Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Buna ziua!
As avea si eu o intrebare in calitate de pasionat de ceasuri aflat la inceputuri: oare prin ce ani a inceput sa fie folosit cristalul saphir in orologie? calitatile acestuia dupa cum stim sunt incontestabile; presupun ca brandurile cunoscute (brandurile de lux) au fost primele care l-au adoptat:)
Va mutumesc!
As avea si eu o intrebare in calitate de pasionat de ceasuri aflat la inceputuri: oare prin ce ani a inceput sa fie folosit cristalul saphir in orologie? calitatile acestuia dupa cum stim sunt incontestabile; presupun ca brandurile cunoscute (brandurile de lux) au fost primele care l-au adoptat:)
Va mutumesc!
-
Prin anii 70 parca.oysterquarz in 75. Cred ca si ref 5100 la.aparitie
Multumesc pentru raspunsul domnului Marian!
- flexibil29
Hristos a inviat ! Ce parere aveti despre un mecanism german cal. PUW 361 ? Am incercat sa gasesc mai multe ceasuri pe net echipate cu calibrul asta dar nu prea am gasit. Se pare ca este un mecanism relativ rar , dar intrebarea este .............., cat de rar este si cat de fiabil . Ce parere aveti ?
Chiar inainte; Jaeger LeCoultre a experimentat in anii 30, si stiu sigur ca Omega a folosit cristalul safir in seria Sapphette (doar ceasuri de dama) inca din 1954-1955, exemplul fiind pare-mi-se urmat si de alte marci (Omega A Journey Through Time, pag. 160).marian_sro scrie:Prin anii 70 parca.oysterquarz in 75. Cred ca si ref 5100 la.aparitie
Safirul sintetic a fost introdus in anii 70, Audemars Piguet RO si Rolex Oysterquartz fiind cam primele ceasuri.
Geamul din safir la ceasuri e ca si aerul conditionat la masini. A existat destul de vreme la cateva modele/marci, insa raspindirea in masa la multe marci/modele a fost in anii '90.
-
PUW 361 e un mecanism bun si raspandit fara a avea ceva deosebit.flexibil29 scrie:Hristos a inviat ! Ce parere aveti despre un mecanism german cal. PUW 361 ? Am incercat sa gasesc mai multe ceasuri pe net echipate cu calibrul asta dar nu prea am gasit. Se pare ca este un mecanism relativ rar , dar intrebarea este .............., cat de rar este si cat de fiabil . Ce parere aveti ?
Daca doriti un mecanism german de care sa va bucurati cu adevarat atunci cautati PUW 166x. E 100% compatibil cu ETA 2824 dar ceva mai robust, se serviseaza muuuuuuult mai usor si s-a fabricat in doar 80 000 buc.
-
Mult inainte de inceputul secolului XX. Colorat rosu se numeste rubin iar in varianta incolora safir.mihaib78 scrie: prin ce ani a inceput sa fie folosit cristalul saphir in orologie?
Daca va referiti la sticla de safir atunci vi s-a raspuns deja.
- flexibil29
Va multumesc pt respuns d-le Alex . Nu caut in mod expres mecanismul , intrebam doar fiindca din intamplare am cumparat la un pret modic un ceas echipat cu calibrul mentionat . Curios a fost faptul ca daca de bine de rau pe net am mai gasit cate un ceas cu acel mecanism, un ceas relativ similar cu al meu nu am gasit sub nici o forma. Acesta este ceasul :

-
Daca tot va aflati in UK orientati-va spre ceasuri cu mecanisme Smiths 27 cs sau 0104. Nu veti regreta.
- flexibil29
Multumesc pentru sfat . Stima si numai bineAlexvintage scrie:Daca tot va aflati in UK orientati-va spre ceasuri cu mecanisme Smiths 27 cs sau 0104. Nu veti regreta.
- flexibil29
Ce parere aveti despre acest ceas ? Informatiile gasite pe net sunt relativ restranse . Ceva pareri si despre calitatea mecanismului ? Multumesc anticipat .

Nici eu nu am gasit prea multe detalii despre brand,dar pare a fi un coin watch.cu un mecanism onorabil.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
- flexibil29
Ce parere aveti dl. Claudiu despre mecanismele ETA C07.111 ?
In special despre asa zisul esapament HIGH-TECH din plastic

In special despre asa zisul esapament HIGH-TECH din plastic