Un ceas Molnija daar... am nevoie de ajutor help

Ceasuri de Buzunar

Moderator: Achraf

iEdi
Membru Special

Re: Un ceas Molnija daar... am nevoie de ajutor help

Mesaj de iEdi »

De aceea eu am o regula.
Daca cineva vine la evaluarea unui ceas, in primul si in primul rand il intreb : "Are importanta sentimentala ?"
Daca zice ca da, ma eschivez frumos si refuz sa il evaluez, deoarece pentru persoana respectiva nu conteaza valoarea in bani a ceasului, iar daca nu e constient de asta, il fac sa fie.

Daca spune ca nu are valoare sentimentala, ii zic cam cat cred eu ca face (asta nu inseamna ca nu ma pot insela) :)
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
AC NineFingers
Moderator

Mesaj de AC NineFingers »

Am ras cu lacrimi - imi plac topicurile astea la nebunie ! am mai intalnit persoane in decursul vietii : domni care posedau intradevar cate un obiect rar , fie un ceas , fie o bijuterie , fie o moneda ... si traiau iluzia ca intr`o buna zi o vor vinde si cu banii obtinuti isi vor cumpara un apartament , o masina sau macar vor avea o suma considerabila incat sa`si pemita sa merga intr`o excursie de 2 saptamani pe Coasta de Azur. Eronat ! Probabilitatea ca cineva sa detina o astfel de piesa este sub un 0,00(0)1% si asta in cazul in care piesa este mostenita de la un bunic strabunic iar el sa fi fost poate un inalt demnitar sau o persoana extrem de influenta pe langa un inalt deminitar. E frumos sa ai ceasu lu` bunicu daca ai avut sentimente pentru el iar amintirile nu`ti dau pace ... e frumos sa ai briciu lu` bunicu si sa`l incerci pe fata ta in rastimpuri sa vezi daca mai taie ... e frumos sa ai luleaua lu bunicu si sa intrebi prin magazine daca nu cumva au tutun de pipa .... dar toate sunt obiecte de suflet cu tenta pur personala ! Doar pentru tine insemna ceva ... pentru restul celor din jurul tau sunt doar "un ceas oarecare " " un instrument de barberit demodat" sau " o simpla pipa" ...

Trebuie sa intelegi d`soara Aida ( am presupus ca esti domnisoara dupa nume) ca prea putini pe forumurile astea ar avea vre`un interes meschin sa te pacaleasca sa te deposedeze de ceasul tau sovietic cu o vechime de maxim 50 ani ... si nimeni niciodata de pe forumurile astea n`o sa`ti rapeasca amintirile sau povestioara legata de acel ceas. Valoarea sa sentimentala probabil poate fi incomensurabila imposibil de raportat la valoarea intrinseca .Valoarea intrinseca a cea ce am vazut in poze pentru mine e nula.Efectiv sa mi`l oferi degeaba l`as refuza - majoritatea celor care au incercat sa te ajute si sa`ti raspunda au avut cel putin un Molnia sau au putut si pot cumpara cel putin unul in urmatoarele 24 ore in stare buna sau foarte buna pentru un maxim de 100 lei !

Pace !
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Sarut-mana D-na Aida,si bine ati venit pe Forum.

Trebuie sa va spun cu regret ca colegii mei de Forum au dreptate.
Deci Molnija pe care-l detineti nu are o vechime mai mare de 50-60 de ani-pentru ca firma Molnija in sine nu are o vechime mai mare de atit.
Valoarea ceasului in sine-lasind la o parte valoarea sentimentala-este in jur de 100 Lei daca este intr-o stare buna.
Valoarea sentimentala ramane sa o evaluati Dvs.
Cu stima
Claudiu Burlan FBHI
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Aida

Mesaj de Aida »

multumesc celor care ma ajuta sa descopar din ce an este ci nu celor care fac caterinca pe seama mea. eu stiu ce stiu si asta nu inseamna ca trebuie sa ma credeti. am citit si partea aceea de care tot mi s-a spus, dar asta nu inseamna ca m-a lamurit in vre-un fel.
ma bucur ca am fost distractia dumneavoastra asa de mult timp si imi doresc cu ardoare sa am dreptate ca sa va pot demonstra ca si cei "necunoscatori" ca mine ajung undeva chiar daca nu este un raspuns multumitor pentru voi sau eu este un raspuns.
chiar nu am nevoie de aprecierile dumneavoastra de bine sau de rau iar cu ceasuri care arata mai bine din 1850 imi pare rau dar acesta chiar daca pentru voi nu semnifica nimic pentru mine este o valoare si nu numai sentimentala
Aida B.
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Off topic.
Scuzati-ma puteti sa ne spuneti virsta dvs? Daca nu este cu suparare...restul calculelor le vom face noi... :D
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Aida scrie:multumesc celor care ma ajuta sa descopar din ce an este ci nu celor care fac caterinca pe seama mea. eu stiu ce stiu si asta nu inseamna ca trebuie sa ma credeti. am citit si partea aceea de care tot mi s-a spus, dar asta nu inseamna ca m-a lamurit in vre-un fel.
ma bucur ca am fost distractia dumneavoastra asa de mult timp si imi doresc cu ardoare sa am dreptate ca sa va pot demonstra ca si cei "necunoscatori" ca mine ajung undeva chiar daca nu este un raspuns multumitor pentru voi sau eu este un raspuns.
chiar nu am nevoie de aprecierile dumneavoastra de bine sau de rau iar cu ceasuri care arata mai bine din 1850 imi pare rau dar acesta chiar daca pentru voi nu semnifica nimic pentru mine este o valoare si nu numai sentimentala
Personal nu am facut "caterinca",nu mi-as permite acest lucru.Ceea ce am scris am scris cu tot respectul si consideratia.
Daca gasiti ceva "caterinca" in mesajul meu imi cer scuze.
In rest nu pot sa spun decit ca fiecare crede ce doreste.
Daca Dvs doriti sa aveti un ceas Molnija de 100 de ani,asa sa fie.Si eu vad rosu citeodata in fata ochilor cu toate ca toata lumea imi spune ca este cimpul verde de fapt.
Sa-l stapiniti cu placere.
Dupa cum am mai spus,mai presus de valoarea materiala este cea sentimentala.Deci ,apreciati-l pentru ceea ce reprezinta pentru Dvs.

