Ceasuri rascumparate de... producatori
Ceasuri rascumparate de... producatori
Tot rasfoind netul in cautare de ceasuri, am citit un articol in care se descrie o practica mai putin cunoscuta a marilor case orologere.
Se pare ca unii producatori - printre care Patek Philippe - isi rascumpara propriile ceasuri in cadrul licitatiilor organizate de firmele grele in domeniu, la preturi fabuloase. O astfel de licitatie ar fi avut loc si in 1989, an dupa care preturile ceasurilor Patek a explodat. Casele profita de publicitatea gratuita si de notorietatea "castigata".
Sincer, mi-a venit destul de greu sa cred ca un producator ca Patek s-ar preta la astfel de manevre, care imi amintesc de caritasurile autohtone.
Aveti mai multe informatii legate de acest subiect? Ce este real si ce este zvonistica lansata de concurenti nemultumiti? Daca e real, este corecta aceasta strategie de marketing? Cat de mult mai inseamna un ceas de colectie daca valoarea lui este umflata artificial printr-o metoda care ne aminteste de speculatiile bursiere?
Se pare ca unii producatori - printre care Patek Philippe - isi rascumpara propriile ceasuri in cadrul licitatiilor organizate de firmele grele in domeniu, la preturi fabuloase. O astfel de licitatie ar fi avut loc si in 1989, an dupa care preturile ceasurilor Patek a explodat. Casele profita de publicitatea gratuita si de notorietatea "castigata".
Sincer, mi-a venit destul de greu sa cred ca un producator ca Patek s-ar preta la astfel de manevre, care imi amintesc de caritasurile autohtone.
Aveti mai multe informatii legate de acest subiect? Ce este real si ce este zvonistica lansata de concurenti nemultumiti? Daca e real, este corecta aceasta strategie de marketing? Cat de mult mai inseamna un ceas de colectie daca valoarea lui este umflata artificial printr-o metoda care ne aminteste de speculatiile bursiere?
-
Alexvintage
Re: Ceasuri rascumparate de... producatori
Nu am cunostinta de astfel de practici dar nu m-ar mira de fel sa existe.
Protectionism a existat din toate timpurile.
La sfarsitul razboiului au fost distruse intentionat (cu ciocanul) ceasuri militare din gama GSTP si ATP, livrate de catre producatorii elvetieni armatei britanice si devenite inutile in urma demobilizarilor. Distrugetrea a fost stipulata in contractul de vanzare initial avand ca scop evitarea punerii acestora in vanzare si prabusirea preturilor prin suprasaturarea pietei.
Protectionism a existat din toate timpurile.
La sfarsitul razboiului au fost distruse intentionat (cu ciocanul) ceasuri militare din gama GSTP si ATP, livrate de catre producatorii elvetieni armatei britanice si devenite inutile in urma demobilizarilor. Distrugetrea a fost stipulata in contractul de vanzare initial avand ca scop evitarea punerii acestora in vanzare si prabusirea preturilor prin suprasaturarea pietei.
A mai fost un caz anul trecut tot cu un Patek
Imi vine greu sa cred ca aceasta practica e aplicata la modelele sa le spunem... de serie.
Probabil ca exista exemplare deosebite, fabricate eventual la comanda, sau care au apartinut unor personalitati, si pe care firma respectiva doreste sa le expuna in muzeul propriu.
In acest caz mi se pare ceva normal.
Nu cred ca pretul de la o licitatie, pret pentru un singur exemplar , ar putea influenta major pretul tuturor ceasurilor fabricate de acea firma.
Probabil ca exista exemplare deosebite, fabricate eventual la comanda, sau care au apartinut unor personalitati, si pe care firma respectiva doreste sa le expuna in muzeul propriu.
In acest caz mi se pare ceva normal.
Nu cred ca pretul de la o licitatie, pret pentru un singur exemplar , ar putea influenta major pretul tuturor ceasurilor fabricate de acea firma.
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
Eu cred ca este o practica destul de frecventa .
Toate cele bune
Nicu
PS Da' ce , Patek nu traieste din vinzari ? Si daca pot impinge pretul in sus la modelele curente ( prin astfel de achizitii ) , de ce nu ?
