O piramida interesanta

Discutii intre pasionati.
mihaieros

O piramida interesanta

Mesaj de mihaieros »

Am gasit pe un forum ( http://www.europastar.com/europastar/ma ... 1003545084 ) un grafic interesant

Imagine

Ma intreb cit de "reala" este aceasta clasificare...
Ceasoholic
bograd

Re: O piramida interesanta

Mesaj de bograd »

Rolex ar trebui sa coboare cel putin o treapta.
bograd

Mesaj de bograd »

O ierarhizare mai corecta cred ca ar fi asta: http://chronocentric.com/watches/brands.shtml#breakdown
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Corect Bograd.

Totusi eu nu as pune in categoria "Pseudo Luxury Watches" pe cei de la Raymond Weil alaturi de TAG.
Dar Longines?

In schimb Ebel este acolo unde trebuie, pt ca Temporis la retrogradat rau de tot!
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
catalinus

Mesaj de catalinus »

bograd scrie:O ierarhizare mai corecta cred ca ar fi asta: http://chronocentric.com/watches/brands.shtml#breakdown
Considerabil mai realista !!!
Alfie

Mesaj de Alfie »

Achraf scrie:Corect Bograd.

Totusi eu nu as pune in categoria "Pseudo Luxury Watches" pe cei de la Raymond Weil alaturi de TAG.
Dar Longines?

In schimb Ebel este acolo unde trebuie, pt ca Temporis la retrogradat rau de tot!
Corecta observatia Ebel.
Din pacate insa Ebel a fost obligat sa stea in umbra Concord care chiar si doar cu 7750 avea preturi mai mari decat Ebel 137.
Desigur exludem perioada in care Ebel avea cot la cot cu Concord El Primero.
Sa nu uitam ca fara Ebel e foarte posibil sa nu fi avut El Primero(implicit Zenith ) de astazi.
In 1982(sper sa nu ma insel) Ebel a salvat El Primero (implicit Zenith) prin comanda care a redeschis linia Zenith(salvand utilaje,know how etc) pentru Modulor.
Mai mult Ebel este unii dintre putinii care au in house chrono automatic(e drept la baza a stat Lemania) si nu e putin lucru sa cumperi ebauche(calibru nou nout la momentul respectiv) de la Girard Perregaux(3300).
Toate astea intr-o perioada in care Omega,Breitling ,Tag Heuer aveau exclusiv Eta.
Ebel a folosit (mai tot timpul) constructii modulare calendar proprii fara "interventii" Depraz ori altele.
Din pacate astazi au facut un pas inapoi linia 1911(Grand Date) si Discovery nefiind cu nimic mai sus decat Longines,toate fiind puse in miscare de Eta (2892) si Valjoux(7750)
Eu am 1911 cu 134(El Primero) si 1911(GP 3300) si pot spune ca gradul lor de finisare nu este cu nimic mai prejos decat Omega(in prima instanta) ori GP(la un pret muuuul mai mare).
Alfie

Mesaj de Alfie »

Aveti mai jos si dovada pro Ebel(eu dovedesc ce spun si nu mint cum fac altii...)
"And, it was in the attic that the history of the El Primero might have stayed if it hadn’t been for another small company in the nei****ouring NoSpam of La Chaux de Fonds, who asked if Zenith might have some El Primero movements for sale. The resulting watch, the Ebel 1911 chronograph launched in 1982 proved to be a huge success for both firms, and so the tooling was recovered, put into use and before long Swiss watch companies were beating a path to Zenith’s door clamouring to use the only high quality automatic chronograph movement then available. The El Primero is a remarkably efficient movement, bearing in mind its 40-year-old design, it runs for 50 hours at full wind but if the chronograph is running, that autonomy is only reduced by 5 hours. However it is important to realize that the El Primero was designed in the 1960s when craftsmanship was at its height and it was not designed for large-scale industrial production, unlike (for example) the Valjoux 7750. "

http://www.timestation.cn/archiver/?tid-22348.html
Ultima oară modificat 07 Iul 2010, 13:13 de către Anonymous, modificat 1 dată în total.
Scoupi

Mesaj de Scoupi »

Sunt curios, dupa parerea voastra ETERNA, unde se incadreaza in prezent?
bograd

Mesaj de bograd »

Buna intrebare.
Avand in vedere ca mai nou au mecanisme in-house (evident cu preturi pe masura), istorie bogata, cu o doza de subiectivism :) recunosc, l-as plasa un pic sub Omega si Rolex. Alte pareri?
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

Prin 2007 cei de la revista caesar (nu o cautati la chioscuri ca nu o sa o gasiti, nu e de vanzare :) ) zicea despre rolex ca e singura care se claseaza in 2 categorii: luxury si high end. O sa fac un scan la respectiva clasificare cand ajung acasa.
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
bograd

Mesaj de bograd »

Personal nu vad ce ar cauta Rolex la high-end. Fac ceasuri cu complicatii sau vreun grande complication? Au mecanisme cu ultra finisaje realizate eventual manual? Au vanzari intr-adevar, dar nu stiu daca este de ajuns sa stea langa JLC de exemplu.
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Lista furnizata de Bograd este doar exemplificatoare.
Glashutte lipseste de acolo. Parca si Piaget si Cartier.
Independentii nu sunt luati nici ei in calcul.

