Un Rolex ...
- constantin14
Re: Un Rolex ...
Sper totusi ca nu ai renuntat la GO!?!
Din pacate, in viata cateodata avem si alegeri grele de facut ...constantin14 scrie:Sper totusi ca nu ai renuntat la GO!?!
the path of the true warrior is peace
Status : every sound is magic ... just listen ...
- constantin14
Trist, foarte trist!
Sunt curios, ce te-a facut sa renunti la GO pentru acest Rolex ?
In primul rand povestea incepe asa : initial a fost acest Rolex, la care am renuntat pentru Glashuette (nu va ganditi ca a fost usor). Unul din cele 2 era menit sa fie un "ceas de zi cu zi". Am purtat GO aproape zi de zi si mi-am dat seama ca nu este exact ceea ce vroiam (ma rog poate nici acesta nu este, dar se apropie mult).
Motive pentru care am renuntat la GO : lizibilitatea relativ scazuta, caracterul "dressy" al ceasului, faptul ca era prea mare, faptul ca mergea putin inainte (nu aveam chef sa il duc la reglaje), faptul ca trebuia sa il feresc de apa (stiu, ceasul rezista la 5atm, dar cureaua ?...) si mai ales faptul ca ceasul nu avea bratara de metal (stiu asta e o tampenie, o nebunie a mea; lasati-ma sa va explic : eu sunt un tip care transpira mult, la noi e cald circa 8 luni pe an si sincer nu imi place sa imi treaca transpiratia prin cureaua ceasului). Cineva va spune : bine, dar puteai sa iti cumperi o bratara - corect, dar au aparut cateva impedimente : un mail la importatorul de GO a ramas fara raspuns timp de 2 luni (ma rog nici nu ma asteptam la altceva) si sa dau pe o bratara jumatate din cat am dat pe ceas nu ma incanta. Morala : cum mereu spun, cumparativa ceasurile cu bratari de metal !
Ar mai fi un motiv subiectiv : parca prefer un ceas vechi de 38 de ani unui "tinerel" de 6 ani
Cineva mi-a spus atunci cand l-am intrebat ce ceas sa vand (aveam 2 variante) : vinde-l pe cel pe care il poti inlocui mai repede cu unul similar. Un GO se gaseste, un Rolex in conditia asta, cu varsta asta, cu mecanismul asta, cu cadranul asta este de negasit. Pur si simplu nu ai de unde sa il iei. Se va spune : e plin internetul de ele. Da ? Gasiti-mi unul la fel
Ideea este ca ceasul nu a plecat numai de dragul de a pleca - a plecat la un pasionat adevarat, care cu siguranta va avea grija de el cum se cuvine si il va trata cu respectul cuvenit.
Morala : daca un ceas nu vi se potriveste, nu il tineti - lasati-l sa traiasca. Eu as fi tinut GO pentru mecanismul superb si pentru faptul ca a fost un deal foarte bun, dar aceste lucruri imi sunt oferite si de ceasul de fata, care imi ofera si posibilitatea sa il port vara, sa il port in baie, sa il port pe ploaie, sa il port la costum sau la blue-jeans.
Deci ...

Motive pentru care am renuntat la GO : lizibilitatea relativ scazuta, caracterul "dressy" al ceasului, faptul ca era prea mare, faptul ca mergea putin inainte (nu aveam chef sa il duc la reglaje), faptul ca trebuia sa il feresc de apa (stiu, ceasul rezista la 5atm, dar cureaua ?...) si mai ales faptul ca ceasul nu avea bratara de metal (stiu asta e o tampenie, o nebunie a mea; lasati-ma sa va explic : eu sunt un tip care transpira mult, la noi e cald circa 8 luni pe an si sincer nu imi place sa imi treaca transpiratia prin cureaua ceasului). Cineva va spune : bine, dar puteai sa iti cumperi o bratara - corect, dar au aparut cateva impedimente : un mail la importatorul de GO a ramas fara raspuns timp de 2 luni (ma rog nici nu ma asteptam la altceva) si sa dau pe o bratara jumatate din cat am dat pe ceas nu ma incanta. Morala : cum mereu spun, cumparativa ceasurile cu bratari de metal !
Ar mai fi un motiv subiectiv : parca prefer un ceas vechi de 38 de ani unui "tinerel" de 6 ani
Cineva mi-a spus atunci cand l-am intrebat ce ceas sa vand (aveam 2 variante) : vinde-l pe cel pe care il poti inlocui mai repede cu unul similar. Un GO se gaseste, un Rolex in conditia asta, cu varsta asta, cu mecanismul asta, cu cadranul asta este de negasit. Pur si simplu nu ai de unde sa il iei. Se va spune : e plin internetul de ele. Da ? Gasiti-mi unul la fel
Ideea este ca ceasul nu a plecat numai de dragul de a pleca - a plecat la un pasionat adevarat, care cu siguranta va avea grija de el cum se cuvine si il va trata cu respectul cuvenit.
Morala : daca un ceas nu vi se potriveste, nu il tineti - lasati-l sa traiasca. Eu as fi tinut GO pentru mecanismul superb si pentru faptul ca a fost un deal foarte bun, dar aceste lucruri imi sunt oferite si de ceasul de fata, care imi ofera si posibilitatea sa il port vara, sa il port in baie, sa il port pe ploaie, sa il port la costum sau la blue-jeans.
Deci ...

