Ma intreb cit de "reala" este aceasta clasificare...

Considerabil mai realista !!!bograd scrie:O ierarhizare mai corecta cred ca ar fi asta: http://chronocentric.com/watches/brands.shtml#breakdown
Corecta observatia Ebel.Achraf scrie:Corect Bograd.
Totusi eu nu as pune in categoria "Pseudo Luxury Watches" pe cei de la Raymond Weil alaturi de TAG.
Dar Longines?
In schimb Ebel este acolo unde trebuie, pt ca Temporis la retrogradat rau de tot!

Daca luam in calcul si Porsche atunci este in liga cu cei aminti de tine.bograd scrie:Buna intrebare.
Avand in vedere ca mai nou au mecanisme in-house (evident cu preturi pe masura), istorie bogata, cu o doza de subiectivismrecunosc, l-as plasa un pic sub Omega si Rolex. Alte pareri?
Asta este culmea ironiei. Fiind pe undeva indreptatiti sa puna ETA, au ales Sellita. Mi se pare hilar.Lucian Marcu scrie: Este drept au si ei produse pentru "mase" ori cumparatorii obiectivi (sa fiu rau pana la capat) ,produsele respective fiind mult mai jos decat Omega si Rolex( doar au Selitta )
Off-topic: stie cineva cam in ce regiune se incadreaza JLC sau Patek ca cifre de vanzari comparativ cu Omega sau Rolex?Lucian Marcu scrie:Ierarhia este intocmita cred pe baza cifrelor de vanzari.
La vintage cred ca ar trebui facuta o cu totul alta lista, intradevar cele din topul listei ar ramane si in topul listei vintage, dar de exemplu Longines cred ca ar merita sa stea langa Omega, Girard Peregaux desi a avut destule inovatii este considerat printre colectionari ( din ce am observat eu) in segmentul basic sau chiar pseudo-luxury. Movado la fel ar trebui sa fie mai sus de basic si asa mai departe.Achraf scrie:Unele ceasuri vintage e greu sa le gasesti locul in piramida actuala (cu exceptia celor din varf care s-au pozitionat si mentinut acolo de la Big Bang incoace!). Este cazul Girard Peregaux, dar cred ca si Ebel intr-un fel, Corum etc.