Revenind la Ebel - pacat ca nu folesc doar mecanismele lor derivate din 137.
La fel ca si Lucian, eu am doua chrono: Ebel 1911 (Cal. 134/ ZEP) si alt 1911 Le Modulor (in house 137), un alte Ebel Auto 1911 Senior (cal. 060/ Lemania 8810/ Longines 990), un alt Ebel auto 36k (ETA 2832) si alte cateva calibre mecanice, vintage.
M auit :shock: acum dupa unul cu GP 3300 :roll: !

Eterna actual cred ca este undeva intre Pseudo Luxury Watches si Luxury sau in treapta a 3-a a piramidei.

Unele ceasuri vintage e greu sa le gasesti locul in piramida actuala (cu exceptia celor din varf care s-au pozitionat si mentinut acolo de la Big Bang incoace!). Este cazul Girard Peregaux, dar cred ca si Ebel intr-un fel, Corum etc.
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Alfie

Mesaj de Alfie »

bograd scrie:Buna intrebare.
Avand in vedere ca mai nou au mecanisme in-house (evident cu preturi pe masura), istorie bogata, cu o doza de subiectivism :) recunosc, l-as plasa un pic sub Omega si Rolex. Alte pareri?
Daca luam in calcul si Porsche atunci este in liga cu cei aminti de tine.
Daca ne gandim la volumul vanzarilor si la segmentul tinta atunci nu au nici o sansa.
"Noul" Eterna a fost gandit din start ca producator de "nisa",inovatia fiind actualmente punctul forte(respectand in fapt principiul initial Eterna)
Este drept au si ei produse pentru "mase" ori cumparatorii obiectivi (sa fiu rau pana la capat) ,produsele respective fiind mult mai jos decat Omega si Rolex( doar au Selitta )
Eu as pune Eterna langa Ebel si mai nou Longines (datorita lui column wheel)
Ma tem insa ca Longines si-a rupt deja picioarele si coboara cu o treapta mai jos.
Ierarhia este intocmita cred pe baza cifrelor de vanzari.
Sunt multi altii care ar prinde topul destul de sus,Nomos este un exemplu in acest sens,dar nu il prind din pricina unitatilor vandute.
Eterna este printre ei :cry:
bograd

Mesaj de bograd »

Lucian Marcu scrie: Este drept au si ei produse pentru "mase" ori cumparatorii obiectivi (sa fiu rau pana la capat) ,produsele respective fiind mult mai jos decat Omega si Rolex( doar au Selitta )
Asta este culmea ironiei. Fiind pe undeva indreptatiti sa puna ETA, au ales Sellita. Mi se pare hilar. :lol:
Scoupi

Mesaj de Scoupi »

Lucian Marcu scrie:Ierarhia este intocmita cred pe baza cifrelor de vanzari.
Off-topic: stie cineva cam in ce regiune se incadreaza JLC sau Patek ca cifre de vanzari comparativ cu Omega sau Rolex?

Am intrebat de Eterna pentru ca desi o firma de nisa nu prea se gaseste in asemnea clasificari, si daca despre cele vintage am reusit sa imi fac o parere despre cele moderne e mai greu.
Achraf scrie:Unele ceasuri vintage e greu sa le gasesti locul in piramida actuala (cu exceptia celor din varf care s-au pozitionat si mentinut acolo de la Big Bang incoace!). Este cazul Girard Peregaux, dar cred ca si Ebel intr-un fel, Corum etc.
La vintage cred ca ar trebui facuta o cu totul alta lista, intradevar cele din topul listei ar ramane si in topul listei vintage, dar de exemplu Longines cred ca ar merita sa stea langa Omega, Girard Peregaux desi a avut destule inovatii este considerat printre colectionari ( din ce am observat eu) in segmentul basic sau chiar pseudo-luxury. Movado la fel ar trebui sa fie mai sus de basic si asa mai departe.

Interesant ca ambele liste au ocolit producatorii germani, care au si ei ceva producatori situati foarte sus
Scrie răspuns