Comoara mea

Ceasuri de Buzunar

Moderator: Achraf

Scrie răspuns
Dumi Oldman

Comoara mea

Mesaj de Dumi Oldman »

In 7 august, deschideam la rubrica Evaluari si Identificari Ceasuri, un topic despre comoara mea.Imagine
Tocmai venisem de la Pitesti, unde, in sfarsit, dupa cativa ani de tatonari reusisem sa-l conving pe tata sa-mi dea ceasul pe care el l-a mostenit de la bunicul. Planul lui era sa-l iau numai dupa ce el nu va mai fi, dar cun se vede ca si-a propus sa traiasca foarte mult (are 88 de ani), s-a vazut obligat sa cedeze. Atunci, fara sa am habar despre cum stau lucrurile aici, am trantit o poza cu ceasul si apoi am avut pretentii sa-mi spuneti ce stiti despre el, de cand l-a facut mama lui. De atunci au trecut aproape doua luni, timp in care s-au schimbat multe. M-am imbolnavit de ceasornicar.ro, am inteles cat de frumoasa e pasiunea voastra si ceasul meu (care avea axul balans rupt, geamul din fund de sticla de sifon, carcasa ca vai de mama ei, cadranul cu un defect mare, etc.) a capatat o fata infinit mai decenta si functioneaza bine. La toate astea se adauga faptul ca locuiesc in Arad si, spunand asta, cunoscatorii au intuit deja ca ceasul meu a poposit in atelierul maestrului Claudiu Burlan.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
In speranta ca pozele atasate sunt in buna masura concludente, astept parerile voastre critice la adresa ceasului meu, o nota si, daca aveti, oarece informatii. Va multumesc anticipat!
Din acelasi motiv pentru care Bunul Dumnezeu l-a dotat pe elefant cu coada (ca sa nu se termine brusc), am procurat un lant pentru ceasul meu.
Imagine
In algerea lui am luat in calcul mai multe aspecte. Bugetul, faptul ca nu-mi plac lanturile cu teu si cu alte zorzoane si ca modelul asta cred ca merge si la blugi si la pantaloni de stofa si chiar agatat cu carabina mare sub unul din nasturii vestei. Dupa ce l-am cumparat, am avut un sentiment de multumire citind ca maestrul Buf0n apreciaza lanturile cu zale cu dimensiuni in regresie. N-a durat, din pacate, decat cateva minute. Am dat peste alta postare, unde, acelasi, scria ca uraste lanturile cu inelele dintre carabine si zale, prea subtiri. Sper ca dimensiunile inelelor lantului meu sa nu fie prea aiurea. Intre carabina mica si lant e o za ovala si partial aplatizata pe care e stantat ceva din care am reusit sa deslusesc literele ICKE, flancate de semne pe care nu le pot interpreta. Sa fie vorba de nickel? Carabina mare si lantul sunt insensibile in timp ce, cea mica se da la magnet.
Acum ceasul tic-taceste linistit, spanzurat intr-un suport improvizat (din sarma de electrod) pe birou.
Imagine
Nu mi-am permis altceva si nici nu cred ca merita investitia. Nu peste mult timp, am sa-l las sa se opreasca si am sa-l pun la pastrare. Vreau sa cred ca, intr-o zi, peste multi ani, un nepot al meu il va prezenta pasionatilor si va zice, a fost al lui bunicul.
Multumesc, Claudiu Burlan! Va salut pe toti cu respect!
emilmaga

Re: Comoara mea

Mesaj de emilmaga »

Sa il stapaniti sanatos, departe de apa, praf si umezeala ;)
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Felicitari ptr. ceas si sa va bucurati de el. Fiind foarte apropiat de varianta militara consider ca un lant sobru, strict utilitar e cea mai buna alegere.
Alaturat varianta folosita de RAF in anii `40 ca ceas de navigatie in cursul misiunilor de bombardament asupra Germaniei. http://www.google.de/imgres?start=205&u ... s:205,i:98
ttc

Mesaj de ttc »

Superb ceas! Felicitari! Atat dumneavoastra cat si lui Claudiu!
AC NineFingers
Moderator

Mesaj de AC NineFingers »