Toate cele bune
Nicu
PS Da' ce , Patek nu traieste din vinzari ? Si daca pot impinge pretul in sus la modelele curente ( prin astfel de achizitii ) , de ce nu ?
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
Rasumpararea cesurilor cred ca este o practica destul de uzuala,din dorinta de avea unele modele mai rare inapoi in custodia producatorului.
Imi aduc aminte ca anul trecut inclusi Jorg Schauer la Brasov a spus ca a rasumparat citeva modele pentru muzeul sau.
Imi aduc aminte ca anul trecut inclusi Jorg Schauer la Brasov a spus ca a rasumparat citeva modele pentru muzeul sau.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Explica-mi te rog cum. Eu nu reusesc sa imi dau seama.Nicu scrie:Si daca pot impinge pretul in sus la modelele curente ( prin astfel de achizitii ) , de ce nu ?
Sa dau un exemplu: un colectionar scoate la licitatie un ceas deosebit (caci doar astfel de ceasuri urca la preturi ametitoare, sa fim bine intelesi, nu cele de serie) care a apartinut, sa spunem, stra-stra-strabunicului sau, facut la comanda, exemplar unic. Firma producatoare il rascumpara la 1 milion de dolari. Ce legatura are asta cu ceasurile din produtia sa curenta, care nu au nimic in comun cu acel ceas, si mai ales cu preturile lor?
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
Grig, aproape orice stire ce apare cu referire la un anumit producator duce la ridicarea pretului. Iar ceasul vandut nu-i musai sa fie unicat sau serie extrem de limitata.grig scrie:Explica-mi te rog cum. Eu nu reusesc sa imi dau seama.Nicu scrie:Si daca pot impinge pretul in sus la modelele curente ( prin astfel de achizitii ) , de ce nu ?
Sa dau un exemplu: un colectionar scoate la licitatie un ceas deosebit (caci doar astfel de ceasuri urca la preturi ametitoare, sa fim bine intelesi, nu cele de serie) care a apartinut, sa spunem, stra-stra-strabunicului sau, facut la comanda, exemplar unic.?
Omega Speedmaster ST 376.0822 echipat cu Lemania 5100 are un pret de cel putin 3 ori mai mare decat alte ceasuri Omega, cu serie la fel de mica de fabricatie, echipate cu acelasi calibru... cu diferente minore. Din ce motiv? Chuck Maddox a numit ceasul "Holy Grail".
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
Raspunsul e foarte simplu: acum 2-3 ani Longines a achizitionat pentru 600000$ un ceas de mana care a apartinut lui A Einstein. Vestea a facut inconjurul lumii, facand o publicitate pantru firma elvetiana, si lumea a aflat ca si fizicianul care a avut o viziune revolutionara asupra timpului a folosit un produs al firmei. Ceasul urma sa fie expus la muzeul Longines unde exista probabil cel putin un panou cu purtatori celebri. Se achizitioneaza mai ales ceasuri cu o anumita istorie ( a fost in spatiu, sau a fost purtat de personalitatea x la evenimentul y ). Evident ele sunt mult mai valoroase decat produsul similar luat de pe linia de productie si pus in vitrina muzeului. Probabil ca o firma nu prevede ca peste ani, va fi atat de mare incat are nevoie si de un muzeu si este pusa in situatia de asi completa colectia prin achizitii.
Exemplul dat de tine nu are nici o legatura cu subiectul discutat. Era vorba de ceasuri scoase la licitatie, nu de opiniile unor persoane recunoscute ca experte intr-un domeniu. Maddox este o autoritate in domeniul Omega, orice opinie a sa influenteaza pasionatii de Omega (si mai putin publicul larg, cel care cumpara 99% din productia Omega, fie vorba intre noi)razvyy scrie:Omega Speedmaster ST 376.0822 echipat cu Lemania 5100 are un pret de cel putin 3 ori mai mare decat alte ceasuri Omega, cu serie la fel de mica de fabricatie, echipate cu acelasi calibru... cu diferente minore. Din ce motiv? Chuck Maddox a numit ceasul "Holy Grail".