E impresionanta starea in care se afla avand in vedere vechimea.
Presupun ca a fost foarte putin purtat sau chiar deloc.
Eu din poze il vad ca si nou (NOS).
AR1070-56E
Corect. Mai exista varianta sa fi fost facuta o restaurare totala direct la Rolex, dar aceasta varianta este putin probabila. Oricum am de gand sa ma interesez la ei (asta daca reusesc sa fac rost de o adresa de mail).Zar scrie:E impresionanta starea in care se afla avand in vedere vechimea.
splendid! sa il purtati sanatos 
Grea decizie ai avut de luat...
Insa, in opinia mea, avind in vedere motivele prezentate, e absolut justificata.
E greu ca nu putem pastra toate ceasurile care ne trec prin mina si ne plac...
Te inteleg foarte bine, pentru ca si eu sunt acum intr-o situatie asemanatoare (am si vorbit la telefon despre ceasul in cauza...)

Insa, in opinia mea, avind in vedere motivele prezentate, e absolut justificata.
E greu ca nu putem pastra toate ceasurile care ne trec prin mina si ne plac...
Te inteleg foarte bine, pentru ca si eu sunt acum intr-o situatie asemanatoare (am si vorbit la telefon despre ceasul in cauza...)
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
Ai facut foarte bine iEdi!Exact asa as fi reactionat si eu...desi nu am fost inca pus in situatia sa dau din ceasuri pentru un altul...
IEdi, dincolo de toate parerile, Rolex a fost , este si foarte probabil va fi un etalon din toate punctele de vedere, carcase-mecanisme-bratari-design-tehnologie.
Poate sa spuna orisicine ca sunt un taran, dar mie mi-a placut Rolex de cum l-am vazut pe primul live la plaja (modelul acela diving in editie limitata cu bezel verde) pa mina la o cucoana. Si nu era fake, m-am dus sa o rog sa ma lase sa ma uit la el, si m-a lasat
.
Ceasul tau este super. Ma bucur pentru tine si pentru toti cei care au un Rolex.
Poate sa spuna orisicine ca sunt un taran, dar mie mi-a placut Rolex de cum l-am vazut pe primul live la plaja (modelul acela diving in editie limitata cu bezel verde) pa mina la o cucoana. Si nu era fake, m-am dus sa o rog sa ma lase sa ma uit la el, si m-a lasat
Ceasul tau este super. Ma bucur pentru tine si pentru toti cei care au un Rolex.
SATELLITE WAVE
Multumesc frumos de apreciere !
Si da, "Kermit" e un "eye-catcher" si, de ce nu, un ceas super. Tare cucoana !
Si da, "Kermit" e un "eye-catcher" si, de ce nu, un ceas super. Tare cucoana !
Scuze de offtopic, dar postul lui Poseidon mi-a adus aminte de o intamplare de anul trecut de pe plaja. Am zarit la mana cuiva un ceas dar nu puteam sa disting ce este. Deja ma obseda, dar nu m-am dus la om sa-l intreb ce ceas este, ar fi zis probabil ca nu sunt normal
Pana la urma l-am prins intr-o pozitie a mainilor care mi-a permis sa-i fac o poza cu zoom-ul la maxim si asa m-am potolit
Era un Doxa Sub.
Probabil ca nu sunt singurul care a patit chestii de genul asta. Poate ar merita un topic separat...
Pana la urma l-am prins intr-o pozitie a mainilor care mi-a permis sa-i fac o poza cu zoom-ul la maxim si asa m-am potolit
Era un Doxa Sub.
Probabil ca nu sunt singurul care a patit chestii de genul asta. Poate ar merita un topic separat...
... ehe Doxa Sub e un ceas destul de "greu" la ora actuala si destul de apreciat in State ...bograd scrie:... si asa m-am potolit![]()
Era un Doxa Sub.
-
bogus
SAl, WOOOW....am si eu un ceas identic numai ca la al meu se infileteaza cheita(coroana) pe carcasa ceea ce nu mi-am putut da seama daca si la asta e la fel capacul din spate este infiletabil si are foarte multi zimti pe marginea capacului....ai idee te rog cam cat valoreaza un astfel de ceas? ceea ce pot sa mai spun despre ceasul meu este ca cadranul nu este in stare perfecta....am intrat cu el in apa si...