Recomandare ceas. Omega sau Perrelet?

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Obersheimer

Re: Recomandare ceas. Omega sau Perrelet?

Mesaj de Obersheimer »

@Lucian

Uite miine asa de distractie o sa formulez o intrebare la Tag. Nu ca m-ar interesa foarte tare raspunsul, pentru ca oricum in zilele urmatoare astept sa primesc Aquaracer-ul, dar fie si de amorul artei :)

In ce priveste Omega vs Breitling nu sunt convins indiferent de palmares. Cu toate ca sunt fan inrait Breitling nu as afirma niciodata ca Breitling este superior lui Omega, dar am avut pe mina si Seawolf si Seamaster si subiectiv, bineinteles, Seawolf m-a impresionat la modul real. Din cauza asta l-am cumparat fara urma de remuscari :) Nu prea aveam cum sa compar un ceas cu care bati cuie in pereti la 3000m adincime cu o umbra subreda la 300m :)
Hayabusa

Mesaj de Hayabusa »

"Din cauza asta l-am cumparat fara urma de remuscari"- pe asta se bazeaza si ei (nu, nu sunt de condamnat). Atuul lor este impactul designului si nu al manufacturii. Vrei un ceas si cu impact de design (si ma refer la cele "fioroase", caci un design fabulos are si un model elegant de la Breguet ) si cu mecanisme? De ce nu alegi Audemars Piguet sau Panerai? Insa pe mine ma doare inima sa dau 2000 euro pe un ETA pe care il gasesti si la 300-500 euro. Culmea e ca la Breitling eu zic ca merita sa cumperi doar quartz-ul, daca vrei neaparat sa cumperi ptr ca au reusit sa aiba exclusivitatea pe ETA termocompensate.(zic eu, dar e si asta o afacere proasta deoarece un quartz de la Breitling se vinde mult mai prost decit un automatic, iar motivul ptr care cineva va alege un automatic de la Breitling sta tot in lipsa documentarii-astfel ca el va prefera sa cumpere doar ca suna bine "Breitling automatic")
P.S. Si mie imi plac foarte mult cum arata multe ceasuri de la Breitling dar astept sa gasesc un Superocean cu 600 sau maxim 700 euro...:)
Obersheimer

Mesaj de Obersheimer »

@Hayabusa

Daca judecam problema la modul asta, apare intrebarea de ce sa investesti 300Euro cind si un ceas ordinar de citiva Euro, sau telefonul mobil te pot informa destul de precis. Nu pot decit sa repet punctul meu de vedere: de ce ar fi un mecanism in house sau mai exact denumirea in sine echivalenta cu garantia calitatii si a fiabilitatii?
In rest si eu mi-am pus cindva niste limite peste care consider ca nu este cazul sa sar. Piguet sare de la distanta peste limitele respective, in orice caz mult peste 2000Euro, ceea ce intra in sfera altor posibilitati de a-ti investi banii. Panerai nu-mi place, dar asta este iarasi treaba de subiectivism
Razvee

Mesaj de Razvee »

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Cateva lamuriri: Intre timp am renuntat la ideea de Perrelet, la vremea la care am initiat acest topic nu stiam mai nimic despre marca asta, nici despre pozitia ei in piata. Am taiat-o de pe lista. Ramane sa ma decid intre Omega si Zenith, in functie de bugetul pe care il voi avea la dispozitie pana in vara si de gasirea unui dealer care sa-mi ofere un pret ok (in vara un var de-al meu pleaca in SUA, si sper sa vina cu un ceas pe mana...). Multumesc si pentru sugestiile Tag, Breitling, Sinn, sunt ceasuri bune dar nu ce imi doresc eu. Momentan visez la un ceas automatic mai degraba dressy decat casual, neaparat fara cronograf. Am un ceas cronograf quartz de care sunt extrem de multumit, merge perfect, imi doresc doar o inima automatica care sa bata intr-un ceas al unui brand de traditie (si care sa nu mai bata si in alte multe milioane). De asemenea, nu imi doresc sa fac din ceas o investitie, nu cred ca il voi vinde pentru a fi asadar interesat de cat de repede se devalorizeaza.
Zar