Explicati-mi si mie: cum pretul de un milion de dolari dat pe un ceas care a apartinut lui Einstein (ceas de buzunar) poate creste pretul zecilor de mii (cel putin) de ceasuri quartz pe care Longines le vinde anual? Chiar credeti ca fiecare din acesti zeci de mii cumparatori a aflat de acel fabulos pret si se gandesc ca o parte din valoarea sa se regaseste sin in ceasul pe care ei l-au cumparat? Sa fim seriosi!!!!!
Ok. M-am lamurit. E o practica generalizata. Si are legatura, zic eu, doar cu marketingul.
O reclama de 200 cmp intr-un ziar local autohton costa sute de euro o aparitie. In paginile interioare, nici vorba de prima pagina. Inmultim cu sutele de ziare locale. La ziarele centrale, vorbim de mii de euro. La televiziuni, taxarea la secunda e exorbitanta, iar mesajul (reclama) trebuie repetat (a) pentru a avea efect. Mai adaugam si internetul, desi in Romania reclamele online sunt indecent de ieftine. Pai, un calcul simplu ne arata ca o astfel de informatie ar costa milioane de euro doar in Romania. Nici nu vreau sa ma gandesc ce inseamna in Vest, unde tarifele de publicitate sunt de zeci si chiar sute de ori mai mari.
D-da, o economie uriasa la bugetul pentru publicitate. Cheltuiesti cateva milioane, aprovizionezi si muzeul, lucrezi bine la imagine si salvezi zeci de milioane care ar trebui platite pentru promovare. Fain.
E doar calcul comercial, parerea mea. Ce, au uitat distinsii producatori cum se fabrica ceasurile respective? Au pierdut schitele intre timp? Si de ce nu au pastrat macar un model din fiecare linie produsa de-a lungul anilor?! Ca doar nu le trebuia un spatiu cat silozu` pentru depozitare.
Pentru cine este familiarizat cu modul de lucru in presa, e clara intentia producatorilor HH. Majoritatea mijloacelor de informare in masa, in Romania sau aiurea, sunt abonate la o singura agentie de stiri, care furnizeaza fluxuri generaliste. Nimeni, cu exceptia presei scrise si electronice specializate, nu plateste pentru fluxul economic, financiar etc. In schimb, o astfel de stire se inscrie perfect la capitolul monden, fara de care jurnalistii nu are avea cu ce sa umple paginile si emisiunile cand sunt in criza de subiecte. Plus ca da bine la bobor (o parte a acestuia, ca sa fim cinstiti). Mda.
Sunt destepti ceasornicarii astia.
O reclama de 200 cmp intr-un ziar local autohton costa sute de euro o aparitie. In paginile interioare, nici vorba de prima pagina. Inmultim cu sutele de ziare locale. La ziarele centrale, vorbim de mii de euro. La televiziuni, taxarea la secunda e exorbitanta, iar mesajul (reclama) trebuie repetat (a) pentru a avea efect. Mai adaugam si internetul, desi in Romania reclamele online sunt indecent de ieftine. Pai, un calcul simplu ne arata ca o astfel de informatie ar costa milioane de euro doar in Romania. Nici nu vreau sa ma gandesc ce inseamna in Vest, unde tarifele de publicitate sunt de zeci si chiar sute de ori mai mari.
D-da, o economie uriasa la bugetul pentru publicitate. Cheltuiesti cateva milioane, aprovizionezi si muzeul, lucrezi bine la imagine si salvezi zeci de milioane care ar trebui platite pentru promovare. Fain.
E doar calcul comercial, parerea mea. Ce, au uitat distinsii producatori cum se fabrica ceasurile respective? Au pierdut schitele intre timp? Si de ce nu au pastrat macar un model din fiecare linie produsa de-a lungul anilor?! Ca doar nu le trebuia un spatiu cat silozu` pentru depozitare.
Pentru cine este familiarizat cu modul de lucru in presa, e clara intentia producatorilor HH. Majoritatea mijloacelor de informare in masa, in Romania sau aiurea, sunt abonate la o singura agentie de stiri, care furnizeaza fluxuri generaliste. Nimeni, cu exceptia presei scrise si electronice specializate, nu plateste pentru fluxul economic, financiar etc. In schimb, o astfel de stire se inscrie perfect la capitolul monden, fara de care jurnalistii nu are avea cu ce sa umple paginile si emisiunile cand sunt in criza de subiecte. Plus ca da bine la bobor (o parte a acestuia, ca sa fim cinstiti). Mda.
