Ultima achizitie: Ceasuri de Buzunar

Ceasuri de Buzunar

Moderator: Achraf

Scrie răspuns
nicola56

Re: Ultima achizitie: Ceasuri de Buzunar

Mesaj de nicola56 »

Azi din targ...Tavannes watch co. Kama....patent 12017.

Imagine
Imagine
Imagine
danny

Mesaj de danny »

Tavannes cu intoarcere si setare prin cheie....frumos, felicitari!
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Un ceas original, dar care pretinde ca are 23 de rubine, cand de fapt are intre 7 si maxim 15.
Iar despre cele 3 "chatoane", nu comentez... chiar aveau tupeu.
Interesant din punctul de vedere al unor adevaruri istorice.
Daca pentru piata vestica si SUA in special, nu cred ca-si permiteau sa exporte un mecanism cu alt grad de finisare decat cel specificat, in Estul salbatic (ceasul avand marcaje de Ag pentru Rusia) se pare ca-si permiteau sa vanda orice, oricum...
Dus cu CEASUL!
timetwister

Mesaj de timetwister »

Ceasul face parte din perioada Sandoz-Schwob si a fost produs inainte de 1903 (anul are o semnificatie aparte).
Patentul (1896) face referire la chatoanele false.
Insa exagerarile de pe capac sunt mai repede "manopera" lui Schwob.
Am motive sa cred ca ceasul a fost exportat in Regatul Romaniei si nu in Rusia Imperiala.
Mai multe despre pansoanele rusesti si prezenta lui Schwob in Tarile Romane aici.
mihaieros

Mesaj de mihaieros »

Felicitari pentru achizitie dl. Nicola.
Faina piesa.
Ceasoholic
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

timetwister scrie:Ceasul face parte din perioada Sandoz-Schwob si a fost produs inainte de 1903 (anul are o semnificatie aparte).
Patentul (1896) face referire la chatoanele false.
Insa exagerarile de pe capac sunt mai repede "manopera" lui Schwob.
Am motive sa cred ca ceasul a fost exportat in Regatul Romaniei si nu in Rusia Imperiala.
Mai multe despre pansoanele rusesti si prezenta lui Schwob in Tarile Romane aici.

Foarte interesant articolul, multumesc .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
gherghin nicolae
Moderator

mihaieros scrie:Felicitari pentru achizitie dl. Nicola.
Faina piesa.
Mihai , citeste articolul postat mai sus. O sa-ti dai seama ca ceasul lui Nicola este un fals al epocii.
Interesant ...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Si eu tind sa cred ca nu este un ceas facut pentru Rusia.
Marcajele eu nu prea le vad bine in poze dar in rest nimic nu conduce la aceasta ipoteza.
mihaieros

Mesaj de mihaieros »

gherghin nicolae scrie:
Faina piesa.
Mihai , citeste articolul postat mai sus. O sa-ti dai seama ca ceasul lui Nicola este un fals al epocii.
Interesant ...
Pai cred ca tocmai din acest punct de vedere este interesant... intr-un fel e ca si cu acele emisiuni gresite in filatelie... erau rebuturi (timbrele :) ) dar acum fac o gramada de bani.
Ceasoholic
timetwister

Mesaj de timetwister »

Adaug ca in 1895, la scurt timp dupa infiintarea fabricii Tavannes Watch Co., Sandoz inregistreaza si marcile Obi, Léna, Azow, Kama, Dvina. Mai multe aici.
Kama este un afluent al fluviului Volga (iar celelalte nu sunt altceva decat nume de ape ce strabat sau delimiteaza Rusia), si deci, interpretarea ceasurilor "Tavannes Kama" ca exporturi imperiale nu este total gresita, insa gasim Kama "revarsate" peste tot in rasarit. Din Estonia, Letonia, Belarus, Polonia, etc. pana in Romania si Bulgaria. Acest tip de manufactura ieftina, probabil vanduta bine in aceasta parte a lumii, era apanajul fratilor Schwob.
Ceasul nu este fals atribuit (ca in cazul ceasurilor Pateck, Vacheron sau Tobias), ci poarta inscriptii inselatoare.
Sigur ca asa ceva nu putea sa ajunga in Vest sau in America, unde la data livrarii existau reguli destul de stricte pentru importurile de ceasuri, insa el se incadreaza perfect in "teoria pansoanelor rusesti in Tarile Romane" (1832-1903), si poate reprezenta un exemplu intr-un studiu.
gherghin nicolae
Moderator

mihaieros scrie:
gherghin nicolae scrie:
Faina piesa.
Interesant ...
Pai cred ca tocmai din acest punct de vedere este interesant... intr-un fel e ca si cu acele emisiuni gresite in filatelie... erau rebuturi (timbrele :) ) dar acum fac o gramada de bani.
De acord Mihai.
Insa erau rebuturi ale fabricii, deci nu erau sub nici o forma falsuri.
Chestia asta se repeta ciclic , mai ales acum cu abundenta de gunoaie chinezesti, rusesti, bulgaresti, ucrainene sau cine stie caror alti falsificatori .
Doar ca acum nu mai sint procese de genul celui cu Patek vs Pateck petrecut acu mai bine de un secol.

Falsurile antice sint privite ca si curiozitatisi da, pot avea si ele o anume valoare in rindul colectionarilor de falsuri ...pentru ca exista si astfel de colectionari .
-Abigail Van Buren
nicola56

Mesaj de nicola56 »

Poate va ajuta la interesanta documentatie facuta de cei cu adevarat
indragostiti de istoria ceasurilor, placerea este si de partea mea daca pot ajuta cu
cate ceva la documentarea unor ceasuri.
Toata stima din partea mea pentru dv-stra iubitori cu adevarat ai ceasurilor.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
gherghin nicolae
Moderator

Ceasul este interesant , asta-i clar.
-Abigail Van Buren
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Ma amuza faptul ca un producator elvetian a dat nume ceasului lui dupa un un rau din Rusia. Si nu unul extrem de cunoscut.
Cand am vazut ceasul binenteles ca m-a frapat asemanarea de nume, dar nu credeam ca vreun elvetian ar fi aflat vreodata de acest rau si mai mult ar mai fi dat si numele unui ceas dupa el.
Mai interesant e ca pe raul Kama este orasul Cistopol. De aici vin dragele noastre Vostok-uri. Pe de alta parte Fabrica de Ceasuri din Cistopol a produs si inca produce ceasuri sub denumirea Kama.
O vi avand elvetianul vreo premonitie?
In rest ceasul nu are nicio inscriptie in rusa, lucru obisnuit cam la toti producatorii pentru aceasta piata. De aici si ipoteza ca ceasul nu a fost facut pentru Rusia sau oricum acest producator nu se inscrie intre cei consacrati pe aceasta piata cum ar fi Moser, Buhre, Gabus si altii.
Aiurel

Mesaj de Aiurel »

Wille Freres echipate cu Unitas 6497.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Învață repede din greșelile altora, pentru ca nu ai timp sa le faci tu singur pe toate.
Scrie răspuns