Cu Amphibia, de planton, la....Deveselu' :)

Ceasuri Rusesti - Russian Made
Scrie răspuns
valentin1234

Cu Amphibia, de planton, la....Deveselu' :)

Mesaj de valentin1234 »

Zilele trecute noul meu Amphibia ScubaDude a implinit o luna si cum l-am purtat aproape in fiecare zi,
m-am gandit sa va impartasesc cateva impresii pentru ca, nu-i asa, vine vara si incepem sa
alergam dupa Divere :roll:

De unde il luam? De la dealerul autorizat:
http://meranom.com/amphibian-classic/71 ... 10059.html
Pentru curiosi, dar si pentru cei care traiesc cu drobul de sare in...buzunar, tot aici se gasesc
si tot felul de piese de schimb cu cativa firfirei, de la capace spate personalizate si pana la
cristale, coronite sau bezeluri/bezele - unele de inox:
http://meranom.com/amphibian-classic/sp ... ts/?page=7

Pretul il vede toata lumea, la acesta adaugandu-se transportul, comisioanele bancare, TVA-ul
si 4.5% taxe vamale....cel putin in teorie :| Timpul de asteptare este cam de 6 saptamani pentru
Bucuresti, daca produsul nu este in stoc. Expedierea se face cu tracking number functional si pe
teritoriul Romaniei.

Acuma....despre ceas:
Am demontat imediat bratara, n-am incercat sa o port nici macar o secunda, ingrozit de povestile
horor de pe net si am inlocuit-o cu un NATO negru - 22mm - insa Amphibia suporta cu succes mai multe
combinatii de culori si, foarte important, fiind oarecum usor si asezandu-se foarte bine pe incheietura
datorita carcasei Ministry, nu tinde sa se roteasca la purtare. Atentie la bratari insa, ansele sunt relativ
scurte si nu suporta chiar orice!
Imagine
Carcasa e SS si-i foarte bine finisata la acest nivel de pret. Bezelul e doar cromat iar cristalul e plexi, foarte
gros si suportand, probabil mai multe polishari in cazul unei zgarieri nedorite....
Imagine
Albastrul cadranului mie-mi pare foarte bine ales, nu am mai intalnit aceasta nuanta nicaieri, scafandrul e mititel
si discret, forma aratatoarelor inspirata iar "fosforizarea'" - indiferent de ceea ce se spune pe net - desi discreta, este vizibila
toata noaptea daca ceasul a fost expus cat de putin la lumina.
Imagine
Mecanismul automatic cu incarcare manuala - foarte usoara - dar fara hack, se cheama 2416B, are 31 de rubine, e uratzel
si functioneaza constant cu o precizie de +7s/zi. Aici ar fi insa cateva lucruri de spus: un alt coleg de forum a comandat in
acelasi timp un Amphibia identic, a carui precizie e de 30s/zi. Deci...desi se regleaza usor, precizia de fabrica tine de noroc,
din pacate, si e un risc asumat...nu ca la Seiko, Orient, Citizen si SG ar fi altfel....

À la rigueur, rusii de la Vostok reusesc sa ofere un Diver la 200M, cu un design seducator (pentru mine, cel putin) si absolut
original
, un mecanism automatic precis sau...usor de reglat, multa personalitate si ceva istorie....sub 100$...deci, la pret
de Seiko 5....Orient entry-level....Citizen....s.a.m.d. si care merita putina atentie din partea celor care-si pregatesc concediul
la mare si vor sa-si pastreze bani si de o saorma, hamsie, porumb fiert sau o bere mica mica..... :)

Spor!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
dino_z

Re: Cu Amphibia, de planton, la....Deveselu' :)

Mesaj de dino_z »

valentin1234 scrie:Zilele trecute noul meu Amphibia ScubaDude a implinit o luna si cum l-am purtat aproape in fiecare zi,
m-am gandit sa va impartasesc cateva impresii pentru ca, nu-i asa, vine vara si incepem sa
alergam dupa Divere :roll:

De unde il luam? De la dealerul autorizat:
http://meranom.com/amphibian-classic/71 ... 10059.html
Pentru curiosi, dar si pentru cei care traiesc cu drobul de sare in...buzunar, tot aici se gasesc
si tot felul de piese de schimb cu cativa firfirei, de la capace spate personalizate si pana la
cristale, coronite sau bezeluri/bezele - unele de inox:
http://meranom.com/amphibian-classic/sp ... ts/?page=7

Pretul il vede toata lumea, la acesta adaugandu-se transportul, comisioanele bancare, TVA-ul
si 4.5% taxe vamale....cel putin in teorie :| Timpul de asteptare este cam de 6 saptamani pentru
Bucuresti, daca produsul nu este in stoc. Expedierea se face cu tracking number functional si pe
teritoriul Romaniei.