Dumi Oldman scrie:...
Din acelasi motiv pentru care Bunul Dumnezeu l-a dotat pe elefant cu coada (ca sa nu se termine brusc), am procurat un lant pentru ceasul meu.
...
In algerea lui am luat in calcul mai multe aspecte. Bugetul, faptul ca nu-mi plac lanturile cu teu si cu alte zorzoane si ca modelul asta cred ca merge si la blugi si la pantaloni de stofa si chiar agatat cu carabina mare sub unul din nasturii vestei. Dupa ce l-am cumparat, am avut un sentiment de multumire citind ca maestrul Buf0n apreciaza lanturile cu zale cu dimensiuni in regresie. N-a durat, din pacate, decat cateva minute. Am dat peste alta postare, unde, acelasi, scria ca uraste lanturile cu inelele dintre carabine si zale, prea subtiri. Sper ca dimensiunile inelelor lantului meu sa nu fie prea aiurea. Intre carabina mica si lant e o za ovala si partial aplatizata pe care e stantat ceva din care am reusit sa deslusesc literele ICKE, flancate de semne pe care nu le pot interpreta. Sa fie vorba de nickel? Carabina mare si lantul sunt insensibile in timp ce, cea mica se da la magnet.
....Va salut pe toti cu respect!
Excelenta alegere ! Sunt 95% ca e vorba de nichel si nici ca se putea ceva mai potrivit pentru un LeCoultre. Observ cu deosebita satisfactie ingeniozitatea unui suport ! Imi plac oamenii a caror minte nu sta niciodata asemnea unui ceas de turn ... Se poate si mai bine ! Ai felicitarile mele pentru investitii cu adevarat gandite si dragostea ta sincera pentru o piesa de suflet ! Ma inclin ...
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Ceasul are o poveste mai lunga,presarata cu bune si "nebune"! :lol:
Am sa completez eu pe Nelu putin.
Initial,cadranul ceasului nu a fost acesta.A fost cel care se vede in prima poza.Bun cadranul,dar nu foarte bun...Prima faza dupa repararea mecanismului-asa cum s-a spus,axul balans a fost rupt-am incercat sa facem ceva pentru carcasa,pe care am ales sa o slefuiesc si sa o reargintez,si arata f.bine.Dupa aceea am trecut la delicata problema a cadranului...si aratatoarelor-tot in prima poza se vede ca ar.minutar a fost lipit cu cositor la o reparatie anterioara, chiar la baza-si conform opiniilor exprimate de cativa colegi pe topicul din Evaluari,am pus luminova pe aratatoare.Deasemenea am curatat cifrele cadranului si am rescris cu luminova aceste cifre.Ce sa spun...a iesit bine,dar ca aspect general al ceasului arata putin ciudat,in sensul ca la un cadran cu patina, luminova noua nu se lovea de nici un fel cu aspectul general.Poate am sa fac ceva poze sa vedeti cum arata,ca sa va dati si voi cu parerea,ca pe viitor sa-mi dau seama daca mai fac asa ceva sau nu.
Nelu tine f.mult la ceas si la ideea de mostenire-ceea ce implica ceva mai vechi-asa ca am ales sa schimbam cadranul cu unul care sa aiba patina veche-si care este net superior celui initial-iar aratatoarele sa le lasam fara luminova.Ceasul donator l-am achizitionat de la un coleg de Forum-caruia tin sa-i multumesc.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

De aceeasi problema m-am izbit si eu la refacerea cadranelor vechi si am ales sa adaug substantei luminoase o tenta de bej (vopsea de ulei).
PS. Merge doar la Luminova de culoare alba.
Waisler

Mesaj de Waisler »

Cum ati rezolvat problema lipiturii grosolane cu cositor a minutarului?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Le-am schimbat! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Dumi Oldman

Mesaj de Dumi Oldman »

Asa arata cadranul cu luminova verde. Din pacate am stricat poza cand am vrut s-o "resize" ca sa ma incadrez in dimensiunile acceptate pe forum.
Imagine
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

Claudiu, ce faceai daca nu gaseai alt cadran la fel?
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Il corectam pe cel existent.Luminova se poate lua jos,si se aplica alta.Dealtfel,sunt in "cercetari" pentru a vedea cum pot si ce pot combina ca aspectul Luminovei sa nu fie asa evident in discrepanta cu aspectul mai vechi al cadranelor.
Am incercat sa combin Luminova cu pigment negru,dar inca nu-mi place cum se omogenizeaza.Mai caut..... :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
AdiP

Mesaj de AdiP »

Of topic
Desi (din pacate) nu cunosc compozitia liantului care se amesteca cu pigmentul luminova, am cateva sugestii care pot sau nu sa ajute.
E vorba de pigmenti pentru pictura (eu folosesc astfel de pigmenti in varii nuante, pentru a reprezenta praf, noroi, etc, etc, pe machete ce reprezinta diverse blindate din W.W. 2), vopsea de ulei nediluata, culori acrilice sau email-uri translucide, tus indian, etc.

In functie de natura liantului/diluantului aferent luminova, exista posibilitatea de al combina omogen cu una sau mai multe din variantele sugerate de mine.

On topic.
Frumoasa masinaria ce da titlul topicului; felicitarile mele proprietarului dar si lui Claudiu, care inca o data dovedeste faptul ca are maini maiastre.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Multumesc AdiP,la asemenea pigmenti ma gandeam si eu.Am rugat pe fratele meu-care este pictor- sa-mi faca rost de asemenea pigmenti,sper ca intr-un final sa ajung la un rezultat satisfacator.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Scrie răspuns