "outsourced", si pana si asamblarea s-ar putea sa fie facuta in facilitati ce nu au legatura cu Baltic), il consider < o afacere >, chiar si la 7 cincizecisicinci, fara sa fi baut borcanul de cafea.

Daca aveti si alta motivatie in aceasta alegere, va asigur ca va trece testul timpului. Modelul "salmon" poseda niste trasaturi atemporale, care il vor face la fel de atractiv si peste multi ani. Cum il va consemna istoria, inca nu stiu, insa la cum se depreciaza puterea de cumparare oriunde pe glob, este destul de dificil sa gasim un pretendent in categoria lui.
Scrie răspuns