Acuma....despre ceas:
Am demontat imediat bratara, n-am incercat sa o port nici macar o secunda, ingrozit de povestile
horor de pe net si am inlocuit-o cu un NATO negru - 22mm - insa Amphibia suporta cu succes mai multe
combinatii de culori si, foarte important, fiind oarecum usor si asezandu-se foarte bine pe incheietura
datorita carcasei Ministry, nu tinde sa se roteasca la purtare. Atentie la bratari insa, ansele sunt relativ
scurte si nu suporta chiar orice!
Imagine
Carcasa e SS si-i foarte bine finisata la acest nivel de pret. Bezelul e doar cromat iar cristalul e plexi, foarte
gros si suportand, probabil mai multe polishari in cazul unei zgarieri nedorite....
Imagine
Albastrul cadranului mie-mi pare foarte bine ales, nu am mai intalnit aceasta nuanta nicaieri, scafandrul e mititel
si discret, forma aratatoarelor inspirata iar "fosforizarea'" - indiferent de ceea ce se spune pe net - desi discreta, este vizibila
toata noaptea daca ceasul a fost expus cat de putin la lumina.
Imagine
Mecanismul automatic cu incarcare manuala - foarte usoara - dar fara hack, se cheama 2416B, are 31 de rubine, e uratzel
si functioneaza constant cu o precizie de +7s/zi. Aici ar fi insa cateva lucruri de spus: un alt coleg de forum a comandat in
acelasi timp un Amphibia identic, a carui precizie e de 30s/zi. Deci...desi se regleaza usor, precizia de fabrica tine de noroc,
din pacate, si e un risc asumat...nu ca la Seiko, Orient, Citizen si SG ar fi altfel....

À la rigueur, rusii de la Vostok reusesc sa ofere un Diver la 200M, cu un design seducator (pentru mine, cel putin) si absolut
original
, un mecanism automatic precis sau...usor de reglat, multa personalitate si ceva istorie....sub 100$...deci, la pret
de Seiko 5....Orient entry-level....Citizen....s.a.m.d. si care merita putina atentie din partea celor care-si pregatesc concediul
la mare si vor sa-si pastreze bani si de o saorma, hamsie, porumb fiert sau o bere mica mica..... :)

Spor!
Domnule Valentin , ati putea detalia un pic despre bratarile aferente..eu nu stiu nimic..merci anticipat...
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Desigur, cu placere.
Distanta intre anse e 22mm, deci suporta orice curea NATO sau de piele....cu latimea de...22mm.
La bratari, din cauza anselor scurte, care se observa bine in pozele colegului emanuelcrina de aici:
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 47#p242347
zalele finale - dinspre carcasa - au o forma mai speciala si mai mica/scurta decat cele cu care
suntem obisnuiti. De aceea, un astfel de model de bratara se va potrivi:
http://romchrono.ro/detalii.php?id=482&tip=22
iar acest model nu, cel putin nu fara modificari la zalele finale:
http://romchrono.ro/detalii.php?id=483&tip=22

Spor!
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
eugenbt

Mesaj de eugenbt »

si totusi care-i problema cu bratara lui originala? cocleste, este grea, smulge parul de pe brat? care-s povestile horror?
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Epileaza!.....Definitiv! :)
(C. Brancusi)
ate14

Mesaj de ate14 »

Imi propusesem sa ma abtin de la comentarii pe forum, dar efortul lui Valentin merita macar atat, pe langa multumiri pentru timpul alocat acestui topic.
De acord cu tot ce a spus, la pretul unei iesiri in oras in doi, te alegi cu un ceas special, deosebit ca design, cu istorie interesanta. E un ceas cu care te poti distra.
Da, al meu merge cu +30 de sec, se poate regla foarte usor, nici macar nu stiu daca merita efortul. Automatul incarca foarte bine din cate am observat, rotorul nu este zgomotos.
Concluzia mea este ca la pretul cerut este imposibil sa aiba concurenta si orice amator de ceasuri diver ar trebui sa aiba un Amphibia, just for fun!

Imagine

Imagine

Imagine
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Concluzia mea este ca la pretul cerut este imposibil sa aiba concurenta si orice amator de ceasuri diver ar trebui sa aiba un Amphibia, just for fun!
Cum spuneam :) parca al tau e mai frumos :D
(C. Brancusi)
seba

Mesaj de seba »

Frumoase rusoicele domnilor (sau frumosi,fiind vorba de scuba dude :D )...parca vreau si eu unul,dar fara data.
orf3us

Mesaj de orf3us »

Foarte inspirata prezentarea! Am vazut ceasul live. Este robust are un design specific. In mod cert atrage priviri si intrebari.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Cred ca imi dau seama de ce nu se potrivesc curele mai groase la el.
Dupa cate vad din poze a venit cu vestitele telescoape Vostok :D .
Telescoapele astea, sau mai bine zis inlocuirea lor cu unele de diametru normal, era sa starneasca la un moment dat o adevarata revolta a fanilor Vostok, asa ca se folosesc in continuare dar pot fi inlocuite si probabil ceasul va deveni mai permisiv la alte curele si bratari.
Felicitari pentru prezentare si completarile aduse colegilor ce le detin.
controller

Mesaj de controller »

Ce bine-i șade cu NATO albastră! :shock:
If time is money, I'll spend my money on time.
Scrie răspuns