Alex Clej scrie:
Datarea in anii `50 o fac in baza experientei acumulate. Dupa ce vezi cateva mii de ceasuri vintage
ajungi sa poti distinge anumite paternuri temporale fara o marje prea mare de eroare.
PS.
V-ati pus vreodata intrebarea cat sunt de mari sansele de a gasi un ceas de mana din anii `30 inca functional ?
Cu tot respectul pentru experienta altora, pana la argumente mai solide, raman la parerea mea, tocmai pentru ca mie, cu toata obiectivitatea, paternul chiar mi se pare din anii '30-'40. Marcajele pentru minute, marcajele secundarului, telescoapele fixe, mecanismul - toate par din anii '30-'40.
Iar in ce priveste functionalitatea, a fost prezentat la un moment dat, pe forum, un Stowa de prin 1938, functional. Si-apoi, am gasit atatea ceasuri de buzunar, MAI VECHI, inca functionale. De ce n-as gasi si unul de mana? Cu atat mai mult cu cat ceasul pare reconditionat. Nu foarte profesionist, dar reconditionat. Tocmai de aceea i-a fost gasita o limba mica (fie ea si diferita de cea mare) si i-a fost repictat cadranul. De ce nu s-ar incadra, in aceasta reconditionare, si revizuirea mecanismului?
Nu pretind ca sunt infailibil, cum li se pare unora, in mod fals

, nici nu exclud posibilitatea de-a ma insela, dar, deocamdata, n-am primit nici un argument contra serios. Astept in continuare asemenea argumente. Iar Claudiu a fost de parerea mea: "In ansamblu [mecanismul] pare original-vezi prinderea picioruselor cadranului. Cadranul este rescris. Si este din perioada mentionata [de mine]. Ca este AS sau FHF se poate vedea mai usor daca are vreun marcaj pe mecanism".
Cu stima!