Sistem de categorisire a conditiei unui ceas

Aveti ceva de vinzare, sau vreti sa cumparati ?
ATENTIE la regulamentul de postare de pe aceasta arie !!!

Moderator: gherghin nicolae

Reguli forum
ATENTIE! Incepand de astazi 10.02.2010 nu se mai pot deschide topicuri noi decat pe sectiuniile dedicate. Anunturile deja postate se regasesc acolo (in caz ca nu le gasiti).

Considerati util un astfel de sistem ?

1. Da
70
93%
2. Nu
5
7%

Voturi totale: 75

satiriadis

Re: Sistem de categorisire a conditiei unui ceas

Mesaj de satiriadis »

Foarte buna initiativa luata :).Au fost insa atat de multe cazuri de neconcordanta,incat trebuia sa se apeleze la un astfel de sistem ?
SBLA047
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Pentru ca lucrurile sa fie mai usoare (sau mai complicate, dupa caz) am reusit sa definitivam zic eu si un mod de calcul al conditiei unui ceas pe care va invit sa il cititi, votati, comentati :)

Tin sa mentionez ca acest calcul nu este obligatoriu si este menit numai sa ajute in incadrarea unui ceas in una din categorii.
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

grig scrie:De pe acest forum, sa ridice mina citi au cumparat ceasuri "second hand" (includ aici cele vintage) de pe internet, fara sa "pipaie" mai intii marfa!
Imagine

Problema e ca in general nu am fost multumit de starea ceasurilor pe care le-am achizitionat de pe oK@$ii. Daca m-as fi intalnit cu vanzatorul si as fi pipait obiectul, cred ca m-as fi gandit de doua ori inainte sa-l iau.
Conteaza foarte mult evaluarile(subiective) pe care le fac atat vanzatorul cat si cumparatorul. Si mai pot spune ca 3 poze bune fac mai mult decat 1000 de cuvinte.
Nu putem impune imagini clare, de rezolutie mare(fiecare face poze cu ce poate), dar acest sistem de evaluare (daca este facut corect) cu siguranta va veni in completarea imaginilor.

Ideal ar fi ca un ceas fara poze, descris ca fiind 85% (si cu detalii despre componentele principale) sa insemne acelasi lucru pentru toata lumea, atat vanzatori cat si cumparatori. Dar traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul... :D
Dus cu CEASUL!
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

Discutii despre evaluarea ceasurilor vor fi totdeauna,oricat de onest ar fi vanzatorul,daca nu se aplica acelasi lucru si la cumparator,nu am facut nimic,reputatia unui vanzator se poate altera rapid daca nu exista reciprocitate in onestitate.Ceasurile vechi au si o valoare sentimentala care nu va fi influentata de acest sistem,care este totusi binevenit,chiar daca la procente cred ca este cam mica diferenta dintre mecanism(35%) si carcasa,geam,remontor(15%),sa nu mai spun de curea sau bratara(5%).Fiecare are rolul sau,normal,dar daca totul este original si mecanismul e altceva atunci ce rost mai are sa discutam.Personal am vazut pe cineva care a incercat sa-mi vanda un Doxa cu carcasa de 14k in stare foarte buna,cadran perfect,dar din pacate ptr.el mecanismul era de Orex,servise o teapa acum multi ani,chiar inainte de revolutie,a stat atatia ani crezand ca are un "Doxa de aur",la cati s-o fi laudat si cati l-or fi admirat si invidiat asta nu mai stiu,dar el a ramas dezamagit total.Corectitudinea este primordiala,cu mult peste orice sistem de evaluare,dar regulile educa si nu trebuie sa lipseasca,chiar daca pe parcurs vor mai trebui modificate,asa ca succes si felicitari!!!!
Mihai P.
Zar

Mesaj de Zar »

[galaxy : Nu putem impune imagini clare, de rezolutie mare, fiecare face poze cu ce poate ...]

Total de acord.
Nu toti avem scule profesionale sau talent la arta fotografica.
(spre ex. cu aparatul meu foto ies poze jalnice)
Ultima oară modificat 09 Mai 2011, 21:38 de către Zar, modificat de 7 ori în total.
sonny_steele

Mesaj de sonny_steele »

Salut,sa presupunem ca un vanzator incadreaza din punctul lui de vedere un ceas in una din acele categorii si expune ceasul la vanzare.
Cine va confirma ca acel ceas se incadreaza in categoria specificata?
Daca vor exista obiectii din partea celor care vizualizeaza anuntul?
Daca i se va solicita vanzatorului schimbarea categoriei ceasului expus si el (justificat sau nu) nu va accepta acest lucru?

