Ultima achizitie

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
mihaieros

Re: Ultima achizitie

Mesaj de mihaieros »

Multumesc Valentin.
Si pe mine m-a atras carcasa (stainless steel) fistichie. Si sampania aia de cadran ... si dublu data la ora 6 si designul indicilor de pe cadran si ca statea acolo intr-o cutie printre alte ceasuri mai mult sau mai putin de firma :)
Geamul (plastic) este original, pe contur. Capacul pe filet; Dimensiunea fara coronita doar 35mm dar e OK - pare mai mare
Mecanism ETA 2788
Ca minus, nu-mi place faptul ca prinderea la telescoape e in partea de jos a ceasului, ceea ce face sa para ca prinderea/cureaua trece pe sub ceas.
Dar, hei - cum ar fi putut sa iasa in evidenta altfel aceasta carcasa... fistichie :)
Ceasoholic
tudyniuz

Mesaj de tudyniuz »

Destul de dezamagit sa fiu sincer, nu cred ca il pastrez. Cureaua originala mi s-a parut de nepuratat. M-a prostit hype-ul :roll:

Imagine
mihaieros

Mesaj de mihaieros »

De ce ești dezamăgit?
Ce nu-ți place? Doar cureaua?
Sincer, eu mă gândeam să-mi iau exact modelul acesta... De aia întreb.
Ceasoholic
Clipper

Mesaj de Clipper »

Eu sunt multumit de ceas, este doar un Swatch mai scump ca alte ceasuri Swatch in principiu, depinde acum fiecare ce asteptari are.

Este adevarat, cureaua cu care vine si pentru care platesti bani practic, este groaznica, dar nu asa la modul proasta pentru pasionati, ci e pur si simplu inutila ca purtat de zi cu zi, genul de obiect la care te gandesti cum de nu l-a probat nimeni inainte de a ii da drumu din fabrica.

Carcasa nu are o legatura prea stransa cu ceramica, in sensul ca eu de proba am reusit sa ii fac intentionat un mic semn cu unealta de schimbat cureaua ca sa vad la ce sa ma astept, deci cine isi imagineaza ca e la fel de ceramic precum un Rado (care produce carcase si bratari de ani de zile din acest material) sau un Speedmaster ceramic de 10 mii eur, sigur va fi dezamagit si mi se pare si normal, este un ceas de 260 eur. Ceasul oricum se vinde doar in magazine, deci ori il iei ori nu il iei ca sa ma exprim mai pe romaneste.

Imagine
tudyniuz

Mesaj de tudyniuz »

Imi place cadranul, detaliile mi se par bine executate. Schema de culori, si ea, e deosebita.

Dar e incredibil de usor, e mai usor decat cureaua de cauciuc din poza. Sticla e din plastic si se simte ca un ceas de copii de la Q&Q. E extraordinar de galagios. Il aud cand e la 2-3m de mine. L-am purtat 2-3 zile si de atunci ma gandesc sa-l dau pentru ca nu ma vad purtandu-l. Eram in masina pe autostrada si zau ca il auzeam cand nu mergea muzica. Am schimbat cureaua cu o grija extraordinara, doar de teama sa nu il rup in doua. Cea originala e rigida si are schai care in timp cred ca se umple de praf. Pe aia am dat-o jos dupa 1-2h.

Ma deranjeaza ca e atat de usor si galagios si nu ma vad stand cu el la mana in viitor. M-am obisnuit cu ceasuri mai bune si mecanice. Daca la un Timex mecanic nu ma deranjeaza ca se aude mecanismul, sa aud atat de pronuntat ticaitul de quartz nu imi place deloc. E un fashion watch si nimic mai mult. Imi regret achizitia, partea buna e ca il pot vinde la pretul de achizitie si il dau uitarii.
Clipper

Mesaj de Clipper »

Nu ai calibrate asteptarile pentru un ceas de acest gen :lol:

Mie mi s-a parut destul de silentios pentru un Swatch, am o colega de birou care ruleaza cateva Swatch-uri si pe toate le aud cand este liniste in birou si sta la cativa metri de mine :lol:

Daca ti se pare prea usor nici ceas din Ti sa nu iti cumperi pentru ca si acolo este aceeasi senzatie, chiar si la cele cu mecanism mecanic.
tudyniuz

Mesaj de tudyniuz »

Am un Timex automat, il port rar ce-i drept si e galagios, dar e un alt zgomot acolo. Nu e tic-tic-tic-tic-tci care ma scoate din minti, zgomotul de mecanice nu ma deranjeaza deloc, nu e picatura chinezeasca.

Cat despre asteptari, probabil. N-am mai avut quartz de genul de foarte mult timp, singurul quartz actual e un Bulova Lunar Pilot care e excelent si silentios. Asta e si extraordinar de precis.

