Longines de buzunar

Ceasuri de Buzunar

Moderator: Achraf

Scrie răspuns
montana

Mesaj de montana »

Anul fabricatiei e sigur 1912!
Serialul care se vede pe interiorul capacului (si care la Longines trebuie sa fie acelasi si pe mecanism) incepe cu - 25xxxxx ceea ce-l "localizeaza" in anul precizat.
Zar

Mesaj de Zar »

Oricum cuvantul cred ca este ''IU Z J D''.
AR1070-56E
razvyy

Mesaj de razvyy »

Am gasit un ceas asemanator, putin mai nou, din 1917.
Sa fie oare un ceas feroviar? Alte referinte nu am gasit.
http://cgi.ebay.com.hk/ws/eBayISAPI.dll ... gory=31387
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
montana

Mesaj de montana »

Transcrierea este: 'Ju-Z-Zh-D' sau 'Jugo-Zapadnaja Zheleznaja Doroga' care se traduce in "Caile Ferate de Sud-Vest".
Vazand imaginile cu ceasul din Asia (nr.12114) e clar ce clienti avea Longines in Rusia.
Un ceas foarte interesat! Sa-l stapanesti sanatos!
razvyy

Mesaj de razvyy »

Multumesc mult pentru sprijinul acordat, domnilor Zar si montana. Oare daca pun si seria mecanismului se pot afla date suplimentare?
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
montana

Mesaj de montana »

Pentru mine asta cu 'domnilor' e cam mult!
* * *
Pe baza serialului (mecanism / carcasa) ceva mai "mult" ai putea afla de la Muzeul Longines. Adica pe langa an (poate 1912, ...poate 1911!) mai afli o zi si o luna cand livrarea a fost facuta. Bineinteles ca probabil "Cailor Ferate - de Sud-Vest Ruse"! Nu te astepta la mai ...mult!
Mai degraba pe forumuri specializate mai afli cate ceva de la alti colectionari sau cunoscatori ai unui astfel de ceas. Iarasi nu cred ca vor fi lucruri spectaculoase!
La ce "date suplimentare" te-ai gandit?
razvyy

Mesaj de razvyy »

Pai la beneficiarul comenzii si eventual marimea lotului de fabricatie pentru acest tip de carcasa.
montana

Mesaj de montana »

OK, poti incerca! Adresa de email de la Muzeul Longines - raymond.krebs@longines.com
mnm

Mesaj de mnm »

montana scrie:Pentru mine asta cu 'domnilor' e cam mult!
* * *
Pe baza serialului (mecanism / carcasa) ceva mai "mult" ai putea afla de la Muzeul Longines. Adica pe langa an (poate 1912, ...poate 1911!) mai afli o zi si o luna cand livrarea a fost facuta. Bineinteles ca probabil "Cailor Ferate - de Sud-Vest Ruse"! Nu te astepta la mai ...mult!
Mai degraba pe forumuri specializate mai afli cate ceva de la alti colectionari sau cunoscatori ai unui astfel de ceas. Iarasi nu cred ca vor fi lucruri spectaculoase!
La ce "date suplimentare" te-ai gandit?
Repetitio mater studiorum est , perseverare diabolicum......si n-am facut latina decat intr-a IX-a ca eram la clasa speciala de fizica....ca sa ajung inginer....
Va felicit D-le Montana (si) pentru rabdarea dovedita.....
Homo suus fortuna faber est.
Zar

Mesaj de Zar »

montana scrie:Pentru mine asta cu 'domnilor' e cam mult
Subscriu. :wink:
AR1070-56E
razvyy

Mesaj de razvyy »

montana scrie:Adresa de email de la Muzeul Longines - raymond.krebs@longines.com
Le-am scris deja, nu astept raspuns din partea lor dar macar am incercat. Multumesc
razvyy

Mesaj de razvyy »

mnm scrie: si n-am facut latina decat intr-a IX-a ca eram la clasa speciala de fizica....ca sa ajung inginer....
Va felicit D-le Montana (si) pentru rabdarea dovedita.....
Felicitari pentru diploma obtinuta
mnm

razvyy

Mesaj de mnm »

Va multzumesc frumos....
Cu 30 de ani in urma....as fi fost incantat de urare....
Acuma...m-am obisnuit.....
Homo suus fortuna faber est.
constantin14

Re: Longines de buzunar

Mesaj de constantin14 »

Domnul Costache Ioan, postand colectia dansului de Longines-uri de buzunar (de abia astept continuarea!!!) mi-a redeschis pofta de a posta imagini cu ceasuri de buzunar, mai ales ca ultima piesa postata de dansul o am si eu intr-o varianta un pic "mai noua" avand seria 62879, dar cu semnatura E(rnest) Francillon cel care a infiinta practic firma Longines.
http://www.longines.com/eng/html_longin ... nology.cfm

Imagine
constantin14

Re: Longines de buzunar

Mesaj de constantin14 »

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Ceasul este in stare buna tehnic, dar necesita curatare si pe cat se poate restaurare. Cadranul are o spartura la axul secundarului si cateva firisoare, iar capacele au fost "maltratate" fiind zgariate si fata capacului de praf a fost complet "lustruita" disparand inscriptiile originale.
Sper ca prin acest "dialog la distanta" sa contrinuim la revigorarea topicului cu Ceasuri de buzunar.
Scrie răspuns