Sunt destepti ceasornicarii astia.
Poate ca exemplul nu a fost ales chiar bine, insa citeste tot continutul mesajului meu:grig scrie: Exemplul dat de tine nu are nici o legatura cu subiectul discutat.
Explicati-mi si mie: cum pretul de un milion de dolari dat pe un ceas care a apartinut lui Einstein (ceas de buzunar) poate creste pretul zecilor de mii (cel putin) de ceasuri quartz pe care Longines le vinde anual? Chiar credeti ca fiecare din acesti zeci de mii cumparatori a aflat de acel fabulos pret si se gandesc ca o parte din valoarea sa se regaseste sin in ceasul pe care ei l-au cumparat? Sa fim seriosi!!!!!
Poti sa vezi pe cate pagini de internet a aparut stirea respectiva si cate vizualizari a cumulat. Pe urma stirea stiu ca a aparut si pe la TV. Probabil si in presa. In mintea color ce nu sunt familiarizati si nu scormonesc zilnic dupa informatii in acest domeniu a incoltit analogia marca - pret. Si, dupa spusele tale, acest public reprezinta 99% , restul fiind colectionari.razvyy scrie: Grig, aproape orice stire ce apare cu referire la un anumit producator duce la ridicarea pretului. Iar ceasul vandut nu-i musai sa fie unicat sau serie extrem de limitata.
Mai ales ca nu a fost vorba nici de un ceas care a apartinut lui Einstein, si nici nu are o vechime considerabila. Si nici unicat nu este.
Si nu baga Longines sau Tissot in discutie, fiindca nu mai reprezinta mare lucru in momentul de fata, aici era vorba despre high-end.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Ceva nu se "pupa" in argumentatia ta: daca vorbim de haute horologerie, nu mai are sens sa vorbim de cei 99%.
Caci cumparatorul unei astfel de marci e, in majoritatea cazurilor (nu vorbim aici de cumparatori gen JJ B, care cumpara doar ca sa epateze) unul avizat, care stie prea bine ce cumpara.
Si da, sunt de acord ca astfel de informatii pot crea in mintea oamenilor asocierea firmei X cu preturile mari. Dar, ca orice informatie, aceasta trebuie repetata. De multe ori, altfel se uita.
Caci cumparatorul unei astfel de marci e, in majoritatea cazurilor (nu vorbim aici de cumparatori gen JJ B, care cumpara doar ca sa epateze) unul avizat, care stie prea bine ce cumpara.
Si da, sunt de acord ca astfel de informatii pot crea in mintea oamenilor asocierea firmei X cu preturile mari. Dar, ca orice informatie, aceasta trebuie repetata. De multe ori, altfel se uita.
Eu vad situatia cam asa :
- firma ''X'' participa la o licitatie si reuseste sa cumpere un ceas produs de ei acum n''spe ani , purtat de ''Z'' in nu stiu ce imprejurari ;
- bineinteles ca tot muritorul citeste in ziare despre faptul respectiv. Si atunci
: ceasul asta , care s-a produs ..., s-a vindut cu ..... Pai este un chilipir ( simplificat ) sa cumpar un ceas de-al lor produs acum ( ''You never actually own a Patek Philippe. You merely look after it for the next generation”.) , chit ca eu sint doar un ''vehicul''.
Daca cererea creste cu putin , oferta ramine aceiasi , pretul poate creste lejer .
Parerea mea...
Nicu
PS Mi se pare perfect valabila intrebarea de mai sus : firmele nu pastreaza pentru ele un exemplar din fiecare model produs ?
- firma ''X'' participa la o licitatie si reuseste sa cumpere un ceas produs de ei acum n''spe ani , purtat de ''Z'' in nu stiu ce imprejurari ;
- bineinteles ca tot muritorul citeste in ziare despre faptul respectiv. Si atunci
Daca cererea creste cu putin , oferta ramine aceiasi , pretul poate creste lejer .
Parerea mea...
Nicu
PS Mi se pare perfect valabila intrebarea de mai sus : firmele nu pastreaza pentru ele un exemplar din fiecare model produs ?
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]