Cu stima,
Acelasi
M.C.Burlan FBHI
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Aida

Mesaj de Aida »

Imi pare rau, dar nu vorbeam despre Dvs. eu ma refeream la altcineva si acela fiind mai multi. Eu chiar va multumesc pentru informatia pe care mi-ati oferito. Daca am sa mai am dubii, ceea ce s-a rezolvat am sa intreb fara nici un fel de retinere.

Multumesc mult!
gherghin nicolae
Moderator

Daca Aida se referea la mine,mi-am cerut scuze si aici pe forum dar si pe mp.Si o mai fac odata.Scuze.Nu am dorit sa supar si nu doresc.Pe nimeni.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
Waisler

Mesaj de Waisler »

D-na Aida
Deoarece ati precizat ca bunicul Dv. a lucrat o viata la CFR, posibil ca el sa fi primit intr-adevar
un ceas de buzunar - probabil inscriptionat "CFR" asa cum primeau multi lucratori in vremea aceea.
Erau doar ceasuri Junghans sau Roskopf. Dar la fel de posibil este sa se fi produs o incurcatura
candva si la Dv. sa ajunga acest Molnia, insotit de legenda familiei.
Va sugerez sa consultati si site-ul www.ceasuripentruromania.ro unde veti gasi mai multe despre
ceasurile CFR.
Andrei Silvasanu

Mesaj de Andrei Silvasanu »

Daca-mi permiteti as avea o explicatie pt aceasta situatie.

Sotia mea si nu numai,am observat cu stupoare si alte persoane care nu deosebesc 2 ceasuri intre intre ele decat prin culoare sau dimensiuni eventual,daca diferenta e mare. Pur si simplu sunt oameni pt care ceasul este un obiect oarecare,fara sa sesizeze detaliile. Asa cum eu nu vad diferenta intre 2 costume de ex,pt ca nu-mi plac,nu port si cand sunt nevoit il arunc pe mine sa pot merge la cununie sau botez,asta e situatia.

E posibil,dar e doar o teorie, ca bunicul,sau strabunicul sa fi avut un ceas de 100-150 ani si cineva sa-l fi schimbat cu amaratul de ceas din poze. Domnisoara Aida l-a luat de bun si de aici toate discutiile.Daca domnisoara este ca sotia mea,sau cum sunt eu cu costumele... :cry:

Toate cele bune!
Imagine
Andrei Silvasanu

Gand la gand cu bucurie d-le Waisler! Am vazut dupa ce am postat! :)
Imagine
gherghin nicolae
Moderator

Aceasta teorie,probabil sub o forma putin diferita am spus-o si eu anterior,intr-una din postarile mele.
-Abigail Van Buren
Andrei Silvasanu

Este singura explicatie logica care mi-a trecut prin minte.

Scuze dar n-am citit tot cu atentie, e vina mea.
Imagine
Aida

Mesaj de Aida »

Andrei Silvasanu scrie:Daca-mi permiteti as avea o explicatie pt aceasta situatie.

Sotia mea si nu numai,am observat cu stupoare si alte persoane care nu deosebesc 2 ceasuri intre intre ele decat prin culoare sau dimensiuni eventual,daca diferenta e mare. Pur si simplu sunt oameni pt care ceasul este un obiect oarecare,fara sa sesizeze detaliile. Asa cum eu nu vad diferenta intre 2 costume de ex,pt ca nu-mi plac,nu port si cand sunt nevoit il arunc pe mine sa pot merge la cununie sau botez,asta e situatia.

E posibil,dar e doar o teorie, ca bunicul,sau strabunicul sa fi avut un ceas de 100-150 ani si cineva sa-l fi schimbat cu amaratul de ceas din poze. Domnisoara Aida l-a luat de bun si de aici toate discutiile.Daca domnisoara este ca sotia mea,sau cum sunt eu cu costumele... :cry:

Toate cele bune!
uhm eu sincer am un simb al observatiei extrem de bine dezvoltat. se prea poate sa fi fost o incurcatura si am sa rezolv situatia in 2 saptamani cand am sa ma duc din nou in provincie la bunica, iar daca nu asta e. :P nu moare nimeni ca e un ceas ieftin sau scump:)) o sa-l las mostenire din generatie in generatie si o sa devina poate valoros. :)
Aida B.
meter

Mesaj de meter »

Prin anii 60 s-au distribuit, in numar limitat ceasuri Molnia mecanicilor de locomotiva, cu serviciul la trenurile accelerate. Ceasurile erau ca cel prezentat fara inscriptii suplimentare ( CFR, numar inventar....). Dupa aceea s-a renuntat la acest obicei, de aceea doar mecanicii batrani aveau ceas de buzunar
Încuiat