Mesaj de Zar »

Razvee scrie:imi doresc doar o inima automatica care sa bata intr-un ceas al unui brand de traditie
(si care sa nu mai bata si in alte multe milioane)
In acest caz trebuie pe langa cal. in-house sa fie si un ceas limited edition. :wink:
AR1070-56E
Razvee

Mesaj de Razvee »

Chiar limited edition nu imi permit, dar totusi cred ca e o diferenta importanta intre numarul calibrelor produse Zenith Elite, 8500 de la Omega, Zeta de la Nomos, ca sa enumar doar cateva de care am fost direct interesat, si avalansa de 2824, 2892, SW 200 etc.
Alfie

Mesaj de Alfie »

Razvee scrie:Chiar limited edition nu imi permit, dar totusi cred ca e o diferenta importanta intre numarul calibrelor produse Zenith Elite, 8500 de la Omega, Zeta de la Nomos, ca sa enumar doar cateva de care am fost direct interesat, si avalansa de 2824, 2892, SW 200 etc.
Bravo ,pana la urma si in mod simplu cineva a subliniat esenta.
Eu nu am facut decat sa sugerez asta.
Razvee isi doreste un in house la un pret decent( daca se poate spune asta) si din acest motiv sugestiile animate de eta au cazut(inclusiv Perellet)
Si dintre cele doua e chiar greu sa alegi.
Sunt mai multe sanse sa gasesti Zenith 682 la acest pret decat Omega 8500.
Omega 8500 fiind nou are si un pret pe masura.
Succes
Scoupi

Mesaj de Scoupi »

Nu cred ca poate cineva sa iti zica ca Omega este peste Zenith sau invers. La aceste 2 ceasuri e doar o chestie de gust dupa parerea mea, amandoua fiind ceasuri de exceptie. Daca inclini spre exclusivitate cred ca vei vedea mult mai putini oameni cu Zenith la mana decat cu Omega. Eu personal iti recomand Zenith daca e vorba de un ceas pentru tinuta eleganta tocmai pentru ca este simplu, fara data dar extrem de rafinat. Omega este dupa parerea mea un ceas mai dinamic, mai potrivit pentru o purtare zilnica decat pentru ocazii.
Hayabusa

Mesaj de Hayabusa »

"de ce ar fi un mecanism in house sau mai exact denumirea in sine echivalenta cu garantia calitatii si a fiabilitatii?" -pentru acelasi motiv ptr care preferi, daca ai bani, sa bei un vin de colectie, sa maninci un cascaval din zona Toscanei sau de linga Goteborg, o paine din... etc. intr-un cuvint: "valoare"care inseamna: pasiune, cercetare, stiinta, arta, munca, traditie. Toate aste se gasesc intr-o masura mult mai mica sau deloc intr-un ceas care doar copiaza sau preia mecanisme sau design. Apoi orice produs are o istorie. Sigur ca si acestea, judecind extremist, le poti numi elemente de marketing, dar... prefer un marketing bazat pe notiunile de mai sus, decit unul bazat pe asocieri mai mult sau mai putin intimplatoare (ceas linga avion(Breitling), ceas linga submarin(Bell&Ross), ceas linga fotbalist(Hublot) etc) .
Alfie

Mesaj de Alfie »

Scoupi scrie:Nu cred ca poate cineva sa iti zica ca Omega este peste Zenith sau invers. La aceste 2 ceasuri e doar o chestie de gust dupa parerea mea, amandoua fiind ceasuri de exceptie. Daca inclini spre exclusivitate cred ca vei vedea mult mai putini oameni cu Zenith la mana decat cu Omega. Eu personal iti recomand Zenith daca e vorba de un ceas pentru tinuta eleganta tocmai pentru ca este simplu, fara data dar extrem de rafinat. Omega este dupa parerea mea un ceas mai dinamic, mai potrivit pentru o purtare zilnica decat pentru ocazii.
De ce repetati ca nu are data?????Zar nu a stiut pur si simplu ca exista si varianta cu data.
Cred ca este clar in acest moment...exista si cu data Elite 682+GMT.
Aveti mai sus in topic dovada,lectura placuta :wink: :D
Scoupi

