m-am gandit sa va impartasesc cateva impresii pentru ca, nu-i asa, vine vara si incepem sa
alergam dupa Divere
De unde il luam? De la dealerul autorizat:
http://meranom.com/amphibian-classic/71 ... 10059.html
Pentru curiosi, dar si pentru cei care traiesc cu drobul de sare in...buzunar, tot aici se gasesc
si tot felul de piese de schimb cu cativa firfirei, de la capace spate personalizate si pana la
cristale, coronite sau bezeluri/bezele - unele de inox:
http://meranom.com/amphibian-classic/sp ... ts/?page=7
Pretul il vede toata lumea, la acesta adaugandu-se transportul, comisioanele bancare, TVA-ul
si 4.5% taxe vamale....cel putin in teorie
Bucuresti, daca produsul nu este in stoc. Expedierea se face cu tracking number functional si pe
teritoriul Romaniei.
Acuma....despre ceas:
Am demontat imediat bratara, n-am incercat sa o port nici macar o secunda, ingrozit de povestile
horor de pe net si am inlocuit-o cu un NATO negru - 22mm - insa Amphibia suporta cu succes mai multe
combinatii de culori si, foarte important, fiind oarecum usor si asezandu-se foarte bine pe incheietura
datorita carcasei Ministry, nu tinde sa se roteasca la purtare. Atentie la bratari insa, ansele sunt relativ
scurte si nu suporta chiar orice!

Carcasa e SS si-i foarte bine finisata la acest nivel de pret. Bezelul e doar cromat iar cristalul e plexi, foarte
gros si suportand, probabil mai multe polishari in cazul unei zgarieri nedorite....

Albastrul cadranului mie-mi pare foarte bine ales, nu am mai intalnit aceasta nuanta nicaieri, scafandrul e mititel
si discret, forma aratatoarelor inspirata iar "fosforizarea'" - indiferent de ceea ce se spune pe net - desi discreta, este vizibila
toata noaptea daca ceasul a fost expus cat de putin la lumina.

Mecanismul automatic cu incarcare manuala - foarte usoara - dar fara hack, se cheama 2416B, are 31 de rubine, e uratzel
si functioneaza constant cu o precizie de +7s/zi. Aici ar fi insa cateva lucruri de spus: un alt coleg de forum a comandat in
acelasi timp un Amphibia identic, a carui precizie e de 30s/zi. Deci...desi se regleaza usor, precizia de fabrica tine de noroc,
din pacate, si e un risc asumat...nu ca la Seiko, Orient, Citizen si SG ar fi altfel....
À la rigueur, rusii de la Vostok reusesc sa ofere un Diver la 200M, cu un design seducator (pentru mine, cel putin) si absolut
original, un mecanism automatic precis sau...usor de reglat, multa personalitate si ceva istorie....sub 100$...deci, la pret
de Seiko 5....Orient entry-level....Citizen....s.a.m.d. si care merita putina atentie din partea celor care-si pregatesc concediul
la mare si vor sa-si pastreze bani si de o saorma, hamsie, porumb fiert sau o bere mica mica.....
Spor!