Ceasuri rusesti vintage
Re: Ceasuri rusesti vintage
Pe mine ma mira ca mecanismul e 2628.H. Dupa cum arata pe exterior ar fi trebuit sa fie 2609.HA, 2628.H este pentru Raketa multicalendar.
cronometrul este in cutia originala, cu hartia de garantie si instructiuni, banuiesc, si are data 22 august 1991, nu stiu daca este data cumpararii sau a fabricatiei. cu stima, eugen
mecanism Raketa
este posibil sa fi fost schimbat, pe el scrie SU (Soviet Union) iar pe cadran CCCP.

este posibil sa fi fost schimbat, pe el scrie SU (Soviet Union) iar pe cadran CCCP.

Da. 2628.H e varianta de mecanism cu data si zi a seriei de mecanisme Raketa 26xx.H. Probabil ca la un moment dat puntea centarala (cea cu inscriptiile) a fost inlocuita. Sunt interschimbabile.
În apropiere de perpetuum mobile.
Chiar arata bine. Felicitari pentru achizitie.
Sa il purtati cu placere!
Sa il purtati cu placere!
Multumesc. Initial a fost cumparat pt. un amic dar a ramas la mine.
În apropiere de perpetuum mobile.
Unul dintre puţinele ceasuri de damă pe care le-am găsit în stare bună: Luch, calibru 1809.
Şi un/o Raketa care mă face să încerc să port un ceas masiv. Singura problemă e că are cadranul puţin "patinat" şi geamul fisurat(partea asta se rezolvă uşor). Cadranul se poate curăţa?
Am o nedumerire:mecanismele 2609 de la Poljot şi Raketa sunt identice? Adică e vorba de acelaşi mecanism?
Şi un/o Raketa care mă face să încerc să port un ceas masiv. Singura problemă e că are cadranul puţin "patinat" şi geamul fisurat(partea asta se rezolvă uşor). Cadranul se poate curăţa?
Am o nedumerire:mecanismele 2609 de la Poljot şi Raketa sunt identice? Adică e vorba de acelaşi mecanism?
Mecanismele Poljot 2609 si Raketa 2609 sunt total diferite. Nu au in comun decat acest cod de clasificare ce se traduce prin mecanism cu diametrul de 26 mm, secundar central si protectie antisoc. In rest nici istoric nu au nimic in comun, fiind concepute in mod independent de Raketa, respectiv Poljot.
Mulţumesc pt. răspuns. Am crezut că e vorba de un mecanism dezvoltat de una dintre cele fabrici de ceasuri şi preluat ulterior de către cealaltă. Care dintre cele două mecanisme e mai fiabil? Raketa?
Amandoua sunt fiabile. Pentru asta au fost construite.Eu as da insa un mic plus mecanismului Raketa 2609.H la capitolul fiabilitate.
Dar asta e o opinie bazata strict pe experienta personala.
Dar asta e o opinie bazata strict pe experienta personala.
Pentru ca l-am regsit acum postez un link util pentru identificari.
https://plus.google.com/photos/11309823 ... banner=pwa
https://plus.google.com/photos/11309823 ... banner=pwa
-
abarth_mcm
doomduke scrie:Fotografiile promise cu Raketa dublu calendar mecanism 2628.H
- curea Morellato
superb ceasul !
-
abarth_mcm
Cum am promis, mi-am achizitionat si un ceas raketa automat ! un pic alta clasa decat ce mai am eu rusesc...
o sa revin si cu poze mai bune, acestea sunt facute in graba

Ceasul e cam rar de gasit in stare buna. Cele pe care le-am gasit pe internet de vanzare erau in stare destul de proasta
o sa revin si cu poze mai bune, acestea sunt facute in graba

Ceasul e cam rar de gasit in stare buna. Cele pe care le-am gasit pe internet de vanzare erau in stare destul de proasta
Cum si mie imi plac sovieticele , nu stiu de ce n-am postat pana acum, ca am cateva....Dar o fac acum :

Va urma..)

Va urma..)