Ideea in sine e excelenta insa sincer mi se pare foarte greu de aplicat.

cu stima,mircea
T-man

Mesaj de T-man »

sonny_steele scrie:Salut,sa presupunem ca un vanzator incadreaza din punctul lui de vedere un ceas in una din acele categorii si expune ceasul la vanzare.
Daca i se va solicita vanzatorului schimbarea categoriei ceasului expus si el (justificat sau nu) nu va accepta acest lucru?

cu stima,mircea
Si eu mi-am pus aceleasi intrebari!...
Laurentiu L.

Mesaj de Laurentiu L. »

sonny_steele scrie:Salut,sa presupunem ca un vanzator incadreaza din punctul lui de vedere un ceas in una din acele categorii si expune ceasul la vanzare.

cu stima,mircea
Personal consider ca autoritatea moderatorilor (sau a unui grup cu competente) nu ar trebui sa fie nici macar pusa in discutie.
Daca nu exista o astfel de mana forte - va fi haos.
Deci daca cei autorizati/competenti considera ca incadrarea este gresita (sa zicem vadit gresita, ca daca ceasul e undeva intre 2 categorii... asta e, nu e sfarsitul pamantului), e benefic pentru toti ca acest lucru sa fie semnalat.
Nu ar trebui sa existe refuzul schimbarii incadrarii. Ca altfel ... exista si stergere de topicuri. :wink: (ceea ce nu e ilegal sau imoral, nefiind vorba de confiscarea ceasului :D )

Probabil ca erori involuntare de incadrare vor aparea... Se invata, se corecteaza...
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Cu siguranta totul va fi ok.

Presupunand ca descrierea cuiva nu se potriveste cu ce vinde ... cine va cumpara de la el ? (raspuns sincer : poate numai vre-un fraier - si cine vrea sa fie fraier ? Nimeni domnule, nimeni !)

Ceea ce vreau sa spun este ca cei care vand trebuie de la sine putere sa fie realisti. Ideea este sa nu fie constransi de catre cineva sa fie realisti, ci de catre propriile persoane sau cel mult de catre piata. Sau mai simplu : nu esti ok - nu esti pe piata.
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
AC NineFingers
Moderator

Mesaj de AC NineFingers »

:) da bre , atideschis cutia Pandorei si daca stau si ma gandesc bine totul tine de poze , de descriere , de atitudinea vanzatorului fata de potentialii clienti , modul cum stie sa`si laude marfa , de dispozitia financiara a cumparatorilor , de eventualele descrieri suplimentare prin mail, telefon.Ideal e sa vezi cu ochii tai si sa pipai dar cum asta nu se prea poate ... ramane increderea intr`un parteneriat. Fiecare isi gadeste sistemul lui propriu de evaluare si el e reflactat de gradul de ONESTITATE.Am propus in celalt thread o modalitate mai simpla , nestufoasa de atribuire de note obiectiv de la 1 la 10 eventual cu virgule 7.50 - 8 ... 9-9.50 !
Tano

Mesaj de Tano »

Profit cu aceasta ocazie sa va adresez salutarile mele,tuturor participantilor la "traficul" de pe acest forum.Domnule iEdi,este foarte buna initiativa,mai ramane ca posesorii sa nu-si vada cu alti ochi piesele...va fi o proba de obiectivitate.
Puia Romulus

Mesaj de Puia Romulus »

Cred ca criteriile trebuie aplicate la trei categorii de ceasuri :
-ceasurile de fabricatie recenta (1-10 ani)
-ceasurile vintage
-ceasurile vechi
Pentru fiecare categorie pretentiile si criteriile trebuie sa fie altele.
Ma voi referi acum (grosso modo)la ceasurile vechi:
-nefunctionale ( se vor achizitiona cu riscurile de rigoare, pentru a fi reparate sau a fi folosite ca sursa de piese)
-functionale :se poate face o descriere si deci o cotatie a starii A)cadranului, B) lunetei, C) cutiei, D)precizia in functionare, E) originalitatea pieselor componente, inclusiv a carcasei, F) descrierea unor particularitati .
Criteriile de mai sus pot suporta desigur modificari, este de revenit asupra subiectului.
-
danimur

Mesaj de danimur »

In principiu sistemul este foarte bun. Ar trebui ca fiecare sa incerce sa fie CORECT. Se poate ca daca azi cumpar un ceas care a fost incadrat gresit / cu intentie se poate ca sa se invirta roata si sa vrei sa cumperi un ceas și sa primesti acelasi tratament. Si atunci nu iti cade atit de bine.
Sinca

Mesaj de Sinca »

Este foarte util acest ghid av\nd ]n vedere c[ e nevoie de un sistem de evaluare a produselor.
Felicitări.
Scrie răspuns