In magazin cand l-am luat nu m-au lasat sa il testez, au un display case cu toate si alea nu se pot proba, astfel ca l-am luat direct si aia a fost. Nu stiu daca prima impresie in magazin mi-ar fi spus sa nu il iau, probabil tot plecam cu el acasa, dar urata tactica oricum. In fine, o sa ma descotorosesc de el si sper sa imi fie invatatura de minte.
impala2328

Mesaj de impala2328 »

Jaeger LeCoultre
mecanism bagheta 8 zile
greu de fotografiat, cadranul guiloche are reflexii in aproape orice unghi

Imagine

Imagine

Imagine
Imagine
mihaieros

Mesaj de mihaieros »

Imagine
Ceasoholic
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Din cand in cand ma mai apuca si pe mine...asa....un dor sa mai salvez cate o vechitura...fara
o valoare deosebita....dar ce parfum.....ce parfum......

Imagine
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
marius111

Mesaj de marius111 »

Blancpain 500 Fathoms GMT
Il astept de vreo 5 ani
Sunt topit dupa el
Imagine
Faptul ca meduza a supraviețuit 650 de milioane de ani da speranțe multora
nicola56

Mesaj de nicola56 »

Azi din tîrg.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
mihaieros

Mesaj de mihaieros »

tudyniuz scrie:Imi place cadranul, detaliile mi se par bine executate. Schema de culori, si ea, e deosebita.

Dar e incredibil de usor, e mai usor decat cureaua de cauciuc din poza. Sticla e din plastic si se simte ca un ceas de copii de la Q&Q. E extraordinar de galagios. Il aud cand e la 2-3m de mine. L-am purtat 2-3 zile si de atunci ma gandesc sa-l dau pentru ca nu ma vad purtandu-l. Eram in masina pe autostrada si zau ca il auzeam cand nu mergea muzica. Am schimbat cureaua cu o grija extraordinara, doar de teama sa nu il rup in doua. Cea originala e rigida si are schai care in timp cred ca se umple de praf. Pe aia am dat-o jos dupa 1-2h.

Ma deranjeaza ca e atat de usor si galagios si nu ma vad stand cu el la mana in viitor. M-am obisnuit cu ceasuri mai bune si mecanice. Daca la un Timex mecanic nu ma deranjeaza ca se aude mecanismul, sa aud atat de pronuntat ticaitul de quartz nu imi place deloc. E un fashion watch si nimic mai mult. Imi regret achizitia, partea buna e ca il pot vinde la pretul de achizitie si il dau uitarii.
Trebuie sa confirm ce spune tudyniuz... tzacane, trebuie sa recunosc - dom'le se aude, ce sa mai... mai ales daca esti intr-un mediu mai putin galagios. Dar e drept ca odata ce-l auzi, parca-ti reglezi auzul/fregventa pe el si devine si mai evident. Probabil carcasa de plastic (sau bioceramica cum se spune mai nou) ampifica sunetul.
Cureaua, intr-adevar, nu este cea mai comoda - e cam rigida si nu e practica... dar scrie Omega pe ea? Scrie. Scrie Seamaster pe ea? Scrie... in rest, cam atat. urechea aia de plastic imi pare firava.. asa ca si eu folosesc cureaua de silicon. Imi place cureaua lui Clipper... Poate ne spune si noua de unde a gasit asa pe marime si culoare :)
In rest, ce sa zic? E un ceas usor. Nu se aseaza la mana cum se aseaza un ceas cu carcasa metalica. Dar nu pot spune ca e neplacut la purtare cu o curea de silicon. Pana la urma e asa cum spune Clipper - un ceas de 260 de Euro valoare, dar finisajul si atentia la detalii sunt foarte bune. Am incercat sa gasesc orice mica hiba, si nu am putut. Totul e acolo cum trebuie - inclusiv "S"-ul din mijlocul geamului. Adevarul e ca era mai fain daca era simbolul omega ;) dar bun si asa.
In concluzie, eu sunt multumit de ceas. Arata bine - combinatia asta la Mission to Mars e bestiala; Functioneaza bine - nu am vazut nicio abatere; Ma simt bine cu el la mana; ma duce cu gandul la Moon Watch... Da allover e OK. Si multumesc inca o data colegului de forum pentru acest ceas.
Ceasoholic
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

nicola56 scrie:Azi din tîrg.
Doo achizitii foarte interesante!
FL este super-piesa, pacat ca are cadranul stricat rau ...

Longines-ul este din aur?
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

marius111 scrie:Blancpain 500 Fathoms GMT
Il astept de vreo 5 ani
Sunt topit dupa el
Speechless! Sa-l porti multi ani sanatos!
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Scrie răspuns