Mesaj de Scoupi »

Lucian Marcu scrie:
Scoupi scrie:Nu cred ca poate cineva sa iti zica ca Omega este peste Zenith sau invers. La aceste 2 ceasuri e doar o chestie de gust dupa parerea mea, amandoua fiind ceasuri de exceptie. Daca inclini spre exclusivitate cred ca vei vedea mult mai putini oameni cu Zenith la mana decat cu Omega. Eu personal iti recomand Zenith daca e vorba de un ceas pentru tinuta eleganta tocmai pentru ca este simplu, fara data dar extrem de rafinat. Omega este dupa parerea mea un ceas mai dinamic, mai potrivit pentru o purtare zilnica decat pentru ocazii.
De ce repetati ca nu are data?????Zar nu a stiut pur si simplu ca exista si varianta cu data.
Cred ca este clar in acest moment...exista si cu data Elite 682+GMT.
Aveti mai sus in topic dovada,lectura placuta :wink: :D
Stiu ca exista si varianta cu data, 682 cum ati spus sau 683 care are si indicator power reserve. Eu am crezut ca este vorba strict de modele prezentate de dansul, un Omega calibrul 8500 sau Zenith cu Elite 679.
Alfie

Mesaj de Alfie »

Pai tocmai despre asta este vorba.
Un ceas cu data,Zar a afirmat ca Elite este fara data,se discutase ca lipsa datei la Elite este un impediment desi exista si cu data ,eu am spus ca este cu data si la final una dintre optiuni este Zenith cu data si prin urmare nu aveti dreptate si daca cititi cu mai multa atentie aceasta discutie veti intelege asta :D :D :wink: glumesc dar este un sambure de adevar in ce am spus.
Si nu mai sunt moderator asa ca asta nu are nici o importanta.
A.. lectura placuta :wink: cu atentie
pauliovita

Mesaj de pauliovita »

Razvee

ma bag si eu ca musca-n lapte .

Alege ceasul care it place TIE cel mai mult.Du-te la un magazin , uita-te personal la toate modelele si cumpara ceasul pentru tine si nu pentru ceilalti. Discutiile referitoare la mecanisme in-house, ETA si non ETA vor continua la nesfarsit si prea putini oameni inteleg detaliile tehnice care fac cu adevarat diferenta.Acest forum include multi oameni super specializati si documentati in ceea ce priveste orologeria ( sa le dea Dumnezeu sanatate,m-au ajutat si pe mine cand am avut nevoie de sfaturi ) ,dezbaterile vis-a-vis de mecanisme etc. putand astfel continua la nesfarsit.

Ca sa fiu mai explicit,gandeste-te la marile religii ale lumii : discutiile continua si in ziua de azi daca e mai bine sa fii musulman,crestin,iudeu sau etc. In cele din urma conteaza cu adevarat doar cea care te atrage pe TINE si fata de care te simti TU mai APROAPE,mai IMPLINIT.

Dragii nostrii colegi de pe forum uita sa mentioneze cateodata ( spun de drag si nu de rau :D ) faptul ca poseda MUUUUUULTE ceasuri si nicidecum unul singur,care sa le satisfaca TOATE pretentiile . :D :D :D

Brandurile mentionate in cadrul acestui topic sunt ok si ceasurile isi vor face treaba cu prisosinta.

In ceea ce priveste mecanismele, pana si cei foarte buni,ultra documentati si specializati in domeniul orologer mai poarta si ... quartz.Chiar daca e un Movado din Aur. Nu-i asa Claudiu :mrgreen:

Parerea mea ! :oops:
Andrei_s

Mesaj de Andrei_s »

@Pauliovita
Si a mea :D
Durata unui minut depinde de care parte a usii de la baie te afli!
Zar

Mesaj de Zar »

pauliovita scrie:Razvee - Alege ceasul care it place TIE cel mai mult.
Du-te la un magazin , uita-te personal la toate modelele si cumpara ceasul pentru tine si nu pentru ceilalti.
Subscriu. Practic alege ce vrei tu, NU ce am cumpara noi in locul tau. :wink:
AR1070-56E
